Eftersnack V75 Elitloppssöndagen

Elitloppssöndagen bjöd på fint väder och gick i favoriternas tecken.

V75-omgången inleddes direkt med favoritseger när treåringseliten gjorde upp och 5 Makethemark plockade ner 1 Mindyourvalue W.F. från dödens. Kusken Ulf Ohlsson sa efter loppet att han kände sig säker i slutsvängen och även om det var jämnt i mål var det tydligt att Makethemark hade läget under kontroll. En stark prestation.

I V75-2 hade jag valt att gardera upp och där tog 9-procentaren 7 Spitcam Jubb hem det efter att ha fått överta ledningen tidigt i loppet. Tränaren Micael Broberg var optimist innan starten och trodde på god vinstchans för hästen om han skulle komma till ledningen. Innan loppet stegrade sig hästen då han inte var nöjd över tungbandet, en utrustningsdetalj som ska hålla tungan på plats, och kusken Kaj Widell ramlade av sulkyn. Allt gick som tur bra och Kaj Widell visade tummen upp innan ekipaget åkte av banan och gjorde de ändringar som krävdes. Ett exempel på att oförutsedda händelser innan loppen inte nödvändigtvis behöver påverka utfallet av loppet negativt.

I det första försöket till Elitloppet (V75-3) blev det ännu en vinst till spetshästen. 4 Timoko tog ledningen och därifrån höll han starkt på en segertid på 1.09,1. De övriga hästarna som tog sig till final blev Resolve, Propulsion och Oasis Bi. Resolve som jag trodde mycket på höll bra som tvåa medan mitt andra drag Mosaique Face var chanslös. Efter loppet sa Lutfi Kolgjini att hästen helt enkelt inte var bra för dagen. En besvikelse då uppladdningen inför loppet varit på topp.

I det andra försöket (V75-4) vann 4 Un Mec D'Heripre efter att ha gjort ett fantastiskt lopp på utsidan av 1 Royal Fighter. Royal Fighter tog spets som förväntat men höll tyvärr inte till seger men dock till en tredjeplats och plats i finalen. Övriga hästar som gick vidare var Nuncio och Billie de Montfort.

Favoritsegrarna fortsatte sedan att rada upp sig och Elitkampen vanns av den finske 4 Vitter som fick en fin resa i rygg på landshästen Jokkivarren Kunkku för att sedan avgöra över upploppet.

Som jag räknat med så satt dagens vinnare på framspår och slutligen vann även mina två spikar 5 New Muscle Ås och 2 Pinkman i de två sista omgångarna. Spets och slut för New Muscle Ås och Pinkman höll också hela vägen.

Avslutningsvis var Elitloppet en fröjd för ögat när Nuncio återigen briljerade i mästerskapet, gick i dödens hela vägen och ändå lyckades ta ner Un Mec D'heripre som spetsade. En härlig revansch från förra året för Nuncio och kretsen kring honom. Prestationen talar för sig själv och Nuncio var som många förutspått BARA BÄST.

Dagen blev sammanfattningsvis en spelmässigt tråkig omgång med två inspelade sexor på båda systemen som enbart gav 90kr (jackpott på femmorna). Men trots att det inte blev några miljoner denna gång så var det fantastiskt fina lopp och härlig stämning att njuta av. Vi får ta nya tag nästa vecka och det kommer ju en Elitloppssöndag även 2017 att ladda inför.

Kommentera inlägg

Följ Travstugan på Youtube