Kolgjini, den vinröda tråden

I det kalla och ruskiga februarimörkret ställde man sig frågan, "vart är Kolgjinis hästar? Trots att vi var ett par månader in i 2017 hade Stall Kolgjinis hästar endast startat ett fåtal gånger och då var det knappast A-laget som var ute och rastades. In på vårkanten, i samband med att vitsipporna blommade så kom dem ut, en efter en, och som dem gjorde det. Trots lång frånvaro på majoriteten av hästarna städade de av motståndarna totalt!

När vi närmade oss elitloppet började stallformen svikta och faktum är att Stall Kolgjini inte tog en enda seger under hela elitloppshelgen, till publikens förvåning. Hela sommaren kantades sedan av underpresterande hästar och virus, där undantaget givetvis var Dante Bokos knappa men ack så snygga vinst i Årjängs Stora Sprinterlopp.

När det sedan var dags för V75 på "himmaplan" i helgen som gick pratades det givetvis om den sviktande stallformen på Lutfis hästar. Som vanligt när det gäller denna mannen ger han alltid svar på tal och levererar som bäst under press. Redan i första loppet lämnade Olympic Kronos sina motståndare med halva upploppet och sedan var showen igång! Sammanlagt tog stallet hela (5) segrar!

Under söndagen plockande man ut sitt stora framtidshopp, Rajesh Face. Adrian förhastade sig inte det minsta utan lade sig tryggt och säkert i "dödens". Redan in i sista sväng kopplade han enkelt grepp på ledande Deimos Racing och dansade undan på lätta ben, segertiden landade på 1.11.7. Det kommer sannerligen bli spännande att se vad Rajesh Face kan uträtta på framförallt fransk mark framöver.

När vi är inne på Rajesh Face måste vi nämna dennes far och uppmärksamma vilken succè han redan gjort som avelshingst. Fadern är ingen mindre än självaste Raja Mirchi. Lutfi har flera gånger påpekat att de amerikanska avelshingstarna sällan behöver bevisa i närheten av så mycket som de svenska avelshingstarna på en travbana för att bli accepterade. Och vem hade kunnat tro att Raja Mirchi skulle leverera avkommor så som Treasure Kronos, Rajesh Face och derbyvinnaren Cyber Lane? Förmodligen bara Lutfi Kolgjini själv.

Tack Lutfi Kolgjini för att du förgyller svensk travsport!

Sam Andersson.

Dela inlägg:

Kommentera inlägg