Dagen efter » 27 maj | Martins Travblogg - Travstugan.se
96 F14 FC6 3 A52 4 BDB 92 CB 061 AA263 A959

Dagen efter

Dagen efter Elitloppet. Visst kan den möjligen vara lite tom. Totalt händelsefattig och onödig. Men satan i gatan vilket liv det var efter storloppet igår.

Nej, personligen har jag väl inte direkt hämtat mig från det abrupta avskedet av Readly Express. Jag har sett om ögonblicket i TV4-sändningen och jösses vad turbulent det blev. Drama med stort D, men framförallt känns det fortfarande lika tungt idag som igår när jag stod på Solvalla och upplevde det mörkaste och vackraste någonsin i travsporten.

Vad travet gör med folk är oerhört speciellt. Även vi har våra heta diskussioner på sociala medier. Stundtals är de onödiga, ofta är de över gränsen och alltid är det bara en massa dravel och tjat.

Igår var den heta potatisen vem som tog beslutet att stryka Readly Express. Ska sanningen fram så bryr jag mig inte. Men alla är vi annorlunda.
Att årets mest känslomässiga ögonblick skulle komma i skymundan om vem som gjorde vad förstår jag inte.

Jag trodde aldrig för mitt liv att upplagan 2019 av Elitloppet skulle få mig att känna så här. Jag vill av hela mitt hjärta närmast glömma bort söndagen. Och då var upplagan på förhand det bästa vi skulle vara med om.

Tänk sig hur snabbt allt kan vända och att allt kan hända.

Jag kämpade mig till Solvalla i helgen med halsfluss och feberkänsla. Det är inte ett dugg synd om mig. Det är bara att bita ihop. Däremot är måndagen en riktig dagen efter-känsla i hela kroppen.

Jag vill nog påstå att jag till och med mådde bättre vid charterresan till Bulgarien där jag ägnade en vecka åt att festa med vänner som 18-åring. Morgnarna där var ett enda tungt mörker. Man ifrågasatte sina val och vad man höll på med i livet.

Nu gör jag inte det i det här fallet, men nog mådde jag inte tipptopp där och då. Och idag är det lite samma känsla.

Ska vi ta till oss någonting positivt nu istället då?

Ja, på torsdag är det Gentlemannadagen hemma på Jägersro. Årligen är dagen en jättefest av publik. Låt gå att majoriteten är där för godis, artiseriet och nöjet där travet sker lite vid sidan av. Men dagar som dessa vaknar äntligen Jägers till liv på riktigt.

Lördagen på Mantorp håller mycket fin och hög klass. Närmast oväntat hög klass för att vara helgen efter Elitloppshelgen med finaler. Tacksam för det.

Inte helt omöjligt kan det bli så att jag ger mig upp till Mantorp på lördag. Om jag hinner återhämta mig från dagen-efter-måendet.

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg