Hedlunds Tankar

Det är ett annorlunda läge vi har hamnat i


Först! Det är ett annorlunda läge vi hamnat i just nu, under vintern och våren 2020 och vi lär knappast glömma den här perioden i våra liv.
Så, mitt råd till alla är att ta det försiktigt där ute.

Viruset som härjar vet vi amatörer egentligen ganska lite om och vi ska nog inte ge oss på några gissningar om vilka av oss som kommer att klara hela sträckan utan att bli sjuka, utan istället ta det lugnt och faktiskt låta bli att umgås ett tag.
Det är ju rent ut sagt skittråkigt, men vi har ju något som håller oss samman ändå och det är den fantastiska travsporten som fortfarande fårchansen att leva, ett faktum som vi inom branschen ska vara ytterst tacksamma för i annars ganska mörka stunder.

Jag då?
Jo, jag tänkte nog dyka upp här då och då, med berättelser och små anekdoter från alla år i sporten, plus att jag även kan försöka bjuda på något spännande speltips vid lämpligt tillfälle. Det kommer också finnas tillfällen för en lite djupare presentation om vem jag är, men skulle jag sätta en egen etikett på mig själv så blir det något i stil med…travperson. Trav har och är livet och efter många år som aktiv och journalist i industrin vill jag nog påstå att jag kan en del om hästar,människor och händelser som rört just världens travsport. Som sagt, det kommer mer om det senare.
Den här tiden på året är extremt skön om man håller på med trav och på något sätt är påsken starten på en storloppssäsong där landets (normalt sett hela Europas) bästa travare tar steget från vinteridet till gruset på tävlingsbanorna. Minns särskilt alla ungdomsår i Gävle, när Påskägget gick av stapeln och den tidens topphästar valde just Gävletravet när våren var på kraftig ingång. Den här påsken är inget undantag. Det är kittlande att veta att helgen
är räddad om man har för avsikt att fördjupa sig i travsport. Grattis till alla som gillar fina hästar och bra sport. Det lär bli åka av de kommande dagarna.

Jag återkommer inom kort med uppföljning efter helgens alla fina tävlingar.

Kommentera inlägg