Veckans topp tre

”All you need is love” sjöng Beatles på 60-talet. Lägg till trav till titeln och så var de helt rätt ute enligt mig. Trav-veckan som gått har i min bok kryddats av kärlek och glädje. Elitloppet är på ingång och det känns i luften. Under den gångna veckan har förväntningarna på travfesten byggts upp mer och mer och jag ser med spänning, och lite nervositet, fram emot söndagens crescendo.

3. Veckans parhästar - Royal Fighter & Jennifer Tillman

- ”JAG ÄLSKAR DIG!” utbrast Jennifer till Royal Fighter efter segern i onsdagens V86:a då hästen gjorde sitt andra lopp efter några månaders uppehåll. Skoryck var utannonserat och den åttaårige hingsten svarade som vanligt kungligt på det, gick ett fantastiskt slutvarv och vann på 1.10,1 trots ett tufft upplägg. Att Jennifer har varma känslor för hästen har hon visat tidigare och jag har alltid tyckt att det här ekipaget utstrålar en speciell kärlek för varandra.

Veckans parhästar har varit oskiljaktiga på travbanan sedan mars 2014 och efter insatsen i onsdags så får nu kärlekssagan fortsätta på söndag i Elitloppet. Royal Fighter hade riktigt flyt i spårlottningen och tilldelades spår 1 i sitt heat, vilket enligt tränaren Per K Eriksson var det bästa som kunde hända. Så ibland, kära vänner, kan man faktiskt ha tur i både spel och i kärlek.

2. Veckans glädjespridare - Familjen Eriksson

När 4%-aren Usain Swing i fin stil travade förbi en trött Only One Winner på upploppet i V75-3 i lördagens Gävle-omgång var det många som sprack på sina system. Det är aldrig en skön känsla när drömmen om sju rätt går upp i rök men jag skulle säga att om det är NÅGON gång som det känns mer okej är det när man får bevittna genuin vinnarlycka. Min upplevelse är att vinnarna i trav har en tendens att vara mer återhållsamma med sin glädje än i andra sporter, vilket jag tycker är synd. Tränarparet Kjell-Ove och Anita Eriksson visade dock hur fantastiskt glada de var över vinsten och deras lycka smittade av sig och värmde i hjärtat.

1. Veckans debut - Travstugan.se

Härligt att vi är igång nu. Vi smygstartade försiktigt med att vara framme och nosa på sex rätt i söndagens V64:a. Tyvärr fick vi nöja oss med en blygsam femma men vi hoppas på att spela in fina pengar under året och inspirera er som följer med oss till stordåd. Nu kör vi!

Kommentera inlägg

Följ Travstugan på Youtube