Elitloppet 2020 » Travtips, Odds, Vinnare, Nyheter » Allt om…
 • Hem
 • Elitloppet 2020

Elitloppet 2020

Här har vi samlat information och alla travtips till elitloppet 2020

Elitloppet 2019 från Redaktionen

Eftersnacket

Tidernas Elitloppet? Jo, tjena...!

söndag 26 maj 2019

Visst kan jag sitta här och börja skriva om Elitloppsvinnaren Dijon. Det är väl ändå det vi var där för? Men, nej. Det ...

Fredagskrönikan

Årets överlägset bästa vecka

fredag 19 april 2019

Lika mycket som jag tycker om att kritisera ditten och datten behövs där även lite positiva och glada vinklar i ...

Vanliga frågor om Elitloppet

Elitloppet 2020 närmar sig med stormsteg! Här har vi samlat frågor och svar inför årets elitlopp. Tanken är dock att uppdatera sidan med återkommande frågor och svaren för att underlätta för dig.

🐴 Vilka hästar är klara för Elitloppet 2019?

Hitintills är det inga hästar som har fått en officiell inbjudan till elitloppet 2020. Under vintern och våren kommer Anders Malmrot succesivt presentera inbjudningarnma och i takt med det så uppdaterar vi det här.

💰 Hur spelar jag till Elitloppet 2020?

Det finns flera spelmöjligheter inför elitloppet 2020. Några spelbolag som har odds på elitloppet redan nu är:

Unibet

Bet365

Unibet

LeoVegas

Svenska Spel

Det finns flera fördelar med att spela på elitloppet redan nu, har man en häst man tror kommer att vinna eller ha platschans är det större sannolikhet att oddset är betydligt högre nu.

För att spela på förhandsoddsen klickar du på det spelbolaget där du vill lägga ditt spel och följer sedan instruktionerna. Numera kan du använda BankID hos de flesta spelbolagen för att skapa konto/identifiera dig. Vilket gör processen både snabb, enkel och smidig!

🎉 Varför är Elitloppet så populärt?

Elitloppet är den största höjdpunkten för dom som gillar trav. Men det är även en folkfest med över 30.000 besökare. Oavsett om du är intresserad av trav eller inte så är elitloppet något för alla.

📍 Hur hittar jag till Solvalla och Elitloppet?

Direktbussar går från CityTerminalen under hela Elitlopps-helgen. Det går även bra att ta buss 113 från Sundbyberg station till Solvalla. För att komma till stallbackens entré är det buss 112 som gäller och då hoppar du av vid Ankarstocksvägen. Ytterligare ett alternativ är att åka tunnelbana till Rissne. Därifrån är det ca 10 minuters promenad. Att gå från Sundbybergs station till Solvalla tar ca 10-15 min och är en fin promenad längs Bällstaån.

📅 Vilket datum äger Elitloppet 2020 rum?

Själva Elitloppet går av stapeln söndagen den 29:e maj. Det är dock väldigt fina lopp under hela helgen – så vi rekommenderar definitivt ett besök under både lördag och söndag.

⏱️ Vad är den bästa segertiden i elitloppet?

Både Timoko och Ringostarr Treb har travat 1.09,0 i finalloppet. Den franske fantomen Bold Eagle travade dock ännu fortare i sitt försök år 2017 och kom i mål på 1.08,4. Vilket även är det officiella rekordet i världens största travlopp över sprinterdistansen 1609 meter. Vem vet, kanske rekordet slås i elitloppet 2020.

Om elitloppet 2020

Elitloppet är årets travhändelse i Sverige. Det klassiska loppet körs den sista söndagen i maj varje år – alltid på Mors dag – och lockar ca 30 000 besökare från hela världen till Solvalla som ligger i Bromma utanför Stockholm för att se världens bästa travhästar göra upp om tre miljoner kronor. Det är dock inte bara sporten som lockar besökare, elitloppet är en av årets största folkfester i Sverige.

Första upplagan av elitloppet (tidigare Solvallas jubileumslopp) avgjordes 1952 och vanns av Permit och Walter Haitmann. Elitloppet har körts varje år sedan dess. 2019 års upplaga vann av det franska ekipaget Dijon.

I år sträcker sig Elitloppshelgen från 29 till 31 maj. Förutom Elitloppet, körs även många andra anrika lopp under denna helg, som exempelvis Sweden Cup med både försök och final (även kallat Lilla Elitloppet i folkmun), Harper Hanovers lopp, Elitkampen för kallblodiga travare, Montéeliten, Lärlingseliten, Treåringseliten och Fyraåringseliten. Under både lördag och söndag avgörs V75 med 14 högklassiga lopp där världens bästa hästar kommer till Solvalla.

Elitloppet körs över distansen 1.609 meter och startmetoden är autostart. Åtta hästar gör upp i två heat varav dom fyra främsta går vidare till finalen som avgörs lite senare under eftermiddagen.

För att få vara med i elitloppet måste man få en inbjudan av sportchefen Anders Malmrot eller vinna några av dessa lopp: Paralympiatravet, Finlandia Ajo eller H.K.H Prins Daniels lopp.

Nedan hittar du information om biljetter, hålltider och hästar. När hela startfältet är klart, kommer du även att hitta vilka odds respektive spelbolag erbjuder på samtliga Elitlopps-deltagare.

Elitloppet 2020 - Sveriges största travlopp

Inbjudna hästar till elitloppet 2020

Just nu är det inga hästar inbjudna till elitloppet 2020. Listan uppdateras.

Spela på vinnare av Elitloppet 2020

Här ovan har vi samlat de tio bästa fasta oddsen som erbjuds inför Elitloppet 2020. Travstugan kommer givetvis att bevaka vilka hästar som blir inbjudna, och uppdatera listan allt eftersom.

Vill du enbart spela på vinnare av Elitloppet 2020 rekommenderar vi spel till ett fast odds, vilket populära spelbolag som bland annat Unibet, Svenska Spel och Bet365 erbjuder.

Den stora fördelen är att oddset redan är förutbestämt innan du placerar ditt spel.

Den stora fördelen är att oddset redan är förutbestämt innan du placerar ditt spel, och sedan inte kan förändras i efterhand. Spelbolag som erbjuder fasta odds på vinnarspel erbjuder som regel även fasta odds på populära spel som "Topp tre", där du ska hitta antingen ettan, tvåan eller trean i mål för att få vinst. Samt "Head to head" där det krävs att du hittar den häst som är först i mål av enbart två ekipage i loppet.

Hos spelbolaget ATG hittar du möjligheten att spela vinnare och topp tre (plats) till ett rörligt odds, som uppdateras ända fram tills starten av Elitloppsfinalen – i det här fallet är det dock spelarkårens insatser som bestämmer oddsen. Vilket medför att oddsen kan komma att förändras, både till det positiva eller negativa, beroende på vilken häst just du har spelat på.

Här är dom tio mest spelade hästarna på Unibet till Elitloppet 2020

 1. Face Time Bourbon
 2. Propulsion
 3. Millondollarrhyme
 4. Vitruvio
 5. Campo Bahia
 6. Cleangame
 7. Looking Superb
 8. Makethemark
 9. Bold Eagle
 10. Dijon
 11. Davidson du Pont
 12. Vivid Wise As
 13. Who's Who
 14. Cyber Lane
 15. Missle Hill
 16. Attraversiamo
 17. Urlo dei Venti
 18. Tae Kwon Deo
 19. Atlanta
 20. Perfect Spirit

Fullständiga odds hittar du hos följande spelbolag

Odds till elitloppet 2020

Förhandsspela på vem som vinner elitloppet 2020 redan nu

Den stora fördelen med att spela till ett fast odds redan nu, är möjligheten att få ett bättre odds än om du väntar ett tag till, då alla förutsättningarna inte riktigt är klara än.

Många ekipage kvarstår nämligen att bjuda in för Solvallas sportchef, Anders Malmrot. Dessutom ska fyra lopp köras under våren, där vinnaren blir direktkvalificerad till Elitloppet.

Dessa lopp är: Paralympia final (Åbytravet), Finlandia Ajo (Vermo, Finland), Algot Scotts minne (Åbytravet) samt H.K.H. Prins Daniels Lopp (Gävletravet).

Chansen att få ett bra vinnarodds i förhållande till hästens chanser att vinna Elitloppet är helt enkelt större nu, än när hela startfältet till årets upplaga av Elitloppet är presenterat och klart.

Dijonartikelbild 1280

Dijon och Romain Derieux passerar mållinjen som vinnare i Elitloppet 2019.

Uppladdning inför Elitloppet 2020

Vi är givetvis laddade till tårna inför Sveriges största travhändelse och pratar mer än gärna om Elitloppet i allmänhet. Vi kommer givetvis att dela med oss av all information vi får ta del av, som har ett värde för våra vänner här på Travstugan. Ni hittar oss givetvis även på sociala medier:

 • Travstugans Facebookgrupp - Vi delar tips, arrangerar tävlingar och roliga utmaningar
 • "Travsurr" på Facebook - Vem är bästa spiken och hur vinner jag miljonerna? Här fokuserar vi lite mer på speltips och förhandsinformation inför tävlingar.
 • Travstugan på Twitter - Här delar vår krönikör Martin Engström sina åsikter inom travet, högt som lågt

PROGRAM ELITLOPPET 2020

Elitloppsfredag

Elitloppshelgen börjar redan på fredag med V65 som största spelform och lunchtävlingar av extra hög klass. Vi får bland annat se ASVT Trottex Auktionslopp – ett fint lopp för treåriga hästar.

Hålltider

 • 10.00 – Entréerna öppnar
 • 11.00 – Lunchserveringarna öppnar
 • 12.40 – Start lopp 1 – V65-1

Elitloppslördag

På lördagen körs Harper Hanovers lopp över 3 000 m, Sweden Cup över 1 609 m och V75-finaler. Var i god tid för att säkra din plats på E-läktaren.

Hålltider

 • 10.00 – Entréerna öppnar
 • 12.40 – V4-1. Tre försök till Sweden Cup
 • 14.30 – V75-1
 • 15.18 – Final i Sweden Cup – lopp 7 mellan V75-2 och V75-3
 • 17.21 – Harper Hanovers Lopp – V75-7
 • 18.00 – Tävlingsdagen är slut

Elitloppssöndag

Elitloppet körs alltid på Mors dag – sista söndagen i maj – och är den största dagen på året inom svensk travsport. Loppet kördes första gången 1952.

Hålltider

 • 10.00 – Entréerna öppnar
 • 12.40 – Första start
 • 14.30 – V75-1 startar
 • 14.55 – V75-2 Elitloppet försök 1
 • 15.22 – V75-3 Elitloppet försök 2
 • 17:20 – Final Elitloppet 2019
 • 18.20 – Tävlingsdagen är slut

Elitloppet 2020 biljetter

Det finns många olika biljetter att välja mellan – allt från vanliga entrébiljetter till helg- och restaurangbiljetter. Här ser du priser till Elitloppet 2020.

Biljetter köps på Elitloppet.se.

Entrébiljetter

 • Fredag: 50 kr
 • Lördag: 290 kr
 • Söndag: 350 kr

Helgbiljetter

 • Helgbiljett 24-26 maj 2018 – 490 kronor
 • Sittplats inomhus 24-26 maj 2018 – 895 kronor
 • Sittplats utomhus 24-26 maj 2018 – 795 kronor
 • Helgpaket Dijon-tältet - 2290 kronor
 • Helgpaket Valla Krog: (SLUTSÅLT)
 • Helgpaket Målcafé: (SLUTSÅLT)

Barn under 18 år har fri entré.

Restaurangplatser

Kongressen 24-26 maj 2019

 • SLUTSÅLT

Kongressen (skymd sikt) 24-26 maj 2019

 • SLUTSÅLT

Restaurang Festvåningen

Mer info kommer

 • Valla Krog 24-26 maj 2019
 • SLUTSÅLT

Valla Krog 24-26 maj 2019 skymd sikt

 • SLUTSÅLT

Målläktaren 24-26 maj 2019

 • Mer info kommer

Målcaféet + Läktare 24-26 maj 2019

 • Mer info kommer

Första parkett 24-26 maj 2019

 • Mer info kommer
 • Dijon-tält 24-26 maj 2019
 • lördag 1 395 kronor
 • söndag 1 495 kronor

Ströget, Pershing och The Onion 24-26 maj 2019

 • Här gäller drop-in under hela Elitloppshelgen.

Entré

Entrébiljett köps med fördel på elitloppet.se för att undvika mindre kötid. För att passera via huvudentrén behöver alla lösa entrébiljett eller visa upp giltigt frikort.

Samtliga besökare kommer att visiteras av säkerhetsskäl och det är ej tillåtet att ta in medhavd alkohol, pyroteknik av något slag, engångsgrillar, gasoltuber eller dylikt. Ingen försäljning, utan tillstånd, får ske på Solvallas område.

BILJETTPOLICY

Elitloppet 2019PublikplatsStallbacke
Medlem STSJANEJ
Hästägarkort ufärdade av ST: SolvallaJANEJ
Hästägarkort utfärdade av ST: andra banor50%NEJ
ST-kort Guld (max 2 pers/per kort)JANEJ
S-kort Silver (max 2 pers/per kort)JANEJ
ST-kort A-licenser (max 2 pers/per kort)JAJA
ST-GästkortNEJNEJ
ST-kort övrigtNEJNEJ
Årskort hästskötare50%NEJ
ATG:s ombudskortNEJNEJ
Internationella kortNEJNEJ
Press m/ ackrediteringJAJA
 • Endast inbjudna har tillgång till stallbacken
 • Endast kort med giltigt årsmärke gäller
 • Inga rabattkuponger gäller
 • 50%-rabatten erhålles vid köp i entrén vid uppvisande av kort med giltigt årsmärke

Elitloppet 2020 - Karta

Elitloppet hitta pa banan

MOBILT OCH TRÅDLÖST NÄTVERK (WIFI)

Det kommer att finnas tillgång till trådlöst nätverk på Solvalla. För åtkomst loggar du in på BanGuest och använder lösenordet Zoogin12.

PRESSACKREDITERING

Sista dagen för att ansöka om Pressackreditering är måndagen den 20 maj. Vid frågor, kontakta: Ann-Marie Nordin via e-mail: ann-marie.nordin@solvalla.travsport.se

ÖVRIGA FRÅGOR

Medarbetarna på Solvalla gör sitt bästa för att återkoppla så snart som möjligt via: info@elitloppet.se

HITTA TILL SOLVALLA

Kollektivtrafik

Om du ska resa med kollektivtrafik till Solvalla kan du välja mellan pendeltåg och tunnelbana till Sundbyberg. Från Sundbyberg station tar du buss 113 till station Solvalla. Det går en buss var 15:e minut. Om du ska till stallbackens entré kan du ta buss 112 och hoppa av vid station Ankarstocksvägen. Ett till alternativ är att ta blå linje mot Hjulsta och hoppa av på station Rissne. Från Rissne är det cirka 10 minuters promenad till Solvalla. Ett smidigt alternativ.

Direktbuss från CityTerminalen

Under Elitlopps-helgen kan du åka direktbuss från CityTerminalen till Solvalla. Du kan ta bussen mellan 09.00 och 14.00 på lördagen samt 07.30 och 14.00 på söndagen. En enkelresa kostar 60 kronor per person – 100 kronor om du vill ha ett travprogram. Du kan betala med kontanter eller Swish. Observera att bussar endast går till Solvalla – inte tillbaka till CityTerminalen på grund av säkerhetsskäl. Solvalla hänvisar till lokala bussar, pendeltåg och tunnelbana.

Avgångstider lördag

Var femte minut mellan 09.00 och 14.00

Avgångstider söndag

Var femte minut mellan 07.30 och 14.00.

Priser: 60:-/100:- inkl. program för enkelresa. Endast kontant betalning.

Observera att tiderna är preliminära eftersom det är skytteltrafik som gäller.

Elitloppet 2019

Elitloppet 2019 var den 69:e upplagan och ägde rum söndagen den 27 maj. Den stora förhandsfavoriten var, Readly Express, som hade imponerat stort föregående år och vunnit Prix d'Amerique. Det skulle bli Readly Express sista start men mycket hände minuterna innan elitloppet skulle avgöras.

Kvalheat 1 Makethemark tog hand om ledningen och Double Exposure med Erik Adielsson i vagnen fick dom dryga positionen utvändigt om ledaren. Björn Goop och Readly Express kom snett på det och blev hängandes men efter 500 meter i tredjespår fick ekipaget äntligen komma ner i andraspår och senare ta över ledningen. Björn Goop dämpade tempot betydligt i ledningen och sista biten gick Readly Express undan till en enkel seger. Vidare till finalen kom även Makethemark, Looking Superb, Next Direction.

Kvalheat 2 I det andra kvalheatet blev det en oväntad galopp för startsnabbe Day Or Night in som dom flesta hade gissat på skulle få ledningen. Istället blev det Aubrion Du Gers och Jos Verbeeck som fick den perfekta ledarpostionen. . Heavy Sound fick dödspositionen och favoriten Propulsion tredje utvändigt. Första 1000 metrarna fick Aubrion du Gers vara ifred men ungefär 600 meter kvar skruvade Verbeeck upp tempot betydligt. Allt för att göra det så svårt för Propulsion att hämta in meter långt bak i kön. Heavy Sound såg ut att gå i närkamp i sista sväng men luften tog helt slut när Kenneth Haugstad ryckte det norska huvudlaget. Aubrion du Gers gick undan till en enkel seger men var riktigt nära att gå över i passgång sista metrarna innan mål. Propulsion spurtade helt okej till andrapriset. Med till final gick, förutom Aubrion du Gers, Propulsion, Dijon och Milliondollarrhyme.

Elitloppsfinalen: 2019 års upplaga av elitloppet skrevs in i historieböckerna. Dock inte för loppet i sig. Försöksvinnaren Readly Express (som även var favorit i finalen) blev i defileringen innan elitloppsfinalen halt och Björn Goop blev uppmanad att göra en till provstart. Klockan stannade och Readly Express fick chansen att göra en till provstart, men det blev inte bättre. Björn Goop tog då beslutet (I samråd med Solvallas banvetrinär) att stryka Readly Express från elitloppet. Men innan ekipaget åkte av Solvallas bana skrittade Björn och Readly Express framför Solvallas e-läkatare där ekipaget blev hyllat till skyarna.

I Elitloppsfinalen 2019, blev det istället Aubrion du Gers som fick bära favoritskapet. När startbilen släppte fältet var det Dijon som från femtespår som snuvade Aurbion du Gers på ledningen. Next Direction fick dödspositionen. Kihlström gjorde efter 500 metrarna slag i saken och föflyttade Propulsion till postionen utvändigt om ledaren varpå Verbeeck och Aubrion du Gers på ett fult sätt tränger sig ut i andra paret utvändigt vilket stör Next Direction. Trots ett högt tempo var det en pigg Dijon i ledningen när upploppet nalkades, i ryggen fanns Makethemark med krafter kvar och längst ut kom Aubrion du Gers flygandes. Dijon höll dock undan till en överraskande seger till nästan 28 gånger pengarna.

Det skulle dock ta lång tid innan det officiella resulatet ropade ut över Solvalla. Dijon och Romain Derieux var först i mål men måldomarna kollade om på löpningsfilmen och såg att travet inte riktigt stämde sista biten innan mål. Man bedömde det dock som att han travade och Dijon fick tillslut segern.

Jos Verbeeck fick kritik för sin träning mot finska Next Direction 900 meter kvar och bestraffades med 10.000 kronor i böter och tre dagars avstängning.