• Hem
  • Winter Burst

Winter Burst

Allt information & travtips inför Winter Burst 2022

Winter Burst 2022

I år avverkas omgångarna mellan 23-december-31 december, med en avslutning på Nyårsafton med MultiJackpot då alla pengar som fonderats ska betalas ut!

Under nyårsafton förra året var det sannerligen dramatiskt!
På grund av vädret fick hela omgången flyttas från Axevalla till Halmstadstravet. I avslutande Sylvesterloppet vann 9-procentaren Dwayne Zet och sju rätt gav 2 966 280 till 28 system 🚀

Mellan den 25 september- december fonderas 20 % av av alla jackpott-pengar till den stora jackpotten som går av stapeln den 31 december. Från och med den 11 december fonderar ATG alla jackpott-pengar vidare till finalen som äger rum under nyårsafton den 31 december på Axevalla.

Winter burst vinna riktigt stort

Vanliga frågor och svar om Winter Burst

Åtta V75-omgångar på nio dagar, med fonderade jackpottar i en grande-finale. Men hur är upplägget? Här har vi samlat de vanligaste frågorna.

När börjar Winter Burst?

I år startar Winter Burst den 23 december 2022 med V75 från Halmstadstravet.

När går finalen av Winter Burst?

Winter Burst-finalen med superjackpotten avgörs den 31 december 2022, alltså på nyårsafton och loppen körs på Axevalla utanför Skara.

Har Travstugan andelsspel till alla Winter Burst-omgångar?

Vi på Travstugan har flera andelar man enkelt kan köpa under alla Winter Burst-omgångar. Till finalen kör vi extra andelar och har vi dessutom tagit in gästprofiler och öppnat upp extra andelar. Vill du vara med på en andel eller kika in vårt utbud kan du klicka här.

Måste man spela alla omgångar för att ta del av jackpotten?

Du väljer helt själv till vilka omgångar du vill spela till. Vill du satsa för att ta hem storkovan på nyårsafton kan du naturligtvis endast spela då. Ett tips är att köpa en andel om man inte har tid att läsa på inför omgången, eller tycker att det är svårt när utländska hästar tävlar.

Hur många V75-omgångar är det inom Winter Burst?

Totalt är det sju V75-omgångar, varav en är finalomgång i STL-serien som avgörs på Solvalla den 26 december.

Hur stor är jackpotten under winter burst?

Alla jackpottar fonderas till stora finalen som avgörs på Axevalla under nyårsafton.

Hur stor jackpotten är vet vi därmed inte än.

Schemat för Winter Burst 2022

Datum för alla tävlingsdagar under Winter Burst
  • Fredag 23 december, Halmstad.
  • Söndag 25 december, Umåker.
  • Måndag 26 december, Solvalla.
  • Tisdag 27 december, Momarken (Norge).
  • Onsdag 28 december, Örebro.
  • Torsdag 29 december, Ålborg (Danmark).
  • Fredag 30 december, Bjerke (Norge).
  • Lördag 31 december, Axevalla

Om Winter Burst

Inför julen 2016 lanserades Winter Burst för svenska travspelare! I mellandagarna har spelintresset alltid varit stort och ATG försökte hitta en lösning för att ta till vara på energin och förgylla spelarna under långhelgen. Winter Burst var endast på prov första året men spelarna uppskattade upplägget så pass mycket att man sedan lanseringen fortsätt med konceptet.

Under åtta dagar i körs det alltså V75-omgångar från olika delar av Skandinavien, med paus på julafton. Alla omgångar håller hög klass rent sportsligt, vilket gör att det oftast blir en hel del omsättning. Bland annat är klassiska V75-finalerna på annandagen en del av Winter Burst-omgången.

V75 vinster betalas alltså ut precis som vanligt från och med den 11 december, men skulle det bli jackpott för att ingen får in sju rätt, eller att utdelningen är så pass låg så fonderas dessa pengar till finalomgången som alltid går av stapeln på Axevalla under nyårsafton. Axevalla är känt för sitt långa upplopp, vilket gör omgången ännu svårare, vilket leder till att det ofta blir rätt bra utdelning.

Senaste åren har Winter Burst varit så pass populärt att omsättningen klättrat upp emot 150 miljoner kronor, vilket är rätt mycket mer än en vanlig omgång som på ett ungefär brukar omsätta runt 80 miljoner kronor. Hur pass mycket det blir i omsättning, och för den delen även i jackpoten i år återstår att se.

Winter burst travstugan

Senaste nytt om Winter Burst

TOPP 10: Winter Burst 2022

2 januari 2023

1 Sisukrocken När man siktar mot ett lopp en längre tid och sedan lyckas är det ofta imponerande. Conrad Luguaer ... Läs mer

Draget i laget » Nyårsafton 2022!

30 december 2022

MARTIN OLSSON - 6 Celine (V75-1) 6 Celine fick det lite för tufft på v75 senast. men tror ändå på en bra chans här, ... Läs mer

Andelsspel under Winter Burst

Under Winter Burst erbjuder Travstugan andelsspel i varierande prisklasser hos vårt ombud, Direkten Ryd. Förutom våra ordinarie andelsspel kommer vi att öppna nya varianter och även ta in flera olika gästtippare, som under hela veckan kommer att spela till de flesta omgångarna under Winter Burst. Under finalen kommer vi dessutom öppna extrasystem så att alla får chansen att ta vara med att vinna miljonvinsten tillsammans under nyårsafton.

Winter burst owlie

Winter Burst - Reklamfilm

Följ Travstugan på Youtube