Besök Axevalla ikväll!

I en värld där ondska och orättvisor allt mer påminner oss i nyhetssvepen, så är det fint hur travsporten ibland kan få en att le brett. 
Ikväll på Axevalla sker något mycket viktigt och fint vilket alla runt om Skaraslätten borde ta till sig och gå på trav ikväll!

Jag satt under tisdag morgonen och kollade in kvällens lopp till V64 på Axevalla. Intressant så klart med Tudor Kronos och Tore tillbaka, två rutinerade och kapabla hästar.
Men sedan fastnade mitt fokus kring någonting helt annat. Något som inte har med själva tävlingarna att göra.

Jag kom över en artikel i Skaraborgs Läns tidning.
I den beskriver tidningen hur Axevalla årligen vid sin julmarknad även lyfter fram och skänker pengar till ett lokalt projekt.

I år har det kommer till Hospice Gabriel i Lidköping. Till Skaraborg Läns tidning säger banan så här:
- Från Axevalla skänker vi 20 000 kronor av kvällens intäkter och hoppas att få med oss även våra besökare ikväll, säger Benny Ternemar som är travbanechef på Axevalla.

Hospice-verksamheten erbjuder palliativ vård, alltså en slags symptonlindrande vård åt patienter som lider av obotlig och dödlig sjukdom.
Och där allt ifrån kuratorer, sjuksköterskor och läkare gör allt för att patienten ska ha ett gott liv när de lever på sitt upplopp, för att dra till med en travreferens.

  • Flera runt om Axevalla har tagit initiativ och kommer alla skänka 1 krona per besökare som kommer till Axevalla ikväll.
  • Därtill har alla proffstränare- och kuskar inom Bjertorp travcamps, samt Kim Eriksson, valt att skänka all eventuell provision ikväll till Hospice-verksamheten.

Så, därför.
Alla som bor runt Axevalla eller är i valet och kvalet att gå på trav ikväll;
Besök Axevalla ikväll!

Martin Engström

Dela inlägg:

Kommentera inlägg