Elitloppsveckans topp tre

Elitloppet är till ända och det är med vemod i hjärtat som jag lämnar den här veckan bakom mig. Det har varit en lång uppladdning inför årets Elitloppshelg och när det nu är över känns det tomt, som när festen plötsligt är över, vännerna gått hem och man står ensam kvar och ska plocka ihop tomburkarna. Till tröst är ändå att det kommer nya lopp, nya fester och vi har en härlig travsommar att se fram emot.

Veckans topp tre

3. Veckans besvikelse - Mosaique Face

Hästen som alltid gör rejäla insatser var plötsligt blek när det gällde. I veckan lät det väldigt positivt på hästen, enligt Adrian Kolgjini hade uppladdningen inför det här året varit "100 meter" bättre än inför förra året då Mosaique Face gjorde en fantastisk insats utvändigt vinnaren Magic Tonight. Lutfi Kolgjini nämnde att det här nog blir hans sista Elitlopp som kusk för att sedan lämna över stafettpinnen till sonen Adrian och vi var nog många som tänkte att det borde betyda att Ludde skulle ge järnet nu. Men Mosaique Face hängde inte med i sitt försök och efter loppet sa Lutfi att hästen kändes "livlös". Jag som hade sett fram emot att se årets revansch blev minst sagt besviken. Nu hoppas jag bara att topphästen mår bra och kommer igen för att ta nya revanscher.

2. Veckans flygare - Bird Parker
Efter att ha galopperat i provstarten så flyger Bird Parker fram, vinner Harper Hanovers och slår världsrekord på distansen. Helgens WOW-känsla för mig.

1. Veckans mästerskapskusk - Örjan Kihlström
Där det är ett storlopp - där finns Örjan Kihlström med ständigt god chans. Nu tog kusken sin tredje elitloppsseger och i stort sett ingen var förvånad. Örjan har en speciell fingertoppskänsla när han kör, både handlaget med hästarna och det taktiska upplägget. Så av med elitloppshatten för Örjan, Nuncio och Melander. Gratulerar!

Kommentera inlägg

Följ Travstugan på Youtube