Nuncio gör årsdebut » 16 feb. | Karls Travblogg - Travstugan.se

Nuncio gör årsdebut

På lördag är Nuncio tillbaka på landets travbanor. Senast han startade var i UET Trotting Masters på Bjerke 18 september. Nuncio vann förstås och han vann även övriga tio starter under 2016. Totalt sprang han in 9 440 504 kronor på bara ett år. Det är imponerande och för sina prestationer belönades Nuncio med titeln Årets Häst. Välförtjänt och föga överraskande.

Lite snöpligt drabbades han av snuva i december och Stefan Melander var därför tvungen att tacka nej till Prix d’Amérique. Jag vill fortfarande tro att Nuncio varit etta eller tvåa om han bara kommit till start – men Melander deklarerade tidigt att Nuncio inte åker till Paris för att bli tvåa. Till saken hör också att Melander är rädd om sin guldklimp och har drömmar om avel.

Första starten för Nuncio 2017 blir i V75-4 på Axevalla. Han startar från spår 7 och blir omgångens största favorit. För motståndet står Thai Broadway, Spring Erom och Bruno di Quattro med flera. Trots längre uppehåll är det många som kommer spika Nuncio. Jag kan erkänna att jag är en av dem. För hur jag än vänder och vrider på det ser jag inte hur han och Örjan Kihlström ska förlora.

Melander har insinuerat att Olympiatravet 29 april är säsongens första mål. Och månaden därpå ska Nuncio möta Bold Eagle i Elitloppet, är tanken. Jag hoppas innerligt att the clash of the titans blir verklighet. Det vore en ära att se två hästar med utomjordisk kapacitet möta varandra och vem som vinner har därför ingen betydelse. Nuncio och Bold Eagle har inget mer att bevisa.

Dela inlägg

Kommentera inlägg