Blogg: Domarskandal på Jägers

Tisdagen på Jägersro var som alla andra. Det blåste till höger och vänster och på banan var ledarna svåra att hinna ifatt.
Men så vaknade man till. Lopp 6 bjöd på en rejäl domarskandal.

Mycket märklig händelse från Jägersro ikväll, alltså. 
I lopp 6 var Venere Lux i passgång i minst 500 meter i inledningen av loppet, något som ska resultera i diskvalificering. Från domartornet ekade det dock tomt. Ekipaget nådde ledningen efter 700 meter och väl därifrån var där ingen som kunde ta sig förbi. 

Döm om min förvåning fanns där inte en tanke från domarhåll att titta på händelsen efteråt och följaktligen diskvalificera segraren. Istället fick man slutresultat på tavlorna och en Venere Lux som segrare.
En rejäl tabbe av domarna och en mycket kostsam sådan eftersom loppet kördes inom V64-spelet.

Roligast efteråt var könslösa ATG Live där endast Patrik Fernlund var den som vågade säga ifrån. Jan Olov Molin från banan visade prov på konflikträdsla med arbetsgivaren och satt tyst som en skolpojke. Det är nog bäst så...

Matteus Lillieborg, som alltid står för ett gott arbete från stallbacken, lyckades haffa måldomaren Christer Larsen som rakt och ärligt erkände att de helt enkelt missat händelsen. Larsen erkände även att Venere Lux med facit i hand skulle blivit diskad.
Och även fast Christer Larsen var stark i att erkänna misstaget, var det rena rama hånet att han inte kunde bjuda på en simpel ursäkt.

När Lillieborg ville ha en kommentar från Larsen om vad han tycker om misstaget och att där sitter massor av spelare som förlorat på deras misstag, kunde domaren inte ens tvinga ur sig en ursäkt. Det var en slags axelryckning och "vad vill du jag ska göra".

Det här är en rejäl skandal och inget annat. Måldomarna var minst lika borta som vinden och borde nog tagit sig ett iskallt bad på innerplan.

Se loppet här - häst nummer 8.
Martin Engström

Dela inlägg:

Kommentera inlägg