Envisheten betalar sig

Att spela och följa trav är på gott och ont. Det kan göra rejält ont i form av ett hiskeligt jagande som aldrig verkar betala sig. Men så plötsligt. Pang säger det. Så sitter det!
Ikväll var en sådan upplevelse.

  • Jag har flera gånger om jagat Fuxa Håleryd. Stoet har varit ute i tuffa lopp, men av någon outgrundlig anledning har jag fastnat på hästen var och varannan start.
    Dessvärre har det sällan varit något vinstgivande drag, men på sistone har man suttit här och närmast jobbat in resultatet.

Senast Fuxa Håleryd startade, årsdebuten 23 januari, valde jag öppet att visa min support. I ett lopp mot flera hårdingar (Great King Wine, Bacan Degato, Te Quiero Grif mfl) tipsade jag om vinnarspel på just Fuxa Håleryd här på Travstugan.
Dessvärre gick det inte den gången heller, men stoet tog en stark tredjeplats i det tuffa gänget och fortsatte hålla liv i min jakt på segern.

Det har varit soligt nere i Skåne idag. Vindstilla till och med, vilket sker två dagar om året i stort sett. Dock har det varit iskallt. Runt fem minusgrader, vilket för en skåning känns som cirka -20. 
Men måndagen skulle ändå innebära lite glädje, trots allt.

Fuxa

Fuxa Håleryd spurtar hem segern

Ikväll startade Fuxa Håleryd igen. I lopp 3 var det dags och åter var det inte mycket till spel på henne. Tro fasen det. Mot Donatella Center, Cut Him Some Slack och Going Diablo skulle hon inte ha mycket att ge. Från spår 8 bakom bilen.
Men den här iskalla måndagen skulle bjuda på dans i Martin Engströms hem.

Från bak i fältet tog sig Fuxa Håleryd ut i fjärdespår och kunde spurta hem segern i mycket fin stil. Envisheten betalar av sig - och pang så sitter det! Över 29 gånger fläsket dessutom.

Martin Engström

Dela inlägg:

Kommentera inlägg