• Hem
  • Hockeyproffset gör upp i VM i V75
Mattias Akesson V86
Nyheter

Hockeyproffset gör upp i VM i V75

29 september 2020

VM i V75 närmar sig med stormsteg! På lördag börjar tävlingen där en person ska ta hem VM-titeln i V75. Mattias Åkesson är en av representanterna för Travstugan och vi har ringt upp honom inför lördagens premiäromgång.

Att tävla är väl inget som är nytt för dig, men det är mycket prestige här. Hur känns det inför premiäromgången som går av stapeln på Skellefteå-travet på lördag? 

- Det känns bra, jag är laddad. Precis som i alla mästerskap gäller det ju att få en bra start och även om jag bara kikat igenom startlistorna lite snabbt hitintills tycker jag att omgången ser rolig ut på förhand. 

Du har haft rätt fina framgångar på både V75 och V86 på slutet, det borde ge en rätt rejäl klick självförtroende? 

- Ja, det är lite intressant det här med spel. Är man i form brukar man kunna rida på den i några veckor och på slutet har det gått riktigt bra. Det är klart man får högre självförtroende. Det blir lite mer komplicerat när man endast kan spela för 96 kronor men det kanske inte bara är negativt. Man kanske får tänka lite mer. 

Har du några tips du vill delge läsarna inför VM i V75? 

  1. Läs verkligen på omgången och lägg ner tid.  
  2. Jag tycker man ska hitta tre spikar. Det är inte alltid så lätt men det behöver inte vara en stor favorit. Tänk lite utanför boxen.
  3. Ge inte upp! Även om du inte får några rätt i första omgången. Du kommer alltid kunna räkna bort din ''sämsta'' omgång och det är trots allt lika svårt för alla. 
  4. Skapa en egen intern tävling mellan dina vänner. Det ökar motivationen och det är framför allt väldigt roligt att han något att snacka om. Jag kommer snacka upp lördagens omgång i våra grupper V75-surr och Travstugans Travgrupp, avslutar Mattias Åkesson.

På lördag är sista dagen för att registrera sig om man vill vara med i årets VM i V75 och vara med och göra upp om 250 000 kronor. Läs mer om VM i V75 genom att klicka här. 

    Följ Travstugan på Youtube