Din guide till

VM i V75

På den här sidan kommer vi guida dig igenom ATG-tävlingen VM i V75 som drar igång den 3 oktober i år!

Om VM i V75

Under hösten (3 oktober - 7 november) varje år avgörs VM i V75. Där kan alla personer som är över 18 år anmäla sig till en tävling som arrangeras av ATG. Tävlingen går ut på att du under sex omgångar ska spela ett V75-system för 192 rader. De sex personer som lyckas bäst under deltävlingarna går vidare till semifinal, därefter är det final där 250.000 kronor delas ut till vinnaren. I finalen är det inte ditt V75-system som räknar utan här ska du klara en kunskapstävling om trav. Tävlingen äger rum i V75 direkt. Vinnaren i VM i V75 går hem med 250.000 kronor och evig ära och berömmelse. Tvåan tar hem 75 000 kronor och trean i VM i V75 får 50 000 kronor i tröstpris. Klicka här för att vara med i VM i V75 och tävla om 250 000 kronor.

Vanliga frågor och svar om VM i V75

Här har vi samlat de flesta vanliga frågorna och svar som berör VM i V75. Tveka inte att kontakta oss om du har någon mer fråga om tävlingen.

När är sista dagen man kan anmäla sig till VM i V75?

Sista dagen för att anmäla sig till VM i V75 är den 7 november (16:20).

Vad går VM i V75 ut på?

VM i V75 går ut på att du ska ha så många rätt som möjligt under sex veckor på V75. Du får lämna in ett system varje lördag på max 192 rader. De sex personer som har har flest rätt under den här perioden går till finalen. Man kan även bli etappsegrare och därmed bli direktkvalificerade till finalen. Semifinal och final äger normalt sett rum i Stockholm och direktsänds i Tv4 men i och med covid-19 kommer man nu köra tävlingen över videolänk istället. I finalerna gäller det att vara påläst då man nu ska tävla om vem som har mest kunskap om trav.

Hur mycket kan man vinna på VM i V75?

Går du vidare till final och blir världsmästare på V75 tar du hem förstapriset på 250.000 kronor. Andrapriset är 75 000 kronor och tredjepriset är 50 000 kronor.

Vad händer om jag lämnar in flera system på 192 rader?

Du kan lämna in flera system men det är det senaste system som du lämnar in från ditt konto som räknas i tävlingen.

Kan man vara med i VM i V75 trots att man inte har svenskt personnummer?

För att vara med i VM i V75 behöver du har ett ATG-konto och alltså ett svenskt personnummer. Från och med 2020 kan man dock även som utländsk medborgare vara med i tävlingen. Det är ATGs som styr hemsidan. Den person som är i längst upp i topplistan kommer erhålla en plats i finalen av VM i V75. Du hittar sidan genom att Klicka här.

Kan jag ta hjälp av Harry Boy när jag är med i VM i V75?

Ja, du kan ta hjälp av Harry Boy. Det du måste tänka på är att säkerställa att spelet är exakt 192 rader (92 kronor).

Tävlingsregler

Du får lämna in hur många V75-system du vill på 192 rader (96kr) men tävlar endast med det senast inlämnade. Om du väljer att ta hjälp av Harry Boy, säkerställ att ditt spel är exakt 192 rader, annars tas det inte med som ett giltigt tävlingsbidrag i VM i V75. Tänk på det om du har en pågående Harry Boy-prenumeration som normalt dras två timmar före spelstopp.

Dina fem bästa omgångar räknas i tävlingen.

Det går att registrera sig till tävlingen ända fram till 7 november 16:20. Inlämnade V75-spel på 192 rader till tidigare omgångar i tävlingen kommer automatiskt räknas som deltagande tävlingsbidrag om man registrerar sig till tävlingsstarten. Däremot kommer inte efterregistrerade spel att påverka etappvinnare. Detta enligt reglerna om efterregistrering. System inlämnade med reduceringsverktyg räknas inte i tävlingen. Detta gäller även om ingen reducering har skett. Filinlämnade system eller spel via ATG Tillsammans räknas inte heller med.

Antal rätt är den viktigaste parametern för att rangordna topplistan. Står flera spelare på lika antal rätt används följande särskiljningsparametrar:

 1. Antal system med sju rätt
 2. Totalt antal spikar satta under avgjorda omgångar
 3. Lägsta V75-procenten på en spik under någon avgjord omgång
V75-omgångar

Tävlingen avgörs under sex ordinarie V75-lördagar från 3 oktober till 7 november . De omgångar som ingår i VM i V75 är följande:

 1. 3 okt - Skellefteå
 2. 10 okt - Åby
 3. 17 okt - Gävle
 4. 24 okt - Örebro
 5. 31 okt - Jägersro
 6. 7 nov - Eskilstuna
 7. 21 nov - Final i VM i V75

De V75-omgångar som infaller på söndagar eller andra veckodagar under tidsperioden 4 oktober – 8 november 2020 ingår inte i VM i V75.

Boost

System inlämnade med Boost räknas självklart med i tävlingen. Boostresultatet påverkar inte VM-tävlingen utan du väljer själv om du vill spela med eller utan Boost. Det viktiga är att systemet är på 192 rader.

Etappvinnare

De som inte är med och slåss i den absoluta toppstriden kan fortfarande gå till final och vinna hela VM i V75 genom att bli etappsegrare i någon av de sex omgångarna. Etappvinnarna blir direktkvalificerade till finalen med chans att vinna 250 000 kr.

Hamnar flera spelare på samma antal rätt gäller följande:

 1. Flest antal rätt i omgången
 2. Antal spikar i omgången
 3. Lägsta V75-procenten på en spik i omgången
 4. Överst på topplistan (dvs totalt antal rätt: antal 7:or, antal satta spikar, antal bästa spik)
 5. Tidigast inlämnade system
Final

De sex personer som hamnar överst i topplistan när omgång sex är avslutad, samt de sex etappvinnarna bjuds in till finalspel. Går det inte att särskilja sex personer ur topplistan utökas finalfältet till antalet närmast sex.

Final och semifinaler äger rum i form av kunskapstävlingar och delar kan visas live i V75 Direkt. Semifinalerna avgörs mellan 9/11 och 20/11. Deltagarna kontaktas för att bestämma lämplig tid. Den slutgiltiga finalen avgörs sedan lördag 21/11. På grund av Covid-19 kommer vi i år genomföra kunskapstävlingen via telefon, därför behöver finalisterna tillgång till mobiltelefon med kamera samt vara tillgängliga via telefon för datumen ovan. Om en finalist inte kan delta kommer finalen hållas med ett reducerat antal deltagare. Icke deltagande finalist kan inte hävda sin rätt till eventuell vinst.

Vinster

Vinnaren av VM i V75 erhåller, förutom ära och titeln Världsmästare i V75, 250 000 kr. Vid kontanta vinster betalas eventuell vinstskatt av vinnarna.

 1. 1:a pris: 250 000 kronor
 2. 2:a pris: 75 000 kronor
 3. 3:e pris: 50 000 kronor
Villkor

Som deltagare i VM i V75 godkänner du att ATG hanterar dina personuppgifter så att tävlingen är möjlig att genomföra enligt ATGs personuppgiftspolicy. Dessutom godkänner du att ATG publicerar dina namnuppgifter på ATG.se i samband med tävlingen. Läs mer om hur ATG hanterar personuppgifter. Anställda hos ATG och Kanal75 får inte delta i tävlingen.

Internationella deltagare & spelare (utan svenskt personnummer)

Utöver de sex bästa från topplistan och de sex etappvinnarna är en finalplats reserverad för våra utländska spelare. Eftersom deltagare i VM i V75 behöver ha ett ATG-konto kan våra utländska spelare inte delta på atg.se/vmiv75. ATG har därför lanserat en systersajt där utländska spelare och spelare utan svenskt personnummer lämnar in sina systemförslag genom att klicka här.. Alla spel måste vara inlämnade innan spelstopp. Den utländska spelare som är i topp av systersajtens topplista efter omgång sex den 7 november 2020 kommer att erbjudas en plats i finalspelet. Särskiljningskriterierna för de utländska spelarna är detsamma som på atg.se/vmiv75.

Vm i V75

Hur går jag med i tävlingen?

 1. Skapa ett konto hos ATG
 2. Gå in på VM i V75s egna hemsida genom att klicka här.
 3. Klicka på ''Gå med i tävlingen''
 4. Spela till den första omgången av VM i V75 som äger rum den 3 oktober. Systemet ska vara på 192 rader och därmed kosta 96 kronor.

Glöm inte att spela i varje V75-omgång!

Senaste nytt om VM i V75

Spelprofilens tips inför VM i V75

1 oktober 2020

VM i V75 närmar sig med stormsteg! På lördag är det dags för första deltävlingen. Har du inte registrerat dig för att ... Läs mer

Hockeyproffset gör upp i VM i V75

29 september 2020

Att tävla är väl inget som är nytt för dig, men det är mycket prestige här. Hur känns det inför premiäromgången som går ... Läs mer

Tidigare vinnare av VM I V75

2019: Ludwig Wickman, Sundsvall

2018: Rasmus Holmberg-Nilsson, Malmö

2017: Karl Sandström, Stockholm

2016: Staffan Edholm, Hudiksvall

2015: Magnus Strömsten, Vimmerby

2014: Johann Leidenfrost, Österrike

2013: Dag Bernhardsson, Oskarshamn

2012: Jan Lundin, Gävle

2011: Peter Carlsson, Frösön

Ludwig wickman vm i v75

Våra VM i V75 experter

Mattias Pettersson

Mattias Pettersson

Spelexpert

Mattias Pettersson är en framgångsrik travspelare som firat flera stora framgångar på ATG-tillsammans. Mattias kommer att bjuda på sina ideér och speltips både här på hemsidan och i våra facebook-grupper ''V75-Surr'' och ''Travstugans - Travgrupp''. Läs V75-tipsen här.

Mattias Åkesson

Mattias Åkesson

Spelexpert

Mattias Åkesson är tillvardags hockeyspelare, men hans trav, och spel kunskaper är också höga. Mattias kommer bjuda på sina tips inför VM i V75 i grupperna på facebook men även i sin V75-analys varje fredag.

Simon Hagen

Simon Hagen

Projektledare/Spelexpert

Simon Hagen har arbetat med spel länge och står för flera storvinster på V75. Simon kommer tillsammans med Andreas och Mattias dela sina tips inför Vm i V75 i grupperna.

Följ Travstugan på Youtube