Tankar kring Kalmartravet » 28 juni | Tobias Nilssons Travblogg -…

Tankar kring Kalmartravet

Tänkte delge er mina tankar kring Kalmartravet och främst söndagens V75-omgång.

Jag är en ganska flitig besökare av Kalmartravet då jag har cirka 7 mil dit. I söndags var det årets höjdpunkt för banan när det är midsommartrav.

I år hade man lyckats få riktiga topplopp med många riktigt bra hästar och jag var riktigt taggad på en toppdag.

Jag var där som vanligt tidigt för att få se tidiga värmningar och eventuellt höra något smaskigt från stallbacken.

Jag och min svärfar började dagen med en kaffe från stallbacksfiket och där mötte vi Ultra Brights mycket trevliga ägare och utbytte lite tankar kring travet.

Till denna tävling hade vi bokat bord på ”caféläktaren” med tillhörande buffé. Maten på buffén var helt okej och får ett högt betyg, jag har ätit betydligt sämre mat om vi säger så.

Kalmartravet levererar alltid enligt mig, personalen är mycket trevliga och har man några problem så löser man det alltid utan något tjafs.

Det finns egentligen inte något att klaga på när man kommer till Kalmartravet och pratar man med de aktiva så pratar dom alltid gott om Kalmar, bra personal,bra stall och bana.

Finns det då inget negativt att säga?

Enligt mig finns det ett par saker som egentligen gäller de flesta banorna. Kalmartravet saknar enligt mig fler "stora" travtränare. Just nu har man Fredrik Persson som det stora affischnamnet och med all rätt då han just nu ha riktigt bra snurr på stallet och topphästarna Monark Newmen och Ultra Bright skördar framgångar. Det hade inte skadat om någon av de andra duktiga tränarna fick fram någon riktigt bra häst som gör mer reklam för Kalmartravet.

Ett annat problem är antalet tävlingsdagar med V75 och V86. V75 har man två gånger om året och V86 i bästa fall en gång. Detta är också ett problem jag vet alla banor har.

Kanske skulle Kalmar försöka få till en riktigt toppdag/helg med ett lopp med samma dignitet som Sprintermästaren eller Stochampionatet. För Kalmar som stad är egentligen perfekt för den som vill campa, gå på trav och njuta av östkusten!

Jag klagade lite för mig själv när jag var på plats för två veckor sedan när man körde V86. Då hade man tagit in förvisso duktiga Anders Nilsson som expert och hans breda skånska hördes i högtalarna. Kanske inte en stor grej för många, men för mig så vill jag ha en ”expert” som är från banan och har koll på hemmahästarna.

Hur var det då denna V75a?

Anders Nilsson var expert i programmet och hade lämnat sin ranking där. På banan var Joakim Brundin tillbaka och levererade vinnare som vanligt med sin sköna ”kalmaritiska”. V4an satte han och fick dryga 8000 tillbaka! Bra jobbat Kalmar och Jocke!

4 F338 A75 F848 4934 9933 F3 B5028 C92 B4

Påväg mot stallbacken

6 Fd16 D6 E 5 Aab 475 E B2 B6 F181 Ebdfa7 C7

Vädret var tyvärr inte det bästa när tävlingarna drog igång

Img 1614

Efter sista loppet för dagen var det fortfarande mycket folk kvar!

Dela inlägg

Kommentera inlägg