Nu är det ny V75-vecka för Dacia Scoop

Img 1578

Nu har det vänt...

Det har varit en lång period då det känts som ALLT som kunnat gå fel i loppen för Dacia har gjort det, och även saker som kanske händer en gång på 50 starter har nu skett 5-6 starter i följd!

Allt ifrån dubbla punkteringar med varvet kvar och hon krigar ändå till sig en 3:e plats, till att bli påkörd med stopp som följd och ändå 6:a, till att bli regelvidrigt hindrad i de två senaste V75 starterna men hon lyckas ändå besegra hästar med miljoner på sina konton och själv få med sig prispengar!

Detta samantaget har gjort att hon hamnat i poängnöd och det var därför helt fantastiskt att vi lyckades komma med i V75's klass ll försök på lördag! Normalt brukar det krävas ca. 1200-1500 startpoäng men vi chansade att anmäla trots bara 483 poäng... och hon kom med då en av de 12 ordinarie hästarna valt en annan proposition i första hand!

När starten går på lördag på Axevalla spelar det ingen roll hur mycket startpoäng varje häst har eller vad som hänt tidigare, utan nu är det Dacia Scoop's tur att visa "var skåpet skall stå"! Hennes favoritdistans 1640a, bra spår, långt (sveriges längsta) utslagsgivande upplopp, jänkarvagn (tack Niclas Stenqvist), toppform och sist men inte minst... Världens i särklass bästa kusk Örjan Kihlström som styr!

Hon är startsnabb och att hon har kapacitet för att vinna detta lopp visade hon näst senast då hon trots tappstart i volt gick på 13,8, och då fick Torbjörn Jansson ändå plocka upp henne 200m från mål p.g.a. att kusken framför körde i halvspår och höll på att klippa frambenen på Dacia när hon var på väg förbi!

På lördag tror jag att det är proppen ur och jag sticker ut hakan, så jag ser ut som Percy Nilegård...

Dacia Scoop kommer segerdefilera efter V75-5 på lördag!

Närmaste tiden för Dacia Scoop

Nu blir det 2 täta starter för Dacia innan det är dags för en liten viloperiod, och sen startar en träningsperiod på ca.10 veckor!

Vi har flera riktigt fina unghästar som prepareras för start, kval o premie så vi kommer inte att sitta sysslolösa under Dacias viloperiod!

Snart dags för Dacia Scoop att inta Solvalla

På söndag ska Dacia ta sig an det tuffaste motstånd hon hittills stött på!

Att våra förhoppningar sträcker sig till att hon ska göra ett bra lopp och kunna "hänga på de stora" är så långt vi vågar gå! Men en del av tjusningen med denna underbara sport som travet är, är att absolut vad som helst kan hända! Man slutar liksom aldrig att hoppas!

Att Dacia har en kapacitet utöver det vanliga vet vi, och att hon inte ens varit nära att nå sitt max vet vi också! Hon är nybliven 4 åring och visar hela tiden att hon har massor av utveckling kvar.

Utrustnings och balansmässigt spelar det ingen roll vad vi gör! Hon går bättre o bättre i både träning och tävling oavsett vad vi sätter på henne!

Att våran lilla drottning nu ska ut i det klassiska Golden Weddingslopp på V75 på Solvalla är för oss enormt stort!

Det känns som det var igår vi satt på Kriterieauktionen inne på Ströget när Linda knallade iväg till damernas, då kommer det in ett 1-årigt sto som helt coolt tittar sig omkring, trots mycket högljudda människor i baren, så stor hon där och bara tittar o klipper med öronen! Jag föll pladask för henne, det var verkligen kärlek vid första ögonkastet! Vi skulle inte ens köpa någon häst, men det gick inte att motstå henne, så när Linda återvände från damernas berättade de tränarkollegor vi delade bord med för henne att vi skulle ha med ett 1-årigt sto hem!

Linda säger nu att det är det bästa toabesök hon någonsin gjort... o jag kan bara hålla med!

På söndag hoppas vi att hon passerar Ströget som vinnare, för vi är redan de största vinnarna som fått den enorma äran att ha henne här hemma och att hon visar så tydligt att hon älskar oss precis som vi älskar henne gör oss till vinnare varje dag!

Tankar och känslor efter Dacia Scoops V75 lopp i lördags

V kunde egentligen inte varit mer nöjda

Dacia hade aldrig tagit ett galoppsteg i vare sig träning eller tävling innan loppet i lördags, men spår 5 i volten blev för mycket för henne när hon dels var så otroligt laddad, sen kommer springspårshästarna utanför och samtidigt galopperar den på spår 4...

Känslan just då var total tomhet och hundra frågetecken! Hon tappade ca.20-25m vilket alltså var hela det försprång hon hade på tilläggshästarna som tjänat flera hundratusen mer!

När hon ställde sig och Tobbe hittade en ändock ok position så blev förhoppningen att hon skulle ta sig i mål utan att tappa alltför mycket på slutet!

Att hon skulle kunna utmana om segern fanns inte ens på "världskartan"! När hon kommer i 3-4 spår genom sista sväng så trodde vi knappt våra ögon!

Många har framfört sin åsikt om att hon blev stängd på upploppet och att hon hindrades från att löpa ut och kanske tagit någon placering till, nu blev hon 4:a, visst så kan det vara, men känslan är att hon gick i mål med krafter kvar och hon var väldigt snabbt nere i vilopuls efter loppet och det är faktiskt viktigare med tanke på kommande lopp!

Torbjörn var så otroligt nöjd med henne så han sa nog 15 gånger att -"hon var fantastiskt bra!"

Visst slogs man av tanken... "Vad hade hänt utan startgaloppen"? Hon tappade som sagt 20-25 meter... hade hon alltså kunnat vara ca.20 meter före vinnaren i mål!?!? Nja... så enkelt är det inte med trav! Man vet inte vilken position hon hade fått, kanske "dödens", eller...det är frågor utan svar!

De viktigaste frågorna fick dock sitt svar! Är våran Dacia bra nog att utmana om segern på V75!? Och har hon det som krävs för att drömmen om vårat stora mål med henne i sommar ska leva vidare!?!?

Svaret på dessa frågor är för oss givet! Vi fortsätter att sikta mot västgötaslätten i Juli och en dröm som vi burit på i många år lever vidare!

Nästa uppgift för oss och Dacia är Golden Wedding's lopp på Solvalla nu på söndag! Det loppet går som V75-1 och hon fortsätter att möta riktigt hårt motstånd!

Wish it, Dream it, Do it...

Ny V75 start på Söndag

Tro nu inte att vi blivit tokiga och fått storhetsvansinne gällande Dacia Scoop!


Vi har en målsättning med henne till sommaren och därför behöver hon möta stoeliten, och det kommer hon göra på söndag på V75 i Golden Weddings lopp på Solvalla!
1640 volt med tillägg 20m för de som tjänat över 450.000!

Img 1855