V 75 Örebro 24/2

V 75 Örebro denna lördag med jackpot och många miljoner att spela om. Jag tycker omgången ser klurig ut på förhand och det skulle inte förvåna mig om det blir hög utdelning.

V 75-1: Ett lurigt Klass 1 lopp inleder V 75:an där jag har svårt att ta ställning för någon häst då jag tycker det är väldigt öppet och får inget riktigt grepp om loppet. Favorit i nuläget är 1 Global Dependable som är kapabel och tidig på läget men går nu upp i klass och det är inte givet att han håller upp ledningen. 3 Conrads Palle är jämn och säker och måste tas på allvar. 2 Mister Vredebest står bra inne i klassen och blir att räkna med. Det är som nämnt enligt mig ett öppet lopp och det behöver inte vara fel att gardera på.

V 75-2: Ett försök i Diamanstoet och även här tycker jag det ser småklurigt ut. Favorit i nuläget är 4 Gelato Pellini som verkligen kommer med toppform och skulle kunna vinna loppet men det saknas inte motbud. 1 I Love Faux Depart tycker jag är en rolig idé från bricka 1. Hästen är snabb från start och kommer få en fin resa. Hon har också fin form och eventuellt blir det första bike vilket känns intressant. Hon hävdar sig i omgivningen och jag tycker man ska se upp med henne på lördag! 5 Made for Metalimo står ofta för gedigna insatser och ska räknas tidigt. 3 Vicky Montoya är tuff och kommer in i matchen vid tempo.

V 75-3: Ett försök i gulddivisionen och här luktar det körning från start bland annat mellan 2 Chapuy och 5 Dark Roadster. Båda ska räknas tidigt i ett ganska klent lopp för att vara högsta klassen. 12 Beartime är speedig med ett lopp på rulle och vid högt tempo på loppet skulle det gynna Beartime som då lär spurta vasst. 8 Dats So Cool skulle kunna vara en riktig jackpotsmäll om han löper upp till sitt bästa.

V 75-4 Favorit blir 4 Jopp som är en duglig häst och har även Duktiga Magnus A Djuse i sulkyn. 14 Enge Eros vill jag dock verkligen varna för här. Detta är en bra häst för loppet som kommer med fin form och står bra inne på pengarna. Nu har det dessutom tillkommit några strykningar i loppet och det blir mindre hästar att runda. 2 % i nuläget är väldigt lågt och det är ett av mina bästa drag i omgången. 1 Maserati Hall ska räknas tidigt i detta lopp.

V 75-5 Favorit blir 7 Blackhawk Face och det är troligtvis en blivande klassklättrare, han bör ha bra chans om han sköter sig men han är dock inte helt att lita på och därför vågar jag nog inte gå fult ut på honom. 1 Zipfer är en luring i omgången, han fick lucka i sista sväng senast, men höll på att galoppera, kom sedan tillbaka starkt och blev tvåa i mål. Han kommer inte kunna försvara någon ledning men med lite tempo på loppet och en del klaff kan han överraska. 6 Baron Tilly ska räknas tidigt samt 2 Hoohoo Haahaa som har 3/4 på lång distans och är snabb ut.

V 75-6 Silverdivisionen och Favorit i nuläget är 6 Global Classified och det köper jag fullt ut. Han gjorde ett riktigt bra lopp senast från ledningen och jag tror att det bär av mot spets igen, han går dock bra även bakifrån samt tål att göra en del på egen hand så oavsett position tror jag på en god möjlighet att kunna vinna loppet. 26 % ligger strecken på i nuläget och det tycker jag är rimligt. Ett bra spikförslag i mina ögon.

V 75-7 Bronsdivisionen och här hittar vi en stor favorit i 2 Jalapeno K. Mycket talar för spets och slut om han är lika bra nu som han varit på slutet. Väljer man att gardera tycker jag 7 Wings Level, som det blev fel för senast samt 8 Winterburn som är en riktig vinnarhäst är tidiga trots dåliga utgångslägen. 9 Ready Trophy kan vara en riktig rysare med tempo och klaff på loppet.

Bästa spiken V 75-6 6 Global Classified

Roliga skrällar V 75-2 1 I Love Faux Depart. V75-4 14 Enge Eros. V 75-5 1 Zipfer.

Lycka till med liren! /Joel

Alltid högt satta mål, nu avslutar vi bra.

Det börjar bli dags att summera travåret 2022, vi får se om det blir någon vettig text om det. Men just nu är jag mest inne på att fortsätta på den inslagna vägen. Har hittar alla rätt några gånger och är nära stora pengar flera gånger, så jag har ännu inte givit upp chansen att få vinna stort igen.

Winter Burst väntar och med V75 flera dagar i rad snackas det alltid, vad som är rätt och fel vet jag inte utan jag fortsätter att tänka som jag brukar göra. Men mera om det senare.

Jag kommer i alla fall att inleda veckan med årets sista V86-omgång som Åby och Solvalla delar på. Det är också jackpot så det kan bli en bra tidig julklapp, har nu under söndagen påbörjat det arbetet. Det är en mycket öppen omgång så visst kan man med alla rätt ta del av fina pengar. Vi startar där.

Sedan är det uppesittarkvällen med V75 från Halmstad med första försöken till Meeting ett 2023 med finaler på Solvalla 4 februari.

På juldagen dvs söndag så är det traditionsenligt Umåker med långa broddar i snöoväder, alltid lika spännande som en bra uppstart efter julafton. För att sedan ta oss an V75 finalerna som alltid går på annandagen, det är ju den stora sportdagen och det brukar vi fira med sport på TV & datorn och pizza för då har man ätit tillräckligt med julmat.

Det kan diskutera om det ska vara V75 flera dagar, men det är ju upp till mig och dig om man vill vara med varje dag och framförallt om man vill och orkar göra jobbet för att kunna vara med. Jag brukar normalt spela onsdag, lördag, söndag och ibland när jag tycker det är en intressant omgång eller jackpot spelar jag en dag till. Det är ungefär så jag tänker även när det är dags för Winter Bursten. Jag spelar de omgångar jag känner att jag hinner göra ett bra arbete till.

27 dec är det Momarken och den lutar det åt att jag står över för att hinna analyser 28 dec Örebro och 31 december med den stora jackpotten avslutningen på året. Där mellan är det 29 Ålborg som jag garanterat står över 30 dec Bjerke där måste jag se om det finns tid att göra analysen på.

Jag hoppas få njuta av riktigt trevliga lopp under de sista två veckorna av året och jag hoppas också att ni som hänger med oss alla på travstugan får njuta av julen och att ni får vara med på någon av mina andelar som går med vinst så vi får glädjas tillsammans.

Jag ska under mellandagarna sätta mig ner och titta igenom året, fundera på vad jag kan göra bättre och vad jag kan förändra för att bli bättre.
Jag hoppas att vi tillsammans på travstugan kan ge er lite spänning och glädje och att vi får en trevlig avslutning på året.

Veckans öppnade system finns här

Nytt år - nya drömmar!

2023 är det dags för mig att ta nästa steg i travvärlden, jag ska ge mig på licenskurs med start i januari och förhoppningsvis har jag sen kusklicens redo till sommaren 😁

Jag kommer under närmsta halvåret hyra härliga Jori Boko från Stall Svanberg - en häst som ni kanske känner igen från startlistorna.

0 FBE6 F2 D 7 C57 4 FC7 8 EB1 7 A239 AEED6 D5
D1754976 CE6 E 4000 8 CAA 1 F84244 F96 E7

Jag kommer filma min resa mot målet att tävla i lopp och planerar att kontinuerligt lägga upp kortare videoklipp som ni kan följa om intresse finns.

Jag hoppas få tillåtelse att filma under kursen 🤞🏻😄

Idag tog vi första motionsturen efter en rejäl träningsvila och det gick finfint - ny träff på söndag, då ska jag även försöka ta mig an hans vinterpäls - han är som en björn nu 😂

Dagen efter Sundsvall Open Trot

Vaknar med lite lätt huvudvärk, men det får man ta det var en mycket härlig travdag igår.

Jag var på plats tidigt fick njuta av härliga lopp men valde detta år stallbacksidan och tog inte del av stämningen på läktaren, men man hörde sorlet och många glada tillrop från andra sidan så känslan var att travet verkligen levde upp under denna lördag.

Robert Bergh var orolig för fyllefest på stallbacken, men jag måste säga att på stallbackssidan var det otroligt mycket lugnare än det varit tidigare, det var på gott och ont. Det är trevligt med mera liv och rörelse även här och jag har tidigare inte märkt att det stör tävlandet.

Det jag varje gång tänker på när jag rör mig bland “kändisarna” som man ser mer eller mindre varje dag, man tycker att man nästa känner dom men man ser de mest på atg live är hur härlig stämning det är på stallbacken mellan tränare, ägare, tv, bananspersonal osv. Lättsamt och enkelt. Jag hamnade bredvid en tränare som körde facetime med sin sambo och barnet som var hemma och barnet som var med fick berätta allt roligt man fått göra under dagen. 15 minuter senare var man på banan och värmde en häst.

Vanliga människor som gör sitt arbete med passion och glädje men kan slappna av både före och efter. Härligt och glädjande.

När det gäller tävlingarna så startade vi med att Carre måttade in i monte, en bra insats på ryggen och han visar att det finns känsla i den kroppen, det var Linus Boy han styrde och man fick tilslut tag på Sign Me up Too med Hande som ryttare som gjorde en mycket bra insats.

I lopp tre såg jag tidigt Pole Position i värmning och tänkte att den ska jag lira, men där blev det fel och man var aldrig nära utan Oskar J Andersson styrde resolut till spets och vann väldigt enkelt med My Dreams som kan bli intressant i framtiden.

Sedan hände en olycka då ekipage krokade i varandra i volten under Lars Lindbergs Minne och hästen Quantal Quetzal rusade och var nära att springa över flera ekipage och valde att springa in på innerplan och sedan ner i surhålet på Bergsåker, vilka hjältar det finns som snabbt springer fram och gör det man måste för att hjälpa till, jag hoppas allt gått bra för hästen och stort tack till hjältarna som direkt springer och hjälper till.

När det är dags för V75 så lider jag med Henrik Svensson som har hästarna i form och gör fantastiska lopp med både Underbarosåfin och Mons Tornado men det räcker bara till två målfoto förluster och istället för att få synas inför den härliga publiken får han med svarta ögon åka tillbaka till stallet och hur bra insatser det än är så är det surt att vara tvåa och inte få någon uppmärksamhet eller publicitet på det sätter som dessa tränare behöver.

Därefter var det SM för kallblod där oväntat nog släppte Mats E Djuse till Månlykke A.M och då blev det en promenad i parken för stjärnan.

8 Ivanka Amok vann också väldigt enkelt i loppet efter.

Sedan var det dags för Bergsåkers stjärna Wäjersten att vinna lopp igen, denna gång med Gooner från spår åtta. När man vrider ut med 250 meter kvar, så såg man att det är klart och wow vilken spurt vi fick se.

Efter detta fick man lite puls då man såg att min galna idé kan ge riktigt fint betalt både på V5 och V7, men Missing Tooma satt kvar i andraspår och det var nog rätt för Santos de Castella imponerade verkligen när man enkelt sprintade undan från spets.

Då satt jag med enbart Don Fanucci Zet kvar på båda kupongerna inför storloppet. Don Fanucci Zet fick dödens och gjorde det okej men när Moni Viking öppnade så bra från innerspåret att man tog hand om spets och därifrån var man riktigt bra och vann på ett imponerade sätt. Jag kommer se om loppet på TV men jag såg honom i värmningen och även i provstarter tänkte jag att om den hittar ut från innerspåret kommer den bli farlig. Jag hade inte räknat med att den skulle kunna ta hand om ledningen och det är saker man får ta med sig och bara erkänna att jag hade fel.

Det blev en trevlig dag med lite värme och jag längtar redan till nästa besök på en travbana, jag hoppas och tror att det blir ett gäng besök på Bergsåker under den resterande delen av året det ska jag unna mig. Vi får se om vi även lyckas få in ett annat trevligt besök också.

Jag längtar verkligen efter att jag hittar en del i en häst som kan få göra starter där jag kan vara på plats och få känna det pirret i kroppen som jag såg på andra under denna helg.


Tidigt på Bergsåker

I grunden gillar jag ju att skriva av mig, vilket man borde göra oftare och vi får se om det vänder eller om det fortsätter vara de gånger man tar sig till en travbana?

Jag var idag av olika anledningar väldigt tidig på travbanan och det var inte många på publikplats, men vem skulle vara tre timmar innan första start?

Men redan när klockan slår 13.00 så är det några som tagit de bästa platserna nere vid banan och andra ser till att få bra positioner för att både kunna se trav och njuta av mat och dryck. Så redan nu är alla borden upptagna, vilket jag ser som något positivt eftersom de finns de som verkligen vill vara i tid för att ta del av travet.

Under tiden som jag sitter och skriver detta så kommer den första hästen som ska tävla idag i lopp två med bricka ett Nebbenes Solan med Robert Kärman tar några varv på banan och känner sig för. Banan ser fantastiskt fin ut och jag bara längtar till att se fler hästar på banan, börja analyser vilka som glänser lite extra och lägga ett sidospel på dessa. Idag är det jackpot och självklart är det mest fokus på V75, de systemen är klara innan jag kommer på plats, det kan verka dumt, men jag vill inte ha gjort något innan som sedan ska ändras pga något litet och sedan sitter man här och svär för att man missade på den häst man plockade bort. Då står jag hellre för den tanke jag hade när jag gjorde jobbet inför.

Kan travet komma tillbaka till att bli en folkfest? Jag är en av de som svikit, jag har inte lyckats prioritera tillräckligt många besök på travbanor under året för att själv vara nöjd. Men en sån här dag vill man verkligen inte missa och trots många små missöden och saker som var på väg att ställa till det har jag i alla fall tagit mig på plats och nu ska vi se till att njuta av hästarna. Se kuskar och skötare slita för att lyckas, tränarna har redan gjort jobbet och nu ska de få njuta av att se fina prestationer.

Det börjas fylla på med folk på terrasserna som stortränare på Bergsåker har, de är finkläda och glada med något gott att dricka i handen. Det är lika mycket för dom, de äger förhoppningsvis en häst som startar idag och då hoppas vi såklart att de får fira med en seger.

Jag hoppas självklart också att jag kommer gå hem några kronor rikare, eller såklart gärna mycket rikare. Men jag hoppas även komma hem med härliga erfarenheter och en härlig känsla av att vara på Sundsvalls Open Trot igen. Klockan slår precis 13.30, dags att lägga ifrån sig datorn och fokusera på det travet.

Hoppas ni också fått chansen att njuta av travet på plats eller via en enhet.

Jag hoppas även ni är med på en av mina andelar såklart.

Som vanligt välkomnar jag er in i travstugans värme.


Följ Travstugan på Youtube