• Hem
  • Winter Burst

Winter Burst

Allt information & travtips inför Winter Burst 2021

Winter Burst 2021

Winter Burst är på väg att bli en tradition inom svensk travsport! Upplägget innehåller åtta V75-omgångar under nio dagar. I år avverkas omgångarna mellan 23-december-31 december, med en avslutning på Nyårsafton med MultiJackpot då alla pengar som fonderats ska betalas ut!

Under nyårsafton förra året blev femton personer nya miljonärer och 2018 betalade ATG ut 34 miljonvinster under Nyårsafton! 2017 gav sju rätt på V75 över 17 miljoner kronor fördelade på tre system. 🚀

Mellan den 25 september- december fonderas 20 % av av alla jackpott-pengar till den stora jackpotten som går av stapeln den 31 december. Från och med den 11 december fonderar ATG alla jackpott-pengar vidare till finalen som äger rum under nyårsafton den 31 december på Axevalla.

Winter burst vinna riktigt stort

Schemat för Winter Burst 2021

Datum för alla tävlingsdagar under Winter Burst
DatumBana
Torsdag 23 decemberHalmstad

Spela

Lördag 25 decemberUmåkerSpela
Söndag 26 decemberSolvallaSpela
Måndag 27 decemberMomarken

Spela

Tisdag 28 decemberSkiveSpela
Onsdag 29 decemberÖrebroSpela
Torsdag 30 decemberBjerkeSpela
Fredag 31 decemberAxevallaSpela

Vanliga frågor och svar om Winter Burst

Åtta V75-omgångar på nio dagar, med fonderade jackpottar i en grande-finale. Men hur är upplägget? Här har vi samlat de vanligaste frågorna.

När börjar Winter Burst?

I år startar Winter Burst den 23 december 2021 med V75 från Halmstadstravet.

När går finalen av Winter Burst?

Winter Burst-finalen med superjackpotten avgörs den 31 december 2021, alltså på nyårsafton och loppen körs på Axevalla utanför Skara.

Har Travstugan andelsspel till alla Winter Burst-omgångar?

Vi på Travstugan har flera andelar man enkelt kan köpa under alla Winter Burst-omgångar. Till finalen kör vi extra andelar och har vi dessutom tagit in gästprofiler och öppnat upp extra andelar. Vill du vara med på en andel eller kika in vårt utbud kan du klicka här.

Måste man spela alla omgångar för att ta del av jackpotten?

Du väljer helt själv till vilka omgångar du vill spela till. Vill du satsa för att ta hem storkovan på nyårsafton kan du naturligtvis endast spela då. Ett tips är att köpa en andel om man inte har tid att läsa på inför omgången, eller tycker att det är svårt när utländska hästar tävlar.

Hur många V75-omgångar är det inom Winter Burst?

Totalt är det sju V75-omgångar, varav en är finalomgång i STL-serien och avgörs på Solvalla den 26 december.

Vad är högsta vinsten under Winter Burst?

2017 fick tre vinnare dela på 17 miljoner kronor vardera.

Om Winter Burst

Inför julen 2016 lanserades Winter Burst för svenska travspelare! I mellandagarna har spelintresset alltid varit stort och ATG försökte hitta en lösning för att ta till vara på energin och förgylla spelarna under långhelgen. Winter Burst var endast på prov första året men spelarna uppskattade upplägget så pass mycket att man sedan lanseringen fortsätt med konceptet.

Under åtta dagar i körs det alltså V75-omgångar från olika delar av Skandinavien, med paus på julafton. Alla omgångar håller hög klass rent sportsligt, vilket gör att det oftast blir en hel del omsättning. Bland annat är de klassiska V75-finalerna på annandagen en del av Winter Burst-omgången.

V75 vinster betalas alltså ut precis som vanligt från och med den 11 december, men skulle det bli jackpott för att ingen får in sju rätt, eller att utdelningen är så pass låg så fonderas dessa pengar till finalomgången som alltid går av stapeln på Axevalla under nyårsafton. Axevalla är känt för sitt långa upplopp, vilket gör omgången ännu svårare, vilket leder till att det ofta blir rätt bra utdelning. Det var på Axevalla storspelaren Mikael Oscarsson spelade in mer än 67 miljoner kronor för ett antal år sedan.

Senaste åren har Winter Burst varit så pass populärt att omsättningen klättrat upp emot 150 miljoner kronor, vilket är rätt mycket mer än en vanlig omgång som på ett ungefär brukar omsätta runt 80 miljoner kronor. Hur pass mycket det blir i omsättning, och för den delen även i jackpoten i år återstår att se.

Winter burst travstugan

Senaste nytt om Winter Burst

Nytt år med V75 Winter Burst

20 september 2021

ATG Winter Burst är på väg att bli en tradition inom svensk travsport. Upplägget innehåller åtta V75-omgångar som ... Läs mer

Uppesittarhästarna på Winter Burst-premiären

17 december 2020

Liksom senaste åren är det även i år Winter Burst. Från 23 december-31 december körs V75 varje dag eller kväll där ... Läs mer

Andelsspel under Winter Burst

Under Winter Burst erbjuder Travstugan andelsspel i varierande prisklasser hos vårt ombud, Direkten Ryd. Förutom våra ordinarie andelsspel kommer vi att öppna nya varianter och även ta in flera olika gästtippare, som under hela veckan kommer att spela till de flesta omgångarna under Winter Burst. Under finalen kommer vi dessutom öppna extrasystem så att alla får chansen att ta vara med att vinna miljonvinsten tillsammans under nyårsafton.

Winter burst owlie

Winter Burst - Reklamfilm