Nyårstankar: Året avslutas med en smäll!

  Över miljon inspelat för ett par veckor sedan men lite trögare sista veckan. Vad passar bättre än att vända tillbaka mot miljonerna denna multijackpotomgång? 

  V75 nyårsafton från Halmstad (tidigare Axevalla) med en riktigt saftig multijackpot. Det finns en möjlighet att vi får se den största V75 vinsten genom tiderna denna kväll och efter att ha tittat igenom startlistorna ser det inte alls omöjligt ut att det blir så. Just nu 83 miljoner till en ensam vinnare med sju rätt. Riktigt spännande omgång med enormt spelvärde!

  Axevalla som först stod som värd för evenemanget fick tyvärr skicka det söderut till Halmstad pga förväntad tjällossning. Det ändrar såklart förutsättningarna enormt mycket, vilket vi måste ta med i beräkningarna.


  Vill även slå ett slag för min, Niklas och Davids gemensamma nyårsandel "Multijackpotten". Spelas endast denna superkväll och vi går för hela potten! 

  V75 - 1

  1640 meter autostart för 3-åriga och äldre med 225.001 - 675.000kr.

  Fyra hästar sticker ut i inledningen i mina ögon och jag väljer att strecka alla fyra. Skall man fortsätta strecka bakom dessa blir det lite mer ”kasta pil” av det för det är väldigt jämnt bakom. Lyssna i så fall in tränarna för att höra vart det låter bra för dagen (form, banunderlag, utgångsläge osv), och gå lite på känsla för att hitta övriga streck.

  3 Bravo Sabotage avslutade riktigt bra från kön senast och kutade förbi samtliga över upploppet. En riktigt formintryck och full form till denna start med andra ord. Fick ett bättre utgångsläge denna gång och i mitt badkar kommer man ladda mot spets då hästen kan öppna snabbt. Det är inte direkt några raketer invändigt och en hygglig start kan räcka långt. Når man spets kör man säkerligen där och skulle kunna leda runt om. Är dock inte beroende av spets utan fungerar alldeles utmärkt även bakifrån så räkna inte med att man svarar ledningen för allt i världen.

  7 Cassiopeia ser jag som en möjlig utmanare till spets, trots utgångsläget. Hon kan öppna snabbt och utan raketer invändigt brukar ytterspåren kunna komma fort. Samma sak här dock, hon är inte beroende av någon spets utan går lika bra bakifrån. Formen sitter där och vi får (även om Sjunnesson brukar vara riktigt vass på denna typ av hästar) ändå säga kuskplus nu.

  9 Bravo Santana kommer med flera fina prestationer i raden och har haft en fin form länge utan att få sätta nosen först. Förtjänar en seger snart och det är endast tillfälligheter som gjort att det inte gått vägen. Bakspår nu är såklart ett minus då hästen både kan öppna och trivs i tät. Jag kan dock inte räkna ut hästen då jag håller den bäst i fältet. Lite klaff med positionerna så kommer han synas på målfotot även denna gång och det kanske är dags för segern nu?

  Plockar även med 6 Roller Coaster Ås där man hänger på jänkarvagnen till denna start.

  V75 - 2

  2140 meter voltstart för 3-åriga och äldre med 40.001 - 225.000kr. Tillägg 20m vid vunna 90.001kr.

  Jämnt och lurigt lopp med många hästar på främre volten. Du brukar kunna innebära trafikproblem för de med tillägg. Trots detta kommer jag testa mig på ett fräckt trehästarslås med två bakspårshästar som jag tycker skall vara tuffa nog att runda fältet.

  11 Ego Sisu gjorde comeback senast efter två månaders frånvaro efter en påkörning. Gick direkt ut och vann i enklare gäng från dödens då. Borde gått framåt med det loppet i kroppen och enligt mig borde det räcka med en 7-10% bättre prestation här för att vinna. En stark och rejäl häst som tål att göra jobbet. Skulle kunna köras fram tidigt och vinna från dödens om han inte blir släppt.

  14 Open Sky är även det en rejäl häst som tål att göra jobbet. Galopperade senast med varvet kvar efter en lite trång situation men prestationen efter galoppen var riktigt brutal. Utan galopp hade man väl segrat med 50 meter. Det loppet var efter lite längre vila och för det Open Sky framåt så kan vi nog förvänta oss en riktigt vass prestation här. Lite för mycket galopper i raden för att jag skall spika men står han på bena så borde möjligheterna att slå detta gäng vara goda.

  5 Timotejs Jackpot är en riktigt fin travare som måste räknas tidigt här också. Klarar han bara av det snäva spåret så har han kapacitet som räcker långt i fältet. Har fått ett lopp i kroppen efter vila och borde gå framåt kraftigt med det. Stallet låter dessutom väldigt uppåt. Se upp!

  1 Bontoni Degato och 6 Alisson Face skall med vid vidare gardering. Någon av dessa sitter antagligen i tät och de övriga kan få fina resor.

  V75 - 3

  2640 meter autostart för 3-åriga och äldre med 40.001 - 150.000kr.

  Lägsta klassen för dagen och låg klass brukar kunna innebära endel skrällar. Det kan med andra ord vara läge att måla på lite. Undertecknad har dock hittat ett par mer öppna lopp längre fram och måste därför spara lite på krutet.

  9 Chasingneonrainbow blir ett tidigt streck efter prestationen senast. Hästen vann då på fint sätt från ledningen över den dryga distansen 3140 meter. Det är en stark och rejäl häst som gjort det mesta rätt hittills i karriären. Formen verkar sitta där fortsatt och stallet verkar hålla hästen högt, med all rätt. Utgångsläget nu är dock annorlunda med ett bakspår och någon ledning kommer det inte bli. Det skall bli spännande att se hur hästen hanterar detta upplägg men det gör också att gardering blir givet.

  1 Mamaneedshismoney och tränare Jim Oscarsson blev nog inte nöjda när de såg lottningen denna gång. Hästen är nämligen inte speciellt rask ut bakom bilen och kommer få backa sig ur det här. Risken att bli instängd är med andra ord överhängande och med tuffa konkurrenter utvändigt kommer inget bjudas gratis. Det är annars en riktigt fin kuse som gynnas av lite längre distans. Skulle det klaffa från start så kommer ekipaget fälla många till slut och det skulle kunna räcka hela vägen.

  Med frågetecken på två av de bättre hästarna blir 4 Lampard jätteintressant här. Lampard är startsnabb och kan spetsa. Från den positionen släpper man inte till någon skulle jag tro, utan kör så länge lampan lyser. Distansen tror jag man klarar och skulle det krångla lite för värsta motbuden skulle han kunna rinna undan. Låter det uppåt från stallet mot slutet av veckan skulle det kunna vara en chansspik!

  V75 - 4

  2140 meter autostart för 3-åriga och äldre med 150.001 - 350.000kr. Spårtrappa.

  Lurig spårtrappa med många om budet i min bok. Vi streckar på och jobbar bort favoriterna här!

  Vill man gå kort så är det de betrodda man skall rikta in sig på i första hand. 7 I Can Steel lär laddas omgående och göra ett försök att köra sig till tät. Lyckas man med det utan för mycket ödslade krafter kan man leda länge. 10 Squanto kommer med ett staket i raden och ingen kan klaga på insatserna. Formen är i zenit och från ett bra smygläge skall man räknas väldigt tidigt. Har en ruskig avslutning att skjuta till och tempo skulle gynna hästen.

  Jag tänkte som sagt försöka fälla dessa som jag tror blir hårt betrodda här. Spelvärdet kommer därmed vara fint bakom.

  1 Dynamic Twister kan öppna och skulle kunna ta sig till tät. Vann plättlätt från den positionen senast och förhoppningsvis väljer Emilia att köra på där igen. Då kan det räcka hela vägen igen. Rygg på ledaren är inte heller ett otroligt scenario. Kul outsider!

  6 Calypso Coffee kan även han öppna snabbt och kommer sitta fint på det. Har fina fartresurser i kroppen och skulle Östre hitta en fin resa så kan hästen spurta bra till slut.

  13 Luringen La Ma gör så gott som alltid bra prestationer. Spår lite långt bak nu men 13 behöver inte vara helt dåligt ändå. Fin form och hästen går från så gott som alla positioner. Eklund skulle absolut kunna ”lura” till sig segern här!

  V75 - 5

  2140 meter autostart för 3-åriga och äldre med 475.001 - 1.375.000kr. Stolopp.

  Också detta är ett jämnt lopp där många kan vara med och göra upp om budet. Jag tycker mig dock se en spelvärd spik här i 1 Twinkle Face. Twinkle Face som kan öppna skulle om det klaffar lite kunna hålla upp ledningen och då är mycket vunnet. Det är dock inget måste utan hon går även bra i ryggar. Thomas Pettersson brukar köra intelligent och med en häst av Twinkle Face rang är man aldrig slagen, oavsett upplägg. Rygg ledaren eller tredje inner, Pettersson brukar hitta ut. Nu tror jag väl inte han vill sätta sig i sådan position med denna häst men, ja ni förstår. Twinkle Face är inte slagen oavsett hur starten går och en spik med bra vinstchans i en klurig omgång.

  2 Betting Pacer kan öppna sylvasst och lär laddas från start. Får man spets kör man där och kan leda länge. Jag håller dock hästen bättre över kort distans och rankar därför ned.

  5 Eenymeenyminymoedk öppnar inte speciellt snabbt och riskerar att hamna punschigt på det här. Det behöver dock inte vara hela världen för hästen är stark och tål att göra jobbet. Skulle kunna köra fram utvändigt om ledaren och bara brotta ner en bra dag. Tidigt streck vid gardering.

  7 Call Me Brodda och 10 Chablis Ribb måste med vid gardering!

  V75 - 6

  2140 meter voltstart för 3-åriga och äldre med 50.001 - 475.000kr. Stolopp. Tillägg 20m vid 190.001kr vunna.

  Ytterligare ett spikförslag om en mer chansartat hittar vi i den sjätte avdelningen. Ett jämnt lopp där jag tror att många kommer gå brett. Hittar man då ut med en spik så kan man bli rikligt belönad.

  Mitt val har fallit på 9 Platinum Tile. Platinum Tile har gjort många fina lopp i år och utvecklingen har verkligen gått framåt. Förtjänar verkligen att få avsluta året med ytterligare en seger. Spår 3 i volten borde gå bra och hon borde snart vara framme vid den främre volten. Platinum Tile har nu fått ett lopp i kroppen efter lite vila och på stallet låter det som att det fört henne framåt. En bättre prestation än senast att vänta alltså och det tror jag kan räcka långt. Stannar spelprocenten runt nuvarande 15% kan det vara en bra spik!

  Gardering blir som sagt dyrt, 8 Blue Frontline som kommer med kanonform och kapable 12 Himalaya Sisu måste med.

  En öronvärmare skulle kunna vara 5 Yes Sun som kan öppna bra. Det finns fina fartresurser i hästen som skulle kunna leda fältet runt om ifall hon når tät. Gynnas då av banbytet!

  V75 - 7

  Sylvesterloppet. 2640 meter voltstart för 3-åriga och äldre med lägst 150.001kr. Tillägg 20m vid 420.001kr vunna. Tillägg 40m vid 945.001kr vunna. Tillägg 60m vid 2.000.001kr vunna.

  Omgångens öppnaste lopp i mina ögon med många (alla) med chans. Strecka på så länge plånboken räcker är mitt råd.

  2 Ture L.A. tar hand om spetsen initialt här och kan leda länge. En kapabel fyraåring som inte alls kan räknas bort här trots relativt få starter. Har vunnit över distansen förut och kan säkert rekordsänka här. Lite ojämn i prestationerna men när han fungerar är han bra nog att vinna ett sådant här löp.

  1 Räser Helge kommer med formen på topp. Kan få en drömresa i ryggen på Ture L.A. och har då en riktigt vass speed till slut. Möjligtvis lite långt mellan starterna men å andra sidan trivs hästen fint med skor.

  15 Pacific Face är helt ruskigt stark och kan gå i samma tempo en evighet känns det som. Tål att göra jobbet och kommer säkerligen köras offensivt. Skulle absolut kunna runda fältet och vinna detta från dödens. Finns dock en överhängande risk för trafikproblem.

  Andra spännande hästar till låg spelprocent är 7 King Schermer som varit en sejour i Frankrike och gjort det bra, och 8 Readly Lavec som har en ruskig speed till slut och spurtar ner många med rätt resa. Båda spelas just nu under 10% och måste med vid lite bredare gardering.

  Dagens Dubbel

  DD1 - 9 Platinum Tile
  DD2
  - 1,2,8,15

  Detta var mina tidiga tankar inför fredagens V75 multijackpotomång från Halmstad. Jag hoppas de kan vara till hjälp för någon.

  Som vanligt önskar jag er lycka till med liret oavsett om ni spelar med mig, själva eller med någon annan.

  Vi ses i vinnarcirkeln!

  Bästa spelbolaget för travodds

  LeoVegas

  • Schysst odds & travbonus
  • Freespins utan omsättningskrav
  • Prisbelönt mobilcasino
  • Helt krångelfritt
  • Dagliga jackpotts i casinot
  • Svårnavigerad hemsida på datorn
  • Aningen lågt bonuserbjudande
  Välkomstbonus
  Upp till 100 SEK i ett gratisspel
  Till LeoVegas Ta del av bonus

  18+ år, spela ansvarsfullt, Stodlinjen.se, Spelpaus.se. Läs fullständiga regler och villkor här.

  Hemsida: leovegas.comGrundat: 2011
  Ägare: LeoVegas ABHuvudkontor: Malta
  Leovegas startsida
  Leovegas sport
  Leovegas Trav

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

  Leo Vegas är kanske inte det första spelbolaget man tänker på när man ska spela på trav, faktum är dock att deras utbud är riktigt bra och man kan räkna med att dom ibland har en del erbjudanden när det kommer till travet. Mobilappen och hemsidan har varit lite rörig för dom som inte är rutinerade av onlinespel, men LeoVegas har förbättrat sig och erbjuder numera en spelupplevelse i riktigt bra klass. Leo Vegas använder sig av Kambi som oddsleverantör och har därmed samma odds som Unibet och MrGreen.

  Det här hittar du i LeoVegas recension:

  Läs hela recensionen
  Följ Travstugan på Youtube