Framtiden ser ljus ut » 3 aug. | Martins Travblogg - Travstugan.se
Anders Eriksson

Framtiden ser ljus ut

Travets yngre förmågor vet jag inte hur många gånger man skrivit om. Det tål givetvis att göras igen. Framtiden ser ljus ut.

Corona-pandemin har på alla sätt och vis givetvis gjort det här året till ett mörker, däremot kan man ändå inom travet se en och annan ljusglimt.
Jag har valt att hålla tag om dessa och försöka ha lite positiva tankar i min text.

Det har sagt flera gånger om hur många bra yngre förmågor vi har inom travsporten. Emilia Leo med sin talang, Djuse-bröderna, Oskar J Anderssons positiva start i tränarrollen och under veckan fick jag åter påminnas om hur oerhört duktig Anders Eriksson är.
Eriksson har gett sig på det där med ATG Live och satt där så sent som på måndag kvällen.

Först och främst ska det sägas; Jag hade helst inte velat se honom i stolen där. Det är givetvis i sulkyn han ska verka som allra mest. Det är där han hör hemma och han tillhör redan bland de bättre inom sporten.
Men så som han betett sig i ATG Live är det ytterligare en signal om hur ljus framtiden ser ut. Alla hans tankegångar om sporten och hur han ser på saker och ting är en hint om hur bra svensk travsport kommer vara även längre fram i tiden.

Säga vad man vill, men hur kul det än är med samma gamla rävar i vår sport så behöver även travsporten föryngras och även förändras i topplistor som på banan. Det är framförallt än tydligare när Solvalla arrangerar tävlingar.
I nio lopp av tio tävlar samma kuskar mot varandra och hur professionella de än är till sitt yrke så har tävlingen mer eller mindre försvunnit på nationalbanan. Det är sällan det blir några oväntade drag i loppen och det har mest bara blivit en slags slentrian. De känner varandra alldeles för väl.

Varför kör du inte mer lopp?, frågade Patrik Fernlund till Anders Eriksson vid måndagens sändning. Eriksson hade inget bra svar på det.

Detta är bara för dåligt. Fler tränare borde utnyttja hans körhänder som förtjänar annat än sitta i livestudion.

Dela inlägg

Kommentera inlägg