Hur ska det här sluta? » 27 dec. | Martins Travblogg - Travstugan.se

Hur ska det här sluta?

Något som slog Kalle Anka med hästlängder (haha) var Tenor de Baune. Eller, okej. EN från Tenor de Baune.
Ojvoj. Hur ska det här sluta?

Upphetsningen av Kalle Anka klockan 15.00 har minst sagt avtagit med åren.
Det började för varje julafton försvinna under tonåren när man plötsligt började skaffa frisyr och låtsades att det var dags för raklöddret. Man blev vuxen.

Därtill blev intresset för travsporten allt större och under Julafton när majoriteten av landets julgalna själar satt bänkade vid SVT1, satt jag själv och följde tävlingarna från Vincennes i ATG Live.

Criterium Continental?
Imponerande av stona att sätta dig alla muskelberg till hingstar och lika slagna blev de svenska ekipagen där kuskinsatserna kanske inte var det allra bästa...

Tenor de Baune däremot. Där fick vi fog för att som svenskar brösta upp oss igen.
Björn Goop, en av världens bästa kuskar, satt upp bakom Readly Express mot fleras vrede och skötte uppgiften på bästa sätt.
Och femåringen visade att han ännu en gång är någonting alldeles extra. Möjligen en kommande Prix d'Amerique-vinnare.

Treasure Kronos stred till sig en andraplats, men bakom vinnaren var det i ärlighetens namn inget vidare rafflande lopp att vila ögonen på. Goop lurade upp motekipagen rätt upp på läktaren och fick framme i tätposition köra i behagligt tempo.

Och när en häst som Readly Express inte behöver bruka några krafter mitt i loppet, blir det genast svårt för övriga att tro på en upploppsstrid.

Istället drog han iväg och visade att det är en världsartist. Så även på Vincennes, där han senast vid Paris-besöket vann Europaderbyt.

Nu är Readly Express klar för Prix d'Amerique. Och visst visste vi om att Timo Nurmos kraftpaket var någonting extra, med framtiden i världseliten. Men det här? Herrejösses. Hur ska det här sluta?

  • Jag vågar väl inte tro på något, men lite smygandes inom mig börjar jag anta att vi har en seriös Prix d'Amerique-segrare. För min del är det bara en tidsfråga innan han slutar först där med.

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg