Ekorrhjulets intåg i travsporten » 26 aug. | Martins Travblogg -…

Ekorrhjulets intåg i travsporten

Att leva med mig är nog ingen lek. Jag älskar mitt ekorrhjul och där allting är detsamma. Och uppenbarligen har vi ekorrhjulet i travsporten med.

Missförstå mig rätt. Jag är alltid för ekorrhjulslivet. Jag testar sällan nya saker, upplever sällan nya städer ute i Europa utan stormtrivs med min halvtrista vardag. Det är sådan jag är, helt enkelt.
Och dessvärre har det här ekorrhjulstänket gått vidare till travsporten med.

För, jodå. Nu har han varit igång igen, Christian Fiore. I lopp 4 från Halmstad under måndag kvällen slutade Fiore ohotat sist med Laura Myllymaa-tränade Vitulano Lung. Som om det inte vore nog utdelades även 14 dagars avstängning för felaktig drivning.
Måhända att senaste händelsen inte var lika farlig som den förra, men det är likväl för dåligt.

Och visst är det tragikomiskt.
Jag har redan ägnat ett blogginlägg och senaste halva fredagskrönikan förra veckan åt Christian Fiores förra händelse som renderade i en månads avstängning. Och under måndag kvällen var han i farten igen.
Alla har vi våra typer av ekorrhjul och uppenbarligen har Fiore sitt.

Jag säger det återigen; Där måste finnas möjlighet till hårda straff mot aktiva som inte verkar lära sig av sina misstag.
Vissa typer av ageranden måste fördomas på en gång. Inte två veckor senare.

Att Christan Fiore tillåtes att tävla vidare efter Taiga Woodland-drivningen är förbannat dåligt. Han skulle stängts av på en gång vid den händelsen 18 augusti. Istället tillåtes han att köra vidare två veckor ytterligare innan avstängningen träder i kraft. Under den tiden lyckades han med bedriften att förlänga sin avstängning.

Jag blir så matt.

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg