Avkommor: Mötet

Avkommor: Mötet

I lördags var det V75 hemma på Jägers. Som alla andra gånger i Malmö blåste det sidleds, motvind och medvind och när tempen egentligen låg på fem grader kändes det som Sibirien.
Allt var som vanligt. Sedan inträffade det där lite finare. Mötet. Och Sibiren vändes till värme.

Gällande lördagen på Jägers finns där inte mycket direkt att konstatera. Det var vad det var.

Även fast vi såg en och annan svag prestation så var det glädjande att se sådana som Hector Boko, Disco Volante och avslutande Harran Boko. Sådant man måste tänka över en gång extra innan man dömer.
V75 körs året om. Att det ska hålla samma nivå året om är således omöjligt. Och V75 i januari är ingen lek. Man kan inte begära några jättetoppar. På sätt och vis fick vi ändå det i lördags...!
-----
För mig är det alltid viktigt att kolla i backspegeln. Det glöms alldeles för fort i den här branschen.

Oavsett vad hästarna heter eller vad de betytt för travsporten, så glöms mer eller mindre alla bort när de väl lagt tävlingskarriären på skithögen och ägnar livet åt ängarna eller producera nya avkommor.
Det är väl något av det viktigaste vi måste börja behandla lite bättre. Minnet av hjältarna som kämpat. Alltifrån Nouvelle Pelle till Harry Haythrow. Alla har de betytt något för någon eller på något vis.

Backdraft

Med min Jägers-anknytning faller det mig naturligt att fastna för de som kommer från Malmö-hållet. En av dessa var bildsköna Backfire.

Under tävlingskarriären segrade hon bland annat i Lovely Godivas minne, Drottningens Pokal och tvåa i E3-finalen. Hon var en skönhet på banan och sådana är jag svag för. Mot slutet testade hon på lyckan nere i Frankrike men som majoriteten av stona blir det i avelboxen som sedan stjärnorna ska till.

Och i lördags fick jag mötet. När jag plötsligt stötte på hennes första och hitintills enda avkomma. Värmen sköljde över mig i bröstet.

I en av de undangömda stallen på Jägers vandrade jag in och mötte en viss Backdraft. Pappan heter Trixton, och mamman? Givetvis Backfire. En lite blyg Backdraft stod i sin stilla ro och njöt av sin ensamhet.
Detta mötet gjorde hela min dag i lördags. Och lita på att jag kommer följa Backdraft från karriärens start till slut, och så även efteråt.

Likt mamma Backfire.

Martin.

Dela inlägg

Kommentera inlägg