Bekräftelsen är åt skogen

Minns ni min "försiktiga" ilska mot TV4 Sporten efter Prix d'Amerique?Om inte så påminner jag här!

Och, visst. Glädjande nog dök till sist Björn Goop upp i rutan i två minuter. Under torsdagen, fyra dagar senare(!?) via en videolänk. Nyhetsmorgon slösade bort ett kort ögonblick åt det där travet och sedan var det bra med det.
Jag försökte kontakta TV4 kring ärendet, men ej mottagit några svar från kanalen.

  • "Men du ska väl vara nöjd med att det till sist lyftes åtminstone?" tänker ni. Ja, det ska jag nog så vara. Men jag blir ändå närmast provocerad av hela grejen...

Och under onsdag kvällen nåddes jag via Twitter av att Timo Nurmos suttit i finska morgonstudios och pratat om succén.
Där kan vi snacka intresse och bekräftelse åt att det faktiskt var någonting stort som inträffade. Men i Sverige är travsporten fortsatt en nobody-sport.

Och för en kanal som TV4, för ett program som Nyhetsmorgon som i en halvtimme (nåja...) kan gräva i senaste handväske-modet, är det närmast en skymf det här med responsen efter Prix d'Amerique.
Vart någonstans är egentligen bekräftelsen? Ja, visst är den helt åt skogen bara.

Ja, Maharajah och Stefan Hultman fick synas på Idrottsgalan när de vann. Det var då det. Men när travsporten inte får sitt rättvisa erkännande och plats i rutan efter en så här stor seger förstår jag ingenting. 
Jag blir säkert alldeles för upprörd kring det här, men så är också mitt intresse och min kärlek för travsporten gigantisk.

Och det var kul för Nurmos att prata om storsegern hemma i Finland. Där de åtminstone förstod storheten i vad som hänt.
I Sverige däremot, ja där ska vi väl gå igenom vilket skohorn som passar just DIG i helgen.

Martin Engström

Dela inlägg:

Kommentera inlägg