• Hem
  • HELGENS FEMMA - Sagan fick sitt vackra slut
A Fair Day prisutdelning
Nyheter

HELGENS FEMMA - Sagan fick sitt vackra slut

20 november 2023

Helgen är oss förbi och som alltid en helg som innehållit det mesta. Martin Engström listar här sin femma för helgen!

1 - A FAIR DAY

Travsporten innehåller alltid en och annan saga och sagohäst. Årets bok har skrivits om A Fair Day som under hösten verkligen tagit oss alla med storm.
Elisabeth Almheden har gjort ett otroligt arbete med fyraåringen och i sulkyn har Oscar Ginman alltid fått förtroendet oavsett storleken på tävlingarna.

I lördags fick årets saga sitt vackra slut när A Fair Day närmast nitade konkurrenterna. Vi behöver alltid dessa typen av historier i en bransch där störst ofta går först.

2 - DARK ROADSTER

Emma-Sara Sjöberg reste till Eskilstuna och Gulddivisionen med sin Dark Roadster. Det såg ut att bli perfekt start men där Åke Lindblom med Chapuy minsann pressade emot och gav sig inte förrän ledningen nåddes.
Kusken Ida Riesterer visade upp både ett lugn och en skicklighet i sin styrning bakom Dark Roadster och gav hästen ett mod som han över upploppsrakan tackade för. Lika imponerande triumf som A Fair Day.

3 - FERRARI SISU/CONRAD LUGUAER

När det nu börjar bli kylslaget så är det som att hela Ferrari Sisu värms upp. Nu ska han sikta mot en ny seger i Sylvesterloppet och där uppladdningen inleddes i Salatrofén i lördags.
Conrad Luguaer startade borta vid Kolmården (nåja) med hästen men återigen visade Ferrari Sisu att han är som gjord för dessa loppen. 

Conni Luguaer firade segern med att senare även vinna med Declan.

4 - JÖRGEN WESTHOLM

Där finns alltid någon i sporten som man unnar någonting - för mig är detta för närvarande Jörgen Westholm.
Jag skrev krönika om honom för nån vecka sedan och var det någon jag unnade en stor triumf i lördags så var det Westholm.

I lördags satt han upp bakom Queen Belina för första gången den här säsongen och där ekipaget flög till ledningen och vann mycket enkelt.

5 - BOLLNÄSMÄSTAREN

I fredags kördes Bollnäsmästaren på Bollnästravet med 50 000 kronor i förstapris.
Loppet inleddes över fyra startvolter och allra längst bak hittade vi Alfie. Trettonåringen gjorde sin 155:e start i karriären och i sulkyn satt tränaren och ägaren Lars-Erik Karlsson och med en nos längd lyckades ekipaget segra.

HELGENS BELÅTENHET

Sofia Aronsson-tränade Unico Broline med Björn Goop i sulkyn segrade i Prix de Cosse le Vivien på Vincennes under söndagen. I loppet regidebuterade tidigare Joakim Lövgren-tränade Oscar L.A. för Fabrice Souloy.
Tillåt mig vara skadeglad eller löjlig, men det kändes behagligt att hästen slutade oplacerad.

Följ Travstugan på Youtube