Inför V75: Är Örjan nyckelkusken?

Hallå där alla travfantaster :)
Då var det dags för en ny V75-omgång och denna lördag står Kalmar som värd. Intressant från och med nu också är att hästarna får springa barfota igen på våra tävlingsbanor. Förra helgen gick det inget vidare för något av mina system, hästarna gillade att springa in som tvåor över mållinjen istället... I onsdags på V86 blev det ett fel på båda system, gick därmed miste om att få lite ”spelbudget" inför helgen.

Jag brukar dock gilla Kalmar, där jag tidigare har haft en del framgångar. Så hoppas att jag sätter sjuan på lördag med ett fint netto. 

V75-1

Ja, här kommer det inledas med en spik och det på 3 STRONG HEARTBEAT som kommer med två raka vinster och har ett bra spår i volten. Örjan Kihlström upp som senast. Man får väl se var procenten hamnar, men alltid skönt att inleda med en spik. Om man inte vill spika så tycker jag det är intressant på 5 BRANSBYS JUKE BOX som är en stark häst och Hans Crebas tror på en bra prestation. Apropå Hans Crebas kan ni läsa en intervju här med honom. Som min kollega Martin här på Travstugan skrivit. En annan häst som också är intressant är Petter Lundbergs uppsittning 6 MELLBY ESS som fått några lopp i kroppen nu och Petter vill testa för att komma till ledning, och sedan avgöra hur han gör. Stora plus är att hästen är kvick iväg från början dessutom.

V75-2

Sprinterdistans och förstahäst som även kan vara en tänkbar spik, 5 INSPIRATION som kommer med form och Joakim Lövgren är väldigt nöjd med utgångsläget. Spikade hästen senast men blev en andraplats då. Så dags för revansch för oss båda den här gången. Man skulle kunna tro att Untersteiner häst 1 PUYCHERIC WINE skulle vara mer spelad med en segerprocent på 71% och som vunnit sina tre starter för året. Dock ligger man lågt från stallet då man inte vet om distansen passar hästen och är även oroliga över att innerspåret i starten kan bli en fälla. Två till hästar som är segervana och kommer i fin författning och som ska med på bredare kupong är 3 HIGH LINE PELLINI och 7 DENARIUS.

V75-3

Här kommer omgångens största favorit och det i 2 WHO´S WHO som gör årsdebut. Hästen har tränat på bra och kommer att göra ett bra lopp direkt. Sedan får man se hur långt det räcker helt enkelt. Tränare Pasi Aikio hoppas och tror på att hästen ska vara med i segerstriden. Mitt främsta motbud blir 4 STARO LEONARDO som kommer med dokumenterad form - och vilka avslutningar hästen kan göra! Joakim har dock stor respekt för ovannämnd häst och att de egentligen tävlar i olika klasser. Dock vill jag ha sagt att form ofta slår oftast klass. 

V75-4

Örjan Kihlström har fina möjligheter denna lördag. Och ytterligare en bra chans här i 5 LAFERRARI DIMACHE som kommer med form och och spåret ska inte vara något större bekymmer för hästen. Här kommer nog sitta ganska omgående i ledning och sedan får Örjan bestämma? Kan vara en spik till bra procent här. 7 TOUR EIFFEL ska ses med bra chans. Spåret kan eventuellt ställa till det för hästen, men om den löser det tror tränare Morten Melin på segerchans. Skrällen i loppet för mig är 15 BEWARE KRONOS, dock ett chansartat utgångsläge och Jerry Riordan ligger lite lågt angående hästens chanser. Säger att hästen ska köras på chans och bara den får en bra rygg ska den ses med goda möjligheter.

V75-5

Lite klen silverdivision i mitt tycke. Bästa hästen i loppet är 7 SWEETMAN och ska ses med bra chans att vinna detta. Det som oroar mig är att hästen inte alls var bra senast och frågan är då om det var en ren tillfällighet eller om han tappat formen?  På träningsrapporterna så låter det som om det bara var en tillfällighet. Men vi får se på lördag. Stallet har en till häst med som är startsnabb och det i 4 A GOOD POINT som galopperade bort sig senast som favorit. Om hästen kommer till ledning ska den ses med vinstmöjligheter. Två fina skrällar som kommer mer och mer  med lopp i kroppen är 5 ALL STAR samt 8 MR PERFECTION.

V75-6

Två hästar som sticker ut för mig. Förstahäst och en tänkbar spik är 1 DREAM OF MONEYD.E. som Hans Crebas tror har fina möjligheter om den kommer till spets. Blir i så fall helt klart hästen att slå och ingen enkel match för övriga. Siktet har varit på detta lopp en längre tid och han hade sparade krafter i senaste starten. Främsta motbudet som jag anser är 5 DONNA. Vann senast och Mika Forss som kör kommer nog vara offensiv han också. 

V75-7

Ett öppet lopp i avslutningen och finns fina lågprocentare att strecka här. Återigen har vi en Hans Crebas-häst som ska ses med chans och det i 4 IKAROS DI QUATTRO som är startsnabb. Skulle den komma till ledning så växer hästen och gör sina klart bästa lopp där. 2 BOSTON TRIO är favorit och gjorde en bra start i Sverige senast och här låter det som om att man vill testa i ledningen om man lyckas ta sig dit, enligt Admir Zukanovic. När det gäller 5 ICON MEARAS säger Svante Båth att han hade lyckats vässa upp hästen lite väl mycket inför senast och därav galoppen. Inför detta har man tränat lugnt och vågar inte vara allt för optimistiska denna gång. En megaskräll som är ospelad fredag morgon och som är intressant med rätt resa är 10 NICE AND QUICK. Senaste drog man norska huvudlaget innan och hästen orkade inte ända in i mål den gången. Men nu med bakspår ska man spara det till slut istället och det kan ge den där extra lilla kicken för att spurta förbi resterande. Jörgen Westholm varnar för att sin 11 GRACES CANDY kan komma att skrälla med rätt löpning då man sätter på amerikansk vagn och kör barfota runt om den här gången. Dessutom hoppar Örjan Kihlström upp bakom. 

Så, detta var lite om mina tankar inför omgången. Som alltid hoppas jag ni gillar vad ni läser och vill vara med på en andel eller två. Eller att ni finner det intressant som inspiration i jakten på sju rätt. 

Systemet som syns här intill är ett grundsystem för en vettig peng, om man vill lägga själv. På min andel "Rätt i krysset" kommer det fyllas på med detta system som grund. 

Trevlig helg på er :D 
Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

En smaskig V64-kväll väntar på Åby denna torsdag där det kommer gå undan i supersprintern och vi inleder omgången med en urstark avdelning! V64-5 ... Läs travtips

Helgen är här och med den V64 Express. Det är Gävle och Umåker som delar på kvällen och de två spikarna? De kommer dansa åttor runt ... Läs travtips

Det är finfina tävlingar som väntar nästa lördag från Åbytravet.Storlopp hela dagen lång och därtill är det jackpot på V75! V75-1 Svårstoppad ... Läs travtips

Första tanken V75 Åby stora Semestern börjar närma sig slutet för de flesta, Det märks även på vädret då dagarna är magiska men kvällarna blir ... Läs travtips