• Hem
 • Elitloppet 2023
Allt om

Elitloppet 2023

Här hittar du all information om 2023 års upplaga av Elitloppet! På sidan kommer du att hitta vilka hästar som är inbjudna, speltips, odds och allmän information inför världens största travlopp.

Allt om Elitloppet 2023

På mors dag, varje år infaller Elitloppet som är en av världens största travlopp. Loppet körs över distansen 1609 meter och vinnaren kammar hem 5 miljoner kronor. På den här sidan guidar vi dig som vill veta mer om elitloppet, spela på elitloppet eller bara vill ha nyttig information inför ditt besök på Solvalla den sista helgen i maj.

Elitloppet 2023 logo

Elitloppet 2023 från Redaktionen

Nyhet

Helgens punkter

tisdag 30 maj 2023

HELGENS...Hemvändare: Stall Tomas Malmqvist Nej, det blev inget Elitloppet för Calle Crown som senare inte fick turen ...

Fredagskrönikan

Here we go again

fredag 26 maj 2023

Var dag den här helgen har sitt speciella tema.  För mig har den varit en fredag av återföreningLördag av ...

Vanliga frågor om Elitloppet 2023

Här har vi samlat frågor och svar inför årets elitlopp!

Hur ser startlistorna ut inför Elitloppet 2023?

Heat 1 (V75-2)

 1. Don Fanucci Zet – Örjan Kihlström
 2. Önas Prince – Per Nordström
 3. Stoletheshow – Dexter Dunn
 4. Etonnant – Anthony Barrier
 5. Vernissage Grif – Alessandro Gocciadoro
 6. Go On Boy – Romain Derieux
 7. Just Believe – Greg Sugars
 8. Brother Bill – Magnus A Djuse

Heat 2 (V75-3)

 1. Best Ofdream Trio – Kim Eriksson
 2. Ultion Face – Adrian Kolgjini
 3. Mister Hercules – Santtu Raitala
 4. Hail Mary – Åke Svanstedt
 5. Hohneck – Gabriele Gelormini
 6. San Moteur – Björn Goop
 7. Vivid Wise As – Matthieu Abrivard
 8. Usain Töll – Alexandre Abrivard

Hur spelar jag till Elitloppet 2023?

Det finns flera spelmöjligheter inför Elitloppet 2023. Några spelbolag som har odds på elitloppet redan nu är:

Det finns flera fördelar med att spela på elitloppet redan nu, har man en häst man tror kommer att vinna eller ha platschans är det större sannolikhet att oddset är betydligt högre nu.

För att spela på förhandsoddsen klickar du på det spelbolaget där du vill lägga ditt spel och följer sedan instruktionerna. Numera kan du använda BankID hos de flesta spelbolagen för att skapa konto/identifiera dig. Vilket gör processen både snabb, enkel och smidig! Vill du lära dig hur man spelar på fasta odds? Klicka här.

Körs Elitloppet som vanligt år 2023?

Elitloppet körs som vanligt med publik. Du bokar enklast platser och entrébiljetter på elitloppet.se.


Klicka här
för att se biljettpriser under helgen.

Vad är fördelarna med att spela på fasta odds till Ellitloppet?

Fördelarna med fasta odds är många. Du kan spela på Elitloppet långt innan startlistorna ens har kommit och oddsen är prissatta utifrån det. Har du en häst du tror väldigt mycket på redan nu, kan du oftast få högre odds än om du spelar efter försöken. Du kan även spela head to head och plats med fasta odds.

Vilket spelbolag ska jag välja om jag vill lägga ett spel på Elitloppet 2023?

Det finns flera aktörer som erbjuder spel till Elitloppet. Våra favoriter är Unibet och Bet365. Men även NordicBet, LeoVegas och Casumo erbjuder spel till de fasta oddsen. När startlistorna har släppts kan du även spela hos ATG.

Har Solvalla öppet för publik under Elitloppet 2023?

Ja! Solvalla körs med publik i år. Du bokar dina platser på Solvallas hemsida.

Vilken tid avgörs Elitloppet?

Finalen av Elitloppet 2023 avgörs preliminärt klockan 17:45.
Försök 1 av Elitloppet körs klockan 15:28 och försök 2 klockan 15:55.

Vilket datum äger Elitloppet 2023 rum?

Elitloppet 2023 avgörs söndagen den 28 maj 2023. Eliloppshelgen körs igång under fredag den 26 maj och fortsätter till sista loppet den 28 maj.

Vad är den bästa segertiden i elitloppet?

2021 års vinnare Don Fanucci Zet är det snabbaste vinnaren av Elitloppet någonsin. Don Fanucci Zet vann på segertiden 1.08,9a/1609 meter.

Vem vann Elitloppet 2022?

Elitloppet 2022 vanns av Richard Westerink-tränade Etonnant med Anthony Barrier.

Hur bokar man resturangplatser under Elitloppet 2023?

Biljetterna till Elitloppssöndagen är slutsålda.

Vad är förstapriset i Elitloppet 2023?

Vinnaren i Elitloppet belönas med 5.000.000 kronor.

  Elitloppet 2023 odds

  Förhandspela på Elitloppet

  Förhandsspela på vem som vinner Elitloppet 2023 redan nu

  Den stora fördelen med att spela till ett fast odds redan nu, är möjligheten att få ett bättre odds än om du väntar ett tag till, då alla förutsättningarna inte riktigt är klara än. Många ekipage kvarstår nämligen att bjuda in för Solvallas sportchef, Anders Malmrot.
  Dessutom ska fyra lopp köras under våren, där vinnaren blir direktkvalificerad till Elitloppet.

  Dessa lopp är:

  • Paralympiatravet (Åby) - San Moteur
  • Meadow Roads lopp (Solvalla) - Hail Mary
  • Finlandia Ajo (Vermo, Finland) - Stoletheshow
  • H.K.H. Prins Daniels Lopp (Gävletravet) - Mister Hercules

  Chansen att få ett bra vinnarodds i förhållande till hästens chanser att vinna Elitloppet är helt enkelt större nu, än när hela startfältet till årets upplaga av Elitloppet är presenterat och klart söndagen innan.

  Lista med spelbolag som erbjuder odds till Elitloppet

  1. Upp till 1500 SEK i en 100% oddsbonus

  2. Upp till 100 SEK i ett gratisspel

   18+ år, spela ansvarsfullt, Stodlinjen.se, Spelpaus.se. Läs fullständiga regler och villkor här.

  3. 1250 SEK i spelkrediter

   Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

  4. Inget bonuserbjudande för närvarande

  5. Upp till 100 SEK i en 100% oddsbonus

  6. Upp till 100 SEK i en 100% oddsbonus

  7. Upp till 500 SEK i en 100% oddsbonus

   18+ år, Regler och villkor gäller - Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 35x omsättningskrav på casino | Freespins gäller Book of Dead | 6x omsättningskrav på sport, min. odds 1.80. Spela ansvarsfullt. Stodlinjen.se

  8. 99 Freespins utan omsättningskrav

  Elitloppet 2023

  Elitloppet är årets travhändelse i Sverige! Det klassiska loppet körs den sista söndagen i maj varje år – alltid på Mors dag – och lockar ca 30 000 besökare från hela världen till Solvalla som ligger i Bromma utanför Stockholm för att se världens bästa travhästar göra upp om tre miljoner kronor. Det är dock inte bara sporten som lockar besökare, elitloppet är en av årets största folkfester i Sverige.

  Första upplagan av Elitloppet (tidigare Solvallas Jubileumslopp) avgjordes 1952 och vanns av Permit och Walter Haitmann. Elitloppet har körts varje år sedan dess. 2020 års upplaga vann av Cokstile med Christoffer Eriksson i sulkyn, efter att slutvinnaren Propulsion diskvalificerats i efterhand.

  I år sträcker sig Elitloppshelgen från 26 till 28 maj. Förutom Elitloppet, körs normalt sett även många andra anrika lopp under denna helg, som exempelvis Sweden Cup. Men i år pausar man Sweden Cup, likt man gjorde förra året då, man tycker att det inte finns tillräckligt med hästar.

  De andra loppen är; Harper Hanovers lopp, Elitkampen för kallblodiga travare, Montéeliten, Lärlingseliten, Treåringseliten och Fyraåringseliten, Breeders Course-final. Under både lördag och söndag avgörs V75 med 14 högklassiga lopp där världens bästa hästar kommer till Solvalla.

  Elitloppet 2021 odds

  Elitloppet körs över distansen 1609 meter och startmetoden är autostart. Åtta hästar gör upp i två heat varav dom fyra främsta går vidare till finalen som avgörs lite senare under eftermiddagen.

  För att få vara med i Elitloppet måste man få en inbjudan av sportchefen Anders Malmrot eller vinna några av dessa lopp: Paralympiatravet, Meadow Roads lopp, Finlandia Ajo eller H.K.H Prins Daniels lopp.

  Nedan hittar du information om biljetter, hålltider och hästar. När hela startfältet är klart, kommer du även att hitta vilka odds respektive spelbolag erbjuder på samtliga Elitlopps-deltagare.

  BB170528 AE002 1

  Elitloppet Foto: Bildbyrån

  Inbjudna till Elitloppet 2023
  • San Moteur - tränare Björn Goop
  • Etonnant - Richard Westerink
  • Vivid Wise As - Alessandro Gocciadoro
  • Just Believe - Jess Tubbs
  • Önas Prince - Per Nordström
  • Go On Boy - Romain Derieux
  • Don Fanucci Zet - Daniel Redén
  • Hohneck - Philippe Allaire
  • Stoletheshow - Frode Hamre
  • Hail Mary - Daniel Redén
  • Brother Bill - Timo Nurmos
  • Usain Töll - Vitale Ciotola
  • Mister Hercules - Daniel Redén
  • Ultion Face - Adrian Kolgjini
  • Best ofdream Trio - Erik Killingmo

  Spela på vinnare av Elitloppet 2023

  Den stora fördelen att spela på Elitloppet innan startlistorna har kommit är att du ofta kan ta mer betalt på den hästen nu vill spela, om du tror att hästen i fråga kommer att starta.

  Den stora fördelen är att oddset redan är förutbestämt innan du placerar ditt spel, och sedan inte kan förändras i efterhand. Spelbolag som erbjuder fasta odds på vinnarspel erbjuder som regel även fasta odds på populära spel som "topp tre", där du ska hitta antingen ettan, tvåan eller trean i mål för att få vinst. Samt "head to head" där det krävs att du hittar den häst som är först i mål av enbart två ekipage i loppet.

  Hos spelbolaget ATG hittar du möjligheten att spela vinnare och topp tre (plats) till ett rörligt odds, som uppdateras ända fram tills starten av Elitloppsfinalen – i det här fallet är det dock spelarkårens insatser som bestämmer oddsen. Vilket medför att oddsen kan komma att förändras, både till det positiva eller negativa, beroende på vilken häst just du har spelat på.

  Den här typen av spel kallas för ante-post. Ofta är oddsen lite högre innan startlistorna kommer, det beror på att du inte får tillbaka pengarna om hästen ifråga inte skulle komma till start. Efter att startlistorna har släpps spelar du som vanligt.

  Läs mer om spel på fasta odds genom att klicka här.

  Travstugan rekommenderar

  Spela på Elitloppet 2023 hos Unibet

  Upp till 100 SEK i en 100% oddsbonus

  Unibet erbjuder långtidsspel till Elitloppet 2023.

  Du kan spela både vinnare och plats på vem som står som slutsegrare i elitloppet. Närmare helgen släpps även odds till de övriga loppen på lördag och söndagen.


  Elitloppet var V75

  Uppladdning inför Elitloppet 2023

  Vi på Travstugan kommer att följa förberedelserna inför Elitloppet 2023 väldigt noga. Här på sajten kommer vi presentera alla inbjudna ekipage och i våra facebookgrupper pågår surret inför Sveriges största travhändelse redan nu. Vill du vara med i ''surret''? Klicka på länkarna till våra sociala medier nedan.

  • Travstugans Facebookgrupp - Vi delar tips, arrangerar tävlingar och roliga utmaningar
  • "Travsurr" på Facebook - Vem är bästa spiken och hur vinner jag miljonerna? Här fokuserar vi lite mer på speltips och förhandsinformation inför tävlingar.

  PROGRAM ELITLOPPET 2023

  Elitloppslördagen:


  • På lördagen inleds festen med Speedrace över 640m autostart.
   Dagen fortsätter sedan med V75-finaler, Försök och final till Sweden Cup även kallat ''lilla elitloppet'', Stoeliten och avslutar med mastiga Harper Hanovers lopp över 3 000 meter!

  Elitloppssöndagen:

  • Elitloppet körs alltid på Mors dag – sista söndagen i maj – och är den största dagen på året inom svensk travsport. Loppet kördes första gången 1952.
   Bland höjdpunkterna under söndagen är Elitkampen (kallblodens Elitloppet), tre- och fyraåringseliten samt Montéeliten. Höjdpunkten nummer ett på söndagen är givetvis Elitloppet!

  Preliminära hålltider:

  Fredag 26 maj

   • klockan 09:45 - Entrén öppnar
   • 12:45 - Första loppet startar
   • 14:35 - Lilla Harpers 2023
   • 15:20 - Speedrace kallblod heat 1-3
   • 16.42 – Sista loppet startar, K G Holgerssons Minneslopp

   Lördag 27 maj

    • Klockan 09:45 - Entrén öppnar
    • 10:00 - Banan öppnar
    • 12:45 - Första start - SWEDEN CUP heat 1
     Lottning Sweden Cup efter lopp 4
    • 15:00 - V75-1
    • 15:55 - Final Sweden Cup 2023
    • 18:10 - Harper Hanovers lopp
    • 18:40 - Sista loppet startar

    Söndag 28 maj

    • Klockan 09.45 - Entrén öppnar
    • 10.00 - Banan öppnar för de aktiva
    • 11.00 - Lilla Elitloppet 2023 avgörs!
    • 11.45 - Provstarter bakom bilen
    • 11.55 - INVIGNING ELITLOPPET 2023
    • 12.45 - Start lopp 1, V4-1 - Speedrace!
    • 15.00 - Start av V75-1 - Elitkampen
    • 15.28 - Försök 1 Elitloppet
    • 15.55 - Försök 2 Elitloppet
     Lottning av Elitloppets final sker efter lopp 8
    • 17.45 - FINAL ELITLOPPET 2023
    • 18.40 - Sista loppet startar

     Elitloppet 2023 - restaurangplatser

     Restaurangplatserna till Elitloppshelgen är årligen väldigt populära!

     Solvalla erbjuder restaurangplatser på Bistron, Kongressen, Valla Krog och Elitloppsspecialaren; Etonnant-tältet.
     Därtill erbjuds även mat i Målläktaren och Målcaféet.

     All information till restaurangerna hittar ni här

     Vill du bara köpa inträde till Solvalla finns det fortsatt biljetter kvar! Du hittar priser till både inträde under hela helgen och till söndagen nedan.

     Biljettpriset Elitloppet 2023

     Läktarplatser:

     Entrebiljett fredag

     50 kr (100 kr på plats)

     Entrébiljett lördag

     290 kr (340 kr på plats)

     Entrébiljett söndag

     350 kr (400 kr på plats)


     Helgbiljett
     Övriga publikområdet (däribland E-läktaren och intill bankanten)

     Pris: 490 kr (kan endast köpas på Elitloppets hemsida)

     Kontaktuppgifter till Solvalla restauranger

     E-mail: info@solvalla.se

     Tel: 08-635 91 00

     Kongressen

     Elitloppslåten

     Elitloppet 2023 - Karta

     Elitloppet 2023 Karta

     PRESSACKREDITERING

     Sista dagen för att ansöka om Pressackreditering är måndagen den 22 maj. Vid frågor, kontakta: Ann-Marie Nordin via e-mail:

     ann-marie.nordin@solvalla.travsport.se

     ÖVRIGA FRÅGOR

     På Elitloppets hemsida går det att läsa ett "Inför ditt besök" - klicka här!

     Medarbetarna på Solvalla gör sitt bästa för att återkoppla så snart som möjligt via: info@elitloppet.se

     HITTA TILL SOLVALLA

     Kollektivtrafik

     Pendeltåg, tunnelbana eller buss till Sundbyberg och sedan SL-buss nummer 113 till hållplats: Solvalla.
     Det går även tvärbana till Bromma Flygplats som ligger 1,5 kilometer från Solvalla.

     Om du ska till stallbackens entré kan du ta buss 112 och hoppa av vid station Ankarstocksvägen. Ett till alternativ är att ta blå linje mot Hjulsta och hoppa av på station Rissne. Från Rissne är det cirka 10 minuters promenad till Solvalla. Ett smidigt alternativ.

     Direktbuss från CityTerminalen

     Dirketbussar från Cityterminalen kommer att gå under lördag och söndag förmiddag 27-28 maj - ATG bjuder alla på bussresan.
     Observera att bussar endast går till Solvalla – inte tillbaka till CityTerminalen på grund av säkerhetsskäl. Solvalla hänvisar till lokala bussar, pendeltåg och tunnelbana.

     Avgångstider lördag-söndag

     Mellan klockan 09.00-14.00 där bussarna trafikerar var 15:e minut.

     Med bil

     Då möjligheter till parkering är begränsad runt Solvalla vid Elitloppet 2022 är detta ett färdmedel som helst ej rekommenderas.

     • E4 söderifrån - följ skyltar mot Bromma flygplats och sedan Solvalla, fortsätt förbi Bromma Flygplats cirka en kilometer, ta av vid Bällstavägen.
     • E4 norrifrån - följ skyltar mot Bromma flygplats och sedan Solvalla, ta av innan Bromma Flygplats, vid Travbanevägen.
     • E18 - följ skyltar mot Bromma flygplats och sedan Solvalla, ta av innan Bromma Flygplats, vid Travbanevägen.
     Följ Travstugan på Youtube