Gula inbjudningen rimmar fel » 10 mars | Martins Travblogg -…

Gula inbjudningen rimmar fel

Efter att Vivid Wise As fartfyllt lekte hem storsegern i Cagnes-sur-Mer valde Anders Malmrot att välkomna hästen till Elitloppet.
Han platsar helt klart i sällskapet. Däremot inte tränaren och kusken.

Visst kan jag förstå att Vivid Wise As bjöds in till Elitloppet. Intrycket han visade i Grand Criterium de Vitesse gör honom klart värd en rosa biljett av Anders Malmrot.

Däremot rimmar inbjudningen väldigt fel. Jag har nämligen inte mycket över för Alessandro Gocciadoro.

Måhända att han har flera fantastiska hästar i stallet av hög klass. Däremot är han själv en typ jag vill ha så långt ifrån våra svenska banor som möjligt.
Vad han höll på med under fjolåret fick mig att tappa all respekt för honom som sportsman. Han är den typen av kuskar jag verkligen föraktar på banorna. Sättet han piskade på Arazi Boko under fjolåret gav mig närmast ångest. Det var vidriga ageranden, följt av billiga ursäkter och där han några veckor senare upprepade piskandet.

Där finns flera inom den här sporten som inte är mycket bättre själva. Jag vet det. Jag är medveten om att flera säkert kommer påpeka detta när jag skriver så här. Men nu handlar det här om Gocciadoro och ingen annan.
Och att Malmrot väljer att välkomna gul kusk rimmar verkligen fel för mig. Jag trodde mer om Anders Malmrot än så här.

Utredningen om dopinganklagelserna är fortfarande inte avslutade och det pågår fortsatt bara en massa hysch-hysch kring det ärendet. Jag hoppas verkligen Anders Malmrot är väl insatt och informerad i detta mer än vad som sagts och är övertygad om att Gocciadoro har rent mjöl i den påsen. Annars är det skandal av stora mått.

Där måste finnas en fin respekt för vår vackra travsport och där måste finnas utrymmen att markera mot sådant som inte är okej. Att göra ett val.
I det här fallet verkar inte Malmrot hålla med. Välkommen till Solvalla med pisken, Alessandro.

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg