Dacia Scoop debuterar för Torbjörn Jansson

Ja då var det dags för Dacia och Tobbes första start sen han hämtade hem henne till sitt stall och sin träning efter min olycka som resulterade i en hjärnblödning och att drygt hälften av våra 25 hästar fick nya hem!

I GS75 avd.1 på söndag ska de ut o kämpa mot tufft motstånd och dåligt spår (11) men vi vet ju också vad hon kan och alla träningsrapporter har varit bra så en stark prestation kan vi vänta oss!

Det ska bli underbart roligt att få återvända till tävlingsbanan, Solvalla och att träffa vänner som ställt upp så otroligt fint på olika sätt!

Stort LYCKA TILL TOBBE OCH DACIA PÅ SÖNDAG!


Gemenskapen inom travet...

Helt underbart med trav!‬
‪Jag har sysslat med många idrotter men gemenskapen inom travet är något unikt!

Att komma till landets olika banor med alla dessa fantastiska människor, som visserligen har samma intresse för hästar och travsporten men samtidigt är konkurrenter, är helt underbart!

Den hjälpsamhet och öppenhet som råder på stallbacken är slående! Man lånar grejor, man fixar o donar för att det ska fungera så bra som möjligt, även för sina medtävlare... tips, tricks och råd byts vid boxdörrar, i tränar o kuskrum och överallt!

Igår t.ex. på Axevalla så kommer vi dit för att starta Dacia Scoop och då står Niclas Stenqvist och tvättar sin jänkarvagn för att vi ska få låna den, -"då ska den vara nytvättad" När vi sen kommer tillbaks till boxen så kommer Claes Sjöström fram och frågar om han kan få låna våran långvagn till värmningen, vilket han naturligtvis får! Senare under dagen har han lämnat tillbaks den så skinande ren att den såg ny ut! Sen visar det sig att vi glömt värmningshuvudlaget men då skickar Ulrika Wällstedt fram ett o säger -"ta det här!"

Tarzan kommer sedan fram o börjar prata vilket leder oss in på våran gemensamma, lite annorlunda "grej", att harva o sköta träningsbanor sena kvällar, ja t.o.m. nätter... vi värmer sen tillsammans en stund, han med Nuncio och jag med Dacia... Tarzan säger då plötsligen -"Va fan... du o jag sitter bakom dom hästar som nog var billigast att köpa på hela V75... men dom är verkligen inte sämst!" Sen bjuder han hem oss till sin gård på en fika och lite travsnack!

Det spelar ingen roll vem du träffar, stora eller små stjärnor inom travet så är alla trevliga!

Avslutningsvis måste jag säga att dela glädjen med boxgrannar såsom Ulrika Wällstedt och Jonas när Swimming Pool vann V75-1 är helt otroligt! Vilka underbara människor och vilken underbar häst!

Den gemenskap som finns inom travet är något unikt och det ska vi vara rädda om!

Galoppen förstörde dagen

Tyvärr gick det för fort in i första sväng och när Örjan tog upp kom galoppen! Hon ställde sig snabbt men fick ändå lägga för mycket kraft på att ta ny fart!

Hennes prestation är ändå godkänd då det inte är lätt att få med sig pengar på V75 i kortlopp trots galopp!

Dacia Scoop har nu startat 4ggr på V75 och fått pengar 3ggr!

Snart kommer segern!

Dan före dan...

Img 1829

Dacia Scoop ska "hämta" ny rosett

Det känns verkligen riktigt bra inför morgondagens äventyr på västgötaslätten! Dacia visar alla tecken på att hon är riktigt laddad och löpsugen! Hon ska vara först ut i hagen, hon ska vara först framme till maten, hon visar vem som bestämmer och hon kör några egna intervaller i hagen!

Det som gör loppet imorgon lite extra spännande är att hon ska möta Kapten Haddock som vi tidigare delägde och tränade! En helt underbar häst som vi verkligen älskade (jag har t.o.m. en tatuering med Kapten Haddock) men som flyttade till Stenströmer för ca.1,5 år sedan! Imorgon får han gärna komma tvåa ;)

Utan missöden och en vettig position så är jag övertygad om att vi har en V75 vinnare i stallet på lördag kväll!

Allt på topp med Dacia Scoop

Nydushad Dacia Web

Nyduschad efter sista passet inför lördag

Allt känns fantastiskt bra med Dacia inför Axevalla V75-5 på lördag och sista jobbet idag på 15km slingan var ett av de absolut bästa hon gjort! Mjuk, fin, pigg och väldigt löpsugen!

Det känns att hon gått framåt väldigt mycket... hon fick, efter de täta starterna, några dagars vila med mycket mat och pyssel! Träningspassen efter det har pekat spikrakt uppåt och hon lyser form!

Nu laddar vi för lördag och att hon kommer göra sitt livs lopp, det törs jag lova!

Följ Travstugan på Youtube