Inför V75 lördag: Går för miljonen

  Ja, vad ska man säga om onsdagens V86-omgång, gick inte hela vägen hem. Det positiva vi tar med därifrån är att två av fyra spika satt och att en kom in som tvåa. Gäller verkligen att hitta rätt spikar och lås för att få grepp om de andra avdelningarna. Vi får kämpa på och har ju två V75-omgångar nu under helgen att se fram emot. Både lördag och söndag från Solvalla.

  Vill också bara påminna igen om att Rätt i krysset blivit ett exklusivt system och säljs därmed enbart i 12 andelar och att det är först till kvarn som gäller. 

  Låt oss nu gå igenom lördagens omgång. Där det alltid är svårt på förhand när det gäller finaler. Brukar bli väldigt hög utdelning eller precis tvärtemot, låg utdelning. Klart vi siktar på den höga utdelningen! Som sagt för två år sedan när det gav 10 miljoner i utdelning hade jag två fel som var förstareserver och då på ett system som endast kostade 96kr. Så känslan är god inför lördagen, helt klart. 

  V75-1

  Ett av de mer öppna loppen enligt mig. Voltstart i Diamantstoets final där det generellt brukar bli skräll. Bästa hästen i fältet och som står 40m tillägg är 14 ULTRA BRIGHT som senast var över till Danmark och kom då in som tvåa. Hästen är klart i form och får inte räknas bort trots tilläggen. Brukar bli körning i finaler och detta skulle då kunna ge fördel för Ultra Bright. Det skulle absolut varit ett plus om Örjan Kihlström skulle kört igen, som näst senast. Men Fredrik Persson som tränar hästen känner henne väl. Erik Adielsson åker upp bakom Nurmos häst 11 ARQUANA AS som vann åkandes senast. Nurmos håller hästen högt och Erik kan det där med voltstart i sömnen, känns det som. Nurmos själv tycker på förhand att detta är en av stallets bättre chanser under hela helgen. Dock 20m tillägg på hästen och det är bra hästar på startvolten. En häst till som ska med på samma volt med 20m tillägg är 12 OTILIA FRI som underskattas varje gång men levererar bra lopp hela tiden, dock kanske inte resultatraden visar detta men Marc Elias har vunnit med hästen tidigare. En bra skräll i början för miljonerna. Får inte glömma Björn Goops häst på volten också 9 BEAUTY WIND, vi vet hur gärna storprofilerna vinner under finaler då det ligger mer pengar i potten för vinnarna. Och Björn Goop spelad som singelprocentare, det är ju som att vinna på triss. På startvolten har vi två hästar från Daniel Redéns stall. Främst 6 JOYFUL TRIX där Örjan Kihlström sitter upp. Man säger att det bara är glömma förra starten då hon galopperade och att hon egentligen är travsäker. Man säger att det gick väldigt långsamt andra femhundringen och sedan väldigt snabbt. Från springspår skall hon räknas. Andrahästen från stallet 8 ERIN ZET gjorde ett bra lopp senast från ett fjärdespår i volt. Ulf Ohlsson upp som tidigare har vunnit med hästen dessutom. Kommer sitta i andraspår direkt för att lura mot slutet när det är dags att sätta in slutspurten. 2 GEORGIA AM är van vid spår två i volt, så där ska det inte vara några problem. Man har från stallet siktat på detta lopp och tycker att hon aldrig varit i bättre författning än nu.

  V75-2

  Fyra måste-streck tycker jag, varav ett skulle kunna vara en spik för den vågade. 1 DEAL DONE ZET från stall Daniel Redén med Örjan Kihlström bakom. Den dubbeln har vi sett förr och har definitivt gett bra resultat tidigare. Kanske inte riktigt lika framgångsrika i år dock, då favoriter ibland svikit. Men samtidigt har de flesta verkligen stridit in i mål ändå. Nu är det även storhelg där jag tror man laddat extra mycket. Man säger från stallet att man lagt om träningsbanan hemma till sommarmaterial - vilket föll ut bra förra året och stallet tror på bra chans här. 4 ROTATE har gått från klarhet till klarhet, denna kan vara en rolig spik i en svår omgång. Från stallhåll tror man även att detta är bästa chansen under lördagen. Spikade den näst senast då den fick gå i dödens och fick stryk precis på mållinjen av en smygkörd häst. Från ett perfekt utgångsläge rankas denna helt klart först. Stall Gocciadoro kommer här ut med 9 ALPAGO W.F. som har tagit två förstaplaceringer här i Sverige i år av två möjliga. Lite tråkigt utgångsläge men hästen har gjort det bra och får inte glömmas bort nu när man rycker alla fyra skorna runt om och han alltså kommer dansa barfota runt om. Högst intressant då den har vunnit sina två starter med skorna på. Skrällen i loppet som jag senast vurmade för och spikade på Offside är 12 CASH COWBOY. Men det är final och utgångsläget mycket svårt. Samtidigt Erik Adielsson upp bakom och han vet hur han behöver köra för att vinna detta med hästen som endast spelad till 1%.. Den som vill ha med någon mer häst ska främst ta med Goops andrahäst 3 ASTRONASCENTE ZAC som har fin form. 11 POWER BLASTER har tre andraplaceringar och en tredje på senaste fyra starterna och visst ligger en vinst nära till hands? Varför inte slå till i en final. Mika Forss bakom räds inga konkurrenter. 

  V75-3

  Här kommer en av dom stora favoriterna i omgången, dock en favorit som faktiskt även är spik för mig. Förhoppningsvis kommer alla experter prata ner honom så kanske han landar under 50 % och blir då till och med en mycket spelvärd spik. Men i dagsläget till 65 % blir det nästintill inget spelvärde. Hästen jag skriver om är 4 CAB LANE som har ett perfekt startspår och bör sitta omgående i ledningen. Springer bra tider på distansen och är en segervan häst med 54 % i vinstprocent. Man säger även från stallet att han tränar på fint och känns bättre än tidigare. Nurmos känner sig optimistisk med hästen. Den som inte vill spika ska främst ha med Berghs häst 6 VIKENS HIGH YIELD där Örjan Kihlström sitter upp bakom, kan ge väldigt bra effekt. VIKENS blandar och ger lite i loppen men springer bra tider hela tiden och kusken kan verkligen sin grej, i synnerhet när det vankas finaler. Man räknar med vinstchans från stallet. Claes Sjöström som även kommer köra Elitloppet under söndagen kommer ut med egentränade 7 JAGUAR DREAM. Här kan ni även läsa en intervju med Claes. Hästen har tagit fyra vinster i år, varav en just från spår sju här på "valla". Hästen gjorde inga starter förra året, så vilken comeback den har gjort i år - så att säga. Får inte glömmas vid gardering. Sedan tycker jag även 8 KAPTAH ska med, kändes som ett snällt upplägg inför detta senast? Nu är ju utgångsläget som det är men Adielsson får en ypperlig chans här att träna från ett åttonde spår inför sin chans på söndagen med VERY KRONOS i ett av försöken till Elitloppet. Sedan får man inte glömma Kolgjinis häst 11 UBIQUARIAN FACE då stallet är bra i ordning för dagen och verkligen hade stolpe ut i onsdags med sina hästar. Man kommer nog laddade inför detta och räds inga konkurrenter. 

  V75-4

  En spännande avdelning med flera fina hästar med. Tror dock det är fördel för framspårshästarna här. 10 VENTURE CAPITAL är en segermaskin och favorit i skrivande stund. Dock tror jag den kommer få svårt att komma till från bakspåret, fast man vet aldrig. Den gick bra senast i Danmark, men man säger från stallhåll att de är utlämnade åt vad dom andra kommer göra i loppet. Men ja, som sagt en segermaskin med 13 vinster på 16 starter. 5 GOGOBET SISU mötte elitloppshäst senast men hängde på bra. Man har ju även sagt från stallet att hästen borde ha betydligt mer pengar på sig. Såg vi inte minst näst senast när han galopperade i starten och hamnade toksist, men spurtade ner samtliga över upploppet ändå. Nu sitter han i främre träffen direkt och Mats E Djuse känner hästen. Kan vara en rolig spik till en låg procent. 2 HALO AM fick inte till det senast, fungerar kanske bättre på längre distans? Man har ändå från stall Jerry Riordan tron på segerchans. En till häst med bra segerprocent kommer här ut i 1 BRAVO SABOTAGE som vunnit 7 av sina 11 starter. Spännande med Markus B Svedberg upp bakom denna gång. Kusken har fin segerprocent när han kör själv, där han vinner vart fjärde lopp han kör. Man rycker även bakskorna på honom inför denna start. Sedan får man inte glömma Daniel Redéns två hästar i loppet 6 MAGNIFICENT TOOMA och 7 VERSACE FACE där Björn Goop åker upp bakom förstnämnda och Örjan Kihlström upp bakom sistnämnda. Angående Goops uppsittning tycker man att det varit lite trögt att få igång hästen i år men att han känns bättre för varje start i år. Men om man ska läsa lite mellan raderna tycker jag väl att man kanske är lite mer inriktade på att hästen bara ska leverera en bra prestation. Hästen lättas lite i balansen då man kommer köra barfota bak och ha lättare skor fram. Känns som om det kan ge en bra effekt på en häst som denna. Bästa skrällen i loppet är helt klart 3 KAELAN F.BOKO där man fick en hård körning i början senast, men hästen ändå hade krafter kvar till slut, det tar vi med oss då inte alla hästar brukar ha det. Man tycker även hästen fick en extra växel när man körde barfota runt om och med amerikansk vagn. Man kommer köra så igen. Hästen ligger på ynka 1 %. Man får inte heller glömma Jörgen Westholms häst 8 CUENCA som vann senast, absolut tråkigt utgångsläge men hästar vinner trots det från spår åtta. Man tycker även från stallet att det är värt att se upp för honom till en låg spelprocent. Thomas Uhrberg kommer ut med sin egna 12 FLIRTING DIAMOND och med rätt resa kommer den spurta ner många till slut. Man håller hästen högt och man tycker den tränar på jättefint efter senaste vinsten. Se upp med en åkandes Uhrberg i sista sväng!


  V75-5

  Bronsfinal här då. Fina flera kanoner med, men håller 2 PERE UBU och 5 OXIDIZER som klara förstahästar. Kanske liten fördel för Peter Untersteiners PERE UBU. Tror den kommer att komma till spets och blir hästen att slå, rolig skrällspik till den förhållandevis låga procenten just nu. Dock är OXIDIZER en härdad häst som kommer kriga hårt över upploppsrakan. Peter Untersteiner säger att hästen känns fin efter senaste starten och man vill gärna sitta i ledningen, då hästen är startsnabb. Stallet är dessutom i bra form, såg vi inte minst i onsdags när han vann från bricka åtta med YUVARAJ. David Persson är även han nöjd med OXIDIZER och menar på att det var lite surt i förra starten, men att Ulf Ohlsson som sitter upp igen, kände sig lite lurad av hästen senast. Man kommer med segerförhoppningar inför denna start då dom menar på att det inte är någon ADMIRAL AS med denna gång som sist. Tycker det även är intressant med norska hästen 6 SAM THE MAN som blev totalt blockerad senast och hade mycket krafter kvar i det läget. Man kommer testa lite från början och maxar hästen med jänkarvagn och barfota runt om, intressant! Även intressant med Örjan Kihlström upp igen på Bergh häst och detta i 8 EASY CASH som ja, tyvärr har ett tråkigt utgångsläge... Men han blev ratad i senaste starten av experterna då många menade att det skulle bli svårt från bakspår. Men Bergh sa att hästen går lika bra bakifrån som i spets. Örjan som sagt nu och han är ju en taktiker ut i fingerspetsarna och det är ju final den här gånge. Från Jägersro kommer stall Lugauer med 9 IL DUCE BOKO och man kan säga att stallet har form!! Innan V86 tog sin början vann man tre lopp på V5 i onsdags. Så denna häst får man absolut inte glömma. Inte heller den andra hästen från samma hemmabana. Stall Kolgjini har 12 UPSTATE FACE och som jag nämnt tidigare har dom också bra form i stallet. Man tycker hästen har väldigt bra kapacitet för klassen och nu rycker man även skorna. 

  * Efter strykning precis innan publicering av 2 PERE UBU håller jag 5 OXIDIZER som ensam första häst och den blir hästen att slå i ledning nu. Detta gör dock också att 8 EASY CASH kommer få en bättre position i loppet..

  V75-6

  För mig är ju favoriten klart bästa hästen och ja, absolut tråkigt med spik till den höga procenten. Men ibland får man ju bara se till fakta! 4 DOUBLE EXPOSURE har varit nere och sprungit tider kring 1.9,2 och skulle lika gärna kunnat vara med i Elitloppet. Dock säger Daniel Redén att det är Hugo Åbergs Memorial man matchar henne inför. Dock vet man att hästen har en väldigt hög lägstanivå och klart man vill vinna även en sådan här dag. 8 MELLBY FREE ser jag som värsta motbudet. Dock är den ju lite bortlottad och man får försöka hitta position och köra till slut. 1 BILLIE DE MONTFORT är helt klart den med mest erfarenhet, dock börjar den bli till åren. Man kommer att köra för ledning och om man kommer dit så kommer man inte släppa heller. Letar man skräll ska Westholms härdade 6 UNIQUE JUNI med på kupongen, varit nere i Frankrike och härdats mot tufft motstånd. Erik Adielsson upp och kommer säkert med en fin spurt till slut. Två till vid gardering som ska med är 9 DEAR FRIEND och 10 ALLEGRA GIFONT. Kommer gå undan här...

  V75-7

  Självaste Harpers Hanovers lopp. Brukar vara bra tempo hela vägen och förra årets vinnare MONI VIKING - vilken spurt han levererade då! 
  Men denna är ute på söndagen i Elitloppet i år istället. Förstahäst blir 8 WHO´S WHO som Örjan Kihlström kör. Man tycker hästen ska ha behållit sin fina form sedan senast och att det i loppet då blev på tok för hård körning i början. Man kommer såklart med segertankar i huvudet. Spetshäst får man inte alls dissa i dessa lopp och där bör Johan Untersteiners häst 1 MAESTRO CROWE sitta. Man rycker skorna nu och kommer testa att trycka av från start. Det som talar emot hästen är ju trots allt galopprisken - långt ifrån en travsäker häst. Men man har inte tryckt av den för fullt tidigare, något man kommer testa nu. Felfri blir det hästen att slå om den är på topp. Om den strular i början sitter nog 2 BOSTON WISE L. i ledningen och den gjorde det väldigt bra i sin årsdebut senast. Man har även siktat just mot detta lopp med hästen. Per Lennartsson kan det där med volt också. Skrällarna i loppet som är härdade på distansen och vana vid tufft motstånd hela tiden är 11 VELVET GIO, 12 PACIFIC FACE och 15 WILD LOVE. Tycker det behövs ett par streck i den avslutande avdelningen. Och är väl inte helt fel det om man sitter med sex rätt inför sista och har många streckade och värdet är över 200 000 kronor. Då kan det bli ett extra nervöst lopp!

  Som sagt aldrig lätt när det är finaler. Hästen som har den bästa dagen brukar vinna då. Här gäller det att gå på sin egen känsla med de hästar man gillar. Sedan en gnutta tur med sig också, givetvis! 

  Jag hoppas ni gillar vad ni läser och att ni vill vara med på en andel eller två. Ni som finner inspiration till era egna system får jag önska lycka till och hoppas att ni med hjälp av mina speltips sätter sju rätt. 

  Glöm inte bort att det även är V75 på söndagen. Där kommer dessvärre ingen analys ut, men andelarna är redan öppnade.

  Mina andelar till lördagen hittar ni här 

  William Rätt i krysset 125kr

  William Offside 55kr

  Bästa spelbolaget för travodds

  GoGo Casino

  • Ny licens från LeoVegas
  • Stort spelutbud
  • Swish som betalningsmetod
  • Minst 200 SEK insättning
  Hemsida: Grundat:
  Ägare:Huvudkontor:

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen
  Följ Travstugan på Youtube