• Hem
  • INFÖR V75: Crebas med drömhästen hoppas leda runt om
Hans Crebas
Nyheter

INFÖR V75: Crebas med drömhästen hoppas leda runt om

3 mars 2022

Vid V75-omgången på lördag startar Hans Crebas med tre egentränade. Av de tre råder det ingen tvekan om vem han håller högst. I V75-6 hoppas han leda länge med Dream of MoneyD.E..

Stoet startade så sent som i lördags där hon från resa på innerspåret fick avsluta med rappare avslutning sista biten
Var lördagens start precis vad du önskade?
Jag ville ge henne ett snällt lopp. Jag visste ju att den här starten är viktigare då det är ett lopp med 110 000 kronor som försvinner (fem starter sedan), så det är mycket poäng. Jag ville gärna vinna förra loppet också, men hon hade halsinfektion starten innan och hade inte tränat så tufft. Jag såg i sista sväng att jag inte kunde bli tvåa och inte heller fyra så jag satt med helt sträckta linor och alla krafter kvar.

På lördag har ekipaget lottats till perfekta spår 1 i volten - och taktiken är given. Ingen ska ta sig förbi femåringen!
– Hon är kvick och jag hoppas vi kan hålla ut de andra och då kör jag där. Jag håller min häst så pass högt och då blir hon den att slå. Hon är riktigt bra, betonar Crebas.

Det är väl främst 5 Donna som jag ser som starkast utmanare och Mika Forss lär möjligen inte köra passivt direkt...?
– Nej, men som sagt då får kan det bli körning. Nu vet jag inte om Dream är obesegrad i ledningen men hon har inte förlorat många gånger därifrån. Jag kör helst i ledningen. 
Om det mot förmodan blir lite väl tuff körning, är det så att du kan tänkas släppa eller hur det du på sådant scenario?

– Jag vet inte, Dream kan ju gå en bit... Jag är ju inte så dum heller att man kör i 700 meter. Jag är ganska klok, tycker jag. Jag hoppas att de andra också vet att min häst är bra. 
– Det kan alltid bli lite fajt mellan kuskarna, men kommer jag lätt till ledningen och visar att jag vill köra i spets så hoppas jag att de ger sig... 

Crebas fortsätter:
– Jag har också varit i fajter förr och varit den utvändigt som vägrat ge sig, så man kan ju inte uttala sig om sådant innan. jag slår den (Donna) i alla fall om jag får spets och den hamnar utvändigt. Den slår mig inte därifrån tror jag. Kommer den förbi mig? Ja, då får jag hoppas på turen och att jag kommer ut. 

V75

Övriga två från Hans Crebas på lördag:

5 Bransbys Juke Box (V75-1, 2 640m volt)

Han var ju väldigt stark senast och vann från utvändigt ledaren.
– Ja, han var riktigt bra. Han är som ett gammalt rödvin som bara blir bättre och bättre. Han tål olika upplägg och är väldigt speedig och allround. Han är kanske inte så startsnabb men i övrigt tycker jag han är väldigt komplett, säger Hans Crebas om nioåringen.

Inför lördagens uppgift:
– Jag tror på en bra insats och vi har siktat hit efter senast. Han lär väl hamna femte utvändigt så det är kanske inte så bra. Han är alltid med där framme och han kommer komma till slut. Jag tror inte han plockar ner Strong Heartbeat från dödens. Går jag utvändigt ledaren så blir vi kanske femma. Samtidigt, går det alldeles för sakta så måste vi ju göra nånting. Jag hoppas de kör lite mot varann och vi kan komma till slut, då tror jag vi kan vinna.
– Strong Heartbeat kanske är loppets häst men jag tycker inte jag har nån sämre häst än nån annan. Han är väldigt gynnad av att få gå barfota runt om nu.

Det har hunnit gå 3,5 vecka mellan senast och nu på lördag, det är inget du kommer "oroa dig över"?
– Nej, inte alls.

4 Ikaros di Quattro (V75-7, 2 140 m/a)

Såg väldigt kaxig ut i ledningen senast men sjabblade bort sig halvvarvet kvar...?
– Han fastnade i banan helt enkelt Jag körde med broddskor bak så det kanske var fel och han borde inte ha galopperat där. Det var bara olycksfall i arbetet och inget jag kommer ha i bakhuvudet på lördag. Det var synd för jag hade nog vunnit det loppet för han ger sig sällan från ledningen, så det var synd.

Nu är det åter bilstart med framspår på lördag, så du kommer försöka öppna med honom så mycket det går?
– Jaja, han är bäst i ledningen men samtidigt har han varit bra i rygg på ledaren så ledningen är inget måste. Det är en spetshäst som aldrig kommer vinna från femte utvändigt. Jag försöker komma ner till plankan, i alla fall.
– Om det blir spets sedan eller om det kommer en bra häst han kan ha rygg på så är inte det heller dumt. Ledningen första varvet på 17-tid och 11 under sista vore jättefint, men jag tror inte jag får göra så. Sedan är det ju inte säkert jag får ledningen, där finns säkert några startsnabba invändigt.

Så om man ser till alla dina tre så är det främst Dream of Money D.E. som känns mest aktuell?
– Ja, det är lätt att värdera. Hon är den jag tror mest på och efter det Bransbys Juke Box och sedan Ikaros di Quattro som en skräll.

Följ Travstugan på Youtube