Hohneck
Redaktion

ELITLOPPET 2023: Hoppet åt pärlan

Med mindre än två veckor till Elitloppet 2023 så har vi en "oslagbar" San Moteur. Kan hoppet ligga åt en pärla till slut? Åtminstone är Hohneck-tränaren Phillippe Allaire en.

Först och främst var det givetvis trist med återbudet på Horsy Dream som haltade runt i sin hage och behövde gå till doktorn.
Om Horsy Dream hade med slutsegern att göra kan man väl diskutera, men visst är det alltid trist när en med utländsk flagga kastar in handduken.

Elitloppets stora hot är att bli en "Gulddivision" - om än att det förhoppningsvis aldrig kommer hända.
-----
Vi är nu mindre än två veckor till Elitloppet och för dagen känns San Moteur som den oslagbare i startfältet. 
Stall Daniel Redén är som alltid att se upp med när Hail Mary fick en helt perfekt resa i Meadow Roads lopp och där Don Fanucci Zet fick en helt perfekt preparé i Finlandia Ajo.

På lördag körs Prins Daniels lopp på Gävletravet där vinnaren belönas med en rosa biljett. Förut har Snowstorm Hanover lyckats med det - ytterligare en Redén-häst, alltså.

I år har stallet med sig Mister Hercules och med all respekt åt storstallet och den höga nivån så är det på något sätt som så att jag sitter och hoppas med alla mina tummar och tår att vinnaren inte blir Mistern. Om ni förstår hur jag menar...
-----
Önas Prince
har verkligen blivit som en slags son till Per Nordström. Och tillsammans är far & son ute på en resa just nu som ska bli oerhört intressant att följa vidare.
Hur långt kan de gå?

Önas Prince var det många som hade svårt att ta till sig men med tanke på hur princen sett ut den här säsongen är det dags att krypa till kors. Visst fanken kan Önas Prince vara Elitloppssegrare. 
Många påstår ju att det "bara" är hästen som gör jobbet i travloppen.
Till viss del är det ju så - men det är knappast en nackdel att det sitter en kusk bakom som för dagen mår psykiskt och fysiskt strålande. Ja, som Per Nordstöm gör idag...!
-----
Just Believe
har varit lite av en slagpåse eller för den delen ett slags exempel på något man kan hånflina åt. 
En häst som står i "femtusengångerpengarna" hos spelbolagen. 

På visst sätt kan jag väl förstå att det engagerar och stör vissa att ett ekipage "tar upp en plats" som hade kunnat gå till en bättre häst - Elitloppet kommer dock aldrig bli ett storlopp där världens 16 bästa hästar för dagen startar. 
Och varje upplaga ska ju ha en slags unik vinkel och framförallt en internationell touch som gör att folk kommer vilja lägga blicken åt hästen för att se hur den presterar.
-----

  • Ligger hoppet till slut till en pärla som ska besegra motorn? Ja, det kan mycket väl vara så.
    Vad man uppskattar med utländska tränare är att de inte rättats in i svenska leden där man står rakt i ledet med vattenkammat hår. 

Jag läste med en tafflig Google Translate kring hur tränare Phillipe Allaire ser på sin Hohneck inför Elitloppet.
Oddsindikatorn får säga vad den vill - de ska till Solvalla för att tävla.

Att gå en promenad runt Solvalla-ovalen eller lägga pärlor är inte anledningen till resa upp till Stockholm. Hohneck prepareras i jänkarvagnen och ska upp för att förstöra svenskfesten.

Det var just sådana här uttalanden som vi behövde med mindre än två veckor kvar.
Du är en pärla, Allaire.

Martin Engström

Följ Travstugan på Youtube