Branschens baksida slår ibland hårt » 23 mars | Martins Travblogg -…

Branschens baksida slår ibland hårt

Landets travtränare är många. Konkurrensen är rejäl om man vill vara en del av toppen. Ibland räcker inte ens det - något Daniel Wäjersten fick erfara i fredags.

Daniel Wäjersten är en av många lovande tränare i landet och som visat upp ett stall med hästar av god kapacitet och framförallt potential till att bli några rejäla V75-profiler för framtiden.
Att vara en travtränare är inte det lättaste. Man ska ha koll på allt och ingenting i stallet även fast man har flera som hjälper runt omkring.

  • Känner jag landets tränare rätt så vill majoriteten ändå ha stenkoll på allt. Och att vara en travtränare kräver rejält med energi, tid och ork. Belöningen för detta är givetvis när hästarna radar upp segrarna och stallet springer in fina pengar.

För Wäjersten verkade allt gå som en dans. Men plötsligt dyker branschens baksida upp - oftast från ingenstans.

I fredags blev Daniel Wäjersten av med sina Djupmyra-hästar som alla tre varit väldigt framträdande för stall Wäjersten. Ser man till resultaten på hästarna kan det knappast gå bättre än så. Men vad tränaren har är även hästägaren.

Hästägaren är givetvis en som absolut har en del att säga om sina hästar. Det ska jag vara tydlig med. Den som pungar ut pengar har givetvis rätt att få säga sitt om ditten och datten gällande hästen.
Men vad som gick att läsa i Travronden så verkade det mest handla om utfordringen som hästägaren och Daniel Wäjersten inte kom överens om.

Tyvärr för tränaren är det vid en intressekonflikt ofta han/hon som är förloraren. Aldrig hästägaren. Branschens rejäla baksida.
Är inte hästägaren nöjd kan plötsligt en hästbuss åka ut till gården, ta hästarna och åka därifrån. Vips så står tränaren där med tomma boxar.
-----
Visst minns man fortfarande när Åke Lindblom plötsligt tappade sin Sauveur och även Steen Juul med Bandit Brick. Vi har fått vara med om en del tunga tapp senaste åren.
-----
Jag är väl ofta av uppfattningen att allting har en mening. Om det så är någonting gott eller ont som drabbar en så vill jag tro att det har någon mening med det. Till det goda, slutligen.
För Daniel Wäjersten verkade det vara så i det här fallet. Och något jag hoppas kommer få honom att gå stärkt ur och ge en tung erfarenhet för framtiden.

Wäjerstens tränarkarriär är knappast över. Han har hästar så det räcker som garanterat gör att säsongen 2020 blir framgångsrik.
Ibland måste man bara ta en liten omväg och få känna på baksidorna bara...

Martin

Dela inlägg

Kommentera inlägg