Elitloppet 2021 » Travtips, Odds, Vinnare, Nyheter » Allt om…

Elitloppet 2021

Här samlar vi all information om elitloppshelgen på Solvalla 28:e till 30:a maj. Vi har listat bästa spelbolaget om man vill spela på förhandsoddsen men du hittar även speltips och reportage inför världens största travfest.

Bästa spelbolaget med odds på Elitloppet

NordicBet

Trav från hela världen
 • Spel på trav från hela världen
 • Stort utbud med flera spelformer
 • Lättnavigerad hemsida
 • Släpper ibland oddsen lite väl sent
Välkomstbonus
100% upp till 100 SEK
Hämta bonus Besök hemsidan

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Hemsida: nordicbet.comGrundat: 2002
Ägare: Betsson ABHuvudkontor: Malta
Spela hos NordicBet på dator
Spela hos Nordicbet på telefonen
Spela hos NordicBet på tablet

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

NordicBet tog i hårdhandskarna mot andra spelbolag som erbjuder trav i Sverige när man stängde ner Racebets. Numera hittar man ett brett utbud på trav & galopp från hela världen. Det gör Nordicbet till ett riktigt bra alternativ till både Unibet och ATG. Rekommenderas starkt.

 • NordicBet: 89 / 100 Punkter
Läs hela recensionen

Elitloppet 2021 från Redaktionen

Elitloppet 2021

Efter storsegern - ägaren nobbar Elitloppet

söndag 9 maj 2021

Eric Raffin mottog 15 000 kronor i böter och två dagars avstängning på grund av felaktigt bruk med körspöet. ...

Tråkig utgångsläge för Ecurie D med spår 8, hur ser du på hans chanser och hur har sista förberedelserna varit?- ...

Elitloppet 2021

Dessa jagar Elitloppsbiljett!

torsdag 6 maj 2021

Nästa onsdag är det 2,5 vecka kvar till Elitloppet 2021 som vanligt körs V86-tävlingar från Solvalla. ...

Vanliga frågor om Elitloppet

Elitloppet 2021 närmar sig med stormsteg! Här har vi samlat frågor och svar inför årets elitlopp. Tanken är dock att uppdatera sidan med återkommande frågor och svaren för att underlätta för dig.

Vilka hästar är klara för Elitloppet 2021?

Så här långt har endast stjärnhästen Ecurie D blivit inbjuden av Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Hur spelar jag till Elitloppet 2021?

Det finns flera spelmöjligheter inför elitloppet 2020. Några spelbolag som har odds på elitloppet redan nu är:

Det finns flera fördelar med att spela på elitloppet redan nu, har man en häst man tror kommer att vinna eller ha platschans är det större sannolikhet att oddset är betydligt högre nu.

För att spela på förhandsoddsen klickar du på det spelbolaget där du vill lägga ditt spel och följer sedan instruktionerna. Numera kan du använda BankID hos de flesta spelbolagen för att skapa konto/identifiera dig. Vilket gör processen både snabb, enkel och smidig! Vill du lära dig hur man spelar på fasta odds? Klicka här.

Körs elitloppet som vanligt i år?

Elitloppet är den största höjdpunkten för dom som gillar trav. Men det är även en folkfest med över 30.000 besökare. Oavsett om du är intresserad av trav eller inte så är elitloppet något för alla. I år ser dock det lite annorlunda ut. Det råder fortfarande restriktioner över hur stort antal som får vara på evenemang. Hitintills har vi inte hört något från Solvalla om hur man lägger upp det inför Elitloppet 2021.

Vad är fördelarna med att spela på fasta odds till Ellitloppet?

Fördelarna med fasta odds är många. Du kan spela på Elitloppet långt innan startlistorna ens har kommit och oddsen är prissatta utifrån det. Har du en häst du tror väldigt mycket på redan nu, kan du oftast få högre odds än om du spelar efter försöken. Du kan även spela head to head och plats med fasta odds.

Vilket spelbolag är bäst att spela hos till elitloppet 2021?

Vi gillar främst NordicBet men även spelbolag som exempelvis Unibet, Bet365 har bra odds och varianter när det kommer till förhandsspel till elitloppet 2021.

Har Solvalla öppet för publik under elitloppet 2021?

Solvalla kommer att ha restaurangplatserna öppna under elitloppet 2021. Det är fortfarande inte bestämt om man släpper på vanligt publik. I och med rådande restriktioner får man vara högst 100 personer på ett evenemang. Vi håller er uppdaterade och skriver här på hemsidan om något skulle ändras.

Vilken tid avgörs elitloppet?

Det är fortfarande inte bestämt vilken tid man kommer att köra Elitloppet i år. Så fort vi vet mer återkommer vi här.

Vilket datum äger Elitloppet 2021 rum?

Själva Elitloppet går av stapeln söndagen den 30:e maj. Det är dock väldigt fina lopp under hela helgen – så vi rekommenderar definitivt ett besök under både lördag och söndag.

Vad är den bästa segertiden i elitloppet?

Både Timoko och Ringostarr Treb har travat 1.09,0 i finalloppet. Den franske fantomen Bold Eagle travade dock ännu fortare i sitt försök år 2017 och kom i mål på 1.08,4. Vilket även är det officiella rekordet i världens största travlopp över sprinterdistansen 1609 meter.

Vem vann Elitloppet 2020?

Elitloppet 2020 var speciellt på många sätt. Propulsion och Örjan Kilhström var först i mål men efter att det kom fram att hästen nervsnittats blev ekipaget diskkvalificerade. Vinnaren (som slutade tvåa) blev istället Cokstile och Christoffer Eriksson.

Hur bokar man resturangplatser under elitloppet 2021?

Solvalla har sagt att man kommer att släppa in restauranggäster om nuvarande regler gäller. Har du starthäst under helgen, eller bokade förra året och lät biljetterna vara kvar under året har man förtur. Övriga kan också lägga in önskemål om bokning genom att mejla eller ringa nedan.


E-mail: restauranger@solvalla.se

Telefon: 08-627 98 60

Vad är förstapriset i Elitloppet 2021?

I år får vinnaren i Elitloppet 3.000.000 kronor.

Prisskalan är följande: 3.000.000-1.500.000-750.000-375.000-175.000-100.000-60.000-40.000 (8 priser)

Om Elitloppet 2021

Elitloppet är årets travhändelse i Sverige. Det klassiska loppet körs den sista söndagen i maj varje år – alltid på Mors dag – och lockar ca 30 000 besökare från hela världen till Solvalla som ligger i Bromma utanför Stockholm för att se världens bästa travhästar göra upp om tre miljoner kronor. Det är dock inte bara sporten som lockar besökare, elitloppet är en av årets största folkfester i Sverige.

Första upplagan av elitloppet (tidigare Solvallas jubileumslopp) avgjordes 1952 och vanns av Permit och Walter Haitmann. Elitloppet har körts varje år sedan dess. 2019 års upplaga vann av det franska ekipaget Dijon.

I år sträcker sig Elitloppshelgen från 28 till 30 maj. Förutom Elitloppet, körs normalt sett även många andra anrika lopp under denna helg, som exempelvis Sweden Cup. Men i år pausar man Sweden Cup, likt man gjorde förra året då man tycker att det inte finns tillräckligt med hästar. De andra loppen är; Harper Hanovers lopp, Elitkampen för kallblodiga travare, Montéeliten, Lärlingseliten, Treåringseliten och Fyraåringseliten, Breeders Course-final. Under både lördag och söndag avgörs V75 med 14 högklassiga lopp där världens bästa hästar kommer till Solvalla.

Elitloppet körs över distansen 1.609 meter och startmetoden är autostart. Åtta hästar gör upp i två heat varav dom fyra främsta går vidare till finalen som avgörs lite senare under eftermiddagen.

För att få vara med i elitloppet måste man få en inbjudan av sportchefen Anders Malmrot eller vinna några av dessa lopp: Paralympiatravet, Finlandia Ajo eller H.K.H Prins Daniels lopp.

Nedan hittar du information om biljetter, hålltider och hästar. När hela startfältet är klart, kommer du även att hitta vilka odds respektive spelbolag erbjuder på samtliga Elitlopps-deltagare.

Viktig information om Elitloppet 2021

Just nu har Solvalla inte aviserat om publik kommer kunna befinna sig på banan under elitloppshelgen 2021. Så fort vi vet mer så återkommer vi med information. Tiderna nedanför är från förra årets elitloppshelg. Så fort nya tiderna är uppdaterade kommer vi naturligtvis även uppdatera här.

Elitloppet kommer att sändas i TV4, TV12 och ATG-live.

TV-TIDER

Lördag:

V75 Direkt: kl 14.00-19.00 - TV4

Söndag:

V75 Direkt med Elitloppet:
kl 14:00-18.00 - TV4

Inför Elitloppet med V4:
kl 18:00-20.00 - TV12

Elitloppet, final:
kl 20:00 - 21.00 -TV4

Elitloppet 2021 - Sveriges största travlopp

Inbjudna hästar till Elitloppet 2020

Dessa har hitintills fått en inbjudan till Elitloppet 2021:

 • Ecurie D
 • Don Fanucci Zet
 • Vivid Wise As
 • Aetos Kronos
 • Dorgoas De Guez

Spela på vinnare av Elitloppet 2021

Här ovan har vi samlat de tio bästa fasta oddsen som erbjuds inför Elitloppet 2021. Travstugan kommer givetvis att bevaka vilka hästar som blir inbjudna, och uppdatera listan allt eftersom.

Vill du enbart spela på vinnare av Elitloppet 2021 rekommenderar vi spel till ett fast odds, vilket populära spelbolag som bland annat NordicBet, Svenska Spel och Bet365 erbjuder.

Den stora fördelen är att oddset redan är förutbestämt innan du placerar ditt spel.

Den stora fördelen är att oddset redan är förutbestämt innan du placerar ditt spel, och sedan inte kan förändras i efterhand. Spelbolag som erbjuder fasta odds på vinnarspel erbjuder som regel även fasta odds på populära spel som "Topp tre", där du ska hitta antingen ettan, tvåan eller trean i mål för att få vinst. Samt "Head to head" där det krävs att du hittar den häst som är först i mål av enbart två ekipage i loppet.

Hos spelbolaget ATG hittar du möjligheten att spela vinnare och topp tre (plats) till ett rörligt odds, som uppdateras ända fram tills starten av Elitloppsfinalen – i det här fallet är det dock spelarkårens insatser som bestämmer oddsen. Vilket medför att oddsen kan komma att förändras, både till det positiva eller negativa, beroende på vilken häst just du har spelat på.

Läs mer om spel på fasta odds genom att klicka här.

Här är dom tio mest spelade hästarna på NordicBet till Elitloppet 2021

 1. Vivid Vise As
 2. Don Fanucci Zet
 3. Hail Mary
 4. Missle Hill
 5. Very Kronos
 6. Vivid Wise As
 7. Tae Kwon Deo
 8. Vernissage Grif
 9. Aetos Kronos
 10. Delia Du Pommereux
 11. Manchego
 12. Cyber Lane
 13. Double Exposure
 14. Milliondollarrhyme
 15. Seismic Wave
 16. Heavy Sound
 17. Who's Who
 18. Click Bait
 19. Racing Mange
 20. Cleangame
 21. Cokstile (Vinnare 2020)

Odds hittar du hos följande spelbolag

Travstugan rekommenderar

Spela på Elitloppet hos NordicBet

100% upp till 100 SEK

NordicBet erbjuder förhandsodds till Elitloppet 2021. Du kan spela både vinnare och plats på vem som står som slutsegrare i elitloppet. Närmare helgen släpps även odds till de övriga loppen på lördag och söndagen.

Klicka här för att spela hos NordicBet

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.


Odds till elitloppet 2021

Förhandsspela på vem som vinner elitloppet 2021 redan nu

Den stora fördelen med att spela till ett fast odds redan nu, är möjligheten att få ett bättre odds än om du väntar ett tag till, då alla förutsättningarna inte riktigt är klara än.

Många ekipage kvarstår nämligen att bjuda in för Solvallas sportchef, Anders Malmrot. Dessutom ska fyra lopp köras under våren, där vinnaren blir direktkvalificerad till Elitloppet.

Dessa lopp är:

 • Paralympiatravets final (Åbytravet)
 • Finlandia Ajo (Vermo, Finland)
 • Algot Scotts minne (Åbytravet)
 • H.K.H. Prins Daniels Lopp (Gävletravet).

Chansen att få ett bra vinnarodds i förhållande till hästens chanser att vinna Elitloppet är helt enkelt större nu, än när hela startfältet till årets upplaga av Elitloppet är presenterat och klart.

BB200531 BB114

Cokstile (invändigt) Propulsion (utvändigt)

Elitloppet på ATG tillsammans

Uppladdning inför Elitloppet 2021

Vi är givetvis laddade till tårna inför Sveriges största travhändelse och pratar mer än gärna om Elitloppet i allmänhet. Vi kommer givetvis att dela med oss av all information vi får ta del av, som har ett värde för våra vänner här på Travstugan. Ni hittar oss givetvis även på sociala medier:

 • Travstugans Facebookgrupp - Vi delar tips, arrangerar tävlingar och roliga utmaningar
 • "Travsurr" på Facebook - Vem är bästa spiken och hur vinner jag miljonerna? Här fokuserar vi lite mer på speltips och förhandsinformation inför tävlingar.
 • Travstugan på Twitter - Här delar vår krönikör Martin Engström sina åsikter inom travet, högt som lågt

PROGRAM ELITLOPPET 2020

Elitloppslördag

På lördagen körs Harper Hanovers lopp över 3 000 m, och V75-finaler. Var i god tid för att säkra din plats på E-läktaren.

Hålltider:

Lopp 1: kl 14.30 - V4 -
Speedrace
(flyttas från söndag)

Lopp 2: kl 15.05

Lopp 3: kl 15.30 - Lunch Dubbel

Lopp 4: kl 15.53

Lopp 5: kl 16.20 - V75

Lopp 6: kl 16.42

Lopp 7: kl 17.05

Lopp 8: kl 17.27

Lopp 9: kl 17.50

Lopp 10: kl 18.20 - Dagens Dubbel

Lopp 11: kl 18.42 - Harper Hanovers
lopp

Lopp 12: kl 19.02

TV-TIDER

V75 Direkt: kl 14.00-19.00 - TV4

Elitloppssöndag

Elitloppet körs alltid på Mors dag – sista söndagen i maj – och är den största dagen på året inom svensk travsport. Loppet kördes första gången 1952.

Årets hålltider:

Lopp 1: kl 15.00 V75
Elitkampen

Lopp 2: kl 15.25

Lopp 3: kl 15.50

Lopp 4: kl 16.15

Lopp 5: kl 16.45 – BC final
Treåringseliten

Lopp 6: kl 17.20 - Dagens Dubbel
Elitloppet försök 1

Lopp 7: kl 17.45 - Elitloppet försök 2

Lottning Elitloppet: kl 18.10

Lopp 8: kl 18.30 - V4

Lopp 9: kl 18.55

Lopp 10: kl 19.20 - Dagens Dubbel

Lopp 11: kl 19.45

Lopp 12: kl 20:30 - Elitloppet final

TV-TIDER

V75 Direkt med Elitloppet:
kl 14:00-18.00 - TV4

Inför Elitloppet med V4:
kl 18:00-20.00 - TV12

Elitloppet, final:
kl 20:00 - 21.00 -TV4

  Elitloppet 2021 biljetter

  Notera att det fortfarande inte har tagits något beslut om publikfrågan inför 2021-års upplaga av Elitloppet. I och med restriktionerna (covid-19) får det endast vara några personer på evenemang. Vi uppdaterar sidan löpande.

  ENTRÉBILJETTER 2021

  Helgbiljett 2021
  Kan endast köpas online.
  Hela elitloppshelgen 28-30 maj
  Pris: 490 kr (Ordinarie pris 690 kr).
  Entré fredag – söndag.

  Enskilda dagar
  Fredag 28 maj: 50 kr
  Lördag 29 maj: 290 kr
  Söndag 30 maj: 350 kr

  Förköpta biljetter ger dig förtur i kön.

  Barn och ungdomar under 18 år har fri entré. Kan ej kombineras med andra erbjudanden.


  Man kan fortfarande köpa biljetter med full återbetalning! Vill du säkra din plats oavsett? Klicka på knappen nedan.

  Elitloppet 2021 - Karta

  Elitloppet hitta pa banan

  PRESSACKREDITERING

  Sista dagen för att ansöka om Pressackreditering är måndagen den 20 maj. Vid frågor, kontakta: Ann-Marie Nordin via e-mail:

  ann-marie.nordin@solvalla.travsport.se

  ÖVRIGA FRÅGOR

  Medarbetarna på Solvalla gör sitt bästa för att återkoppla så snart som möjligt via: info@elitloppet.se

  HITTA TILL SOLVALLA

  Kollektivtrafik

  Om du ska resa med kollektivtrafik till Solvalla kan du välja mellan pendeltåg och tunnelbana till Sundbyberg. Från Sundbyberg station tar du buss 113 till station Solvalla. Det går en buss var 15:e minut. Om du ska till stallbackens entré kan du ta buss 112 och hoppa av vid station Ankarstocksvägen. Ett till alternativ är att ta blå linje mot Hjulsta och hoppa av på station Rissne. Från Rissne är det cirka 10 minuters promenad till Solvalla. Ett smidigt alternativ.

  Direktbuss från CityTerminalen

  Under Elitlopps-helgen kan du åka direktbuss från CityTerminalen till Solvalla. Du kan ta bussen mellan 09.00 och 14.00 på lördagen samt 07.30 och 14.00 på söndagen. En enkelresa kostar 60 kronor per person – 100 kronor om du vill ha ett travprogram. Du kan betala med kontanter eller Swish. Observera att bussar endast går till Solvalla – inte tillbaka till CityTerminalen på grund av säkerhetsskäl. Solvalla hänvisar till lokala bussar, pendeltåg och tunnelbana.

  Avgångstider lördag

  Var femte minut mellan 09.00 och 14.00

  Avgångstider söndag

  Var femte minut mellan 07.30 och 14.00.

  Priser: 60:-/100:- inkl. program för enkelresa. Endast kontant betalning

  Observera att tiderna är preliminära eftersom det är skytteltrafik som gäller.

  Elitloppet 2020

  Elitloppet 2020 går till historien som kanske det mest märkliga Elitloppet någonsin. Helgen avgjordes precis som brukligt men i och med coronaviruset så kördes alla tävlingsdagar utan någon publik.

  Efterspelet kring Elitloppet 2020 blev också något som det fortfarande talas flitigt om i pressen och bland folket. Stjärntränaren, Daniel Redén hade lyckats med bedriften att få med tre hästar till Elitloppet och det skulle bli det sista försöket för stjärnhästen Propulsion att vinna det åtråvärda loppet. Propulsion lottandes till spår 8 i försöket och därmed blev försvagades chanserna avsevärt. I försöket blev han hängandes i tredjespår under stora delar av loppet men Propulsion lyckades ändå bli trea och ta sig till finalen, där han lottades till spår sex.

  I finalen valde Örjan Kihlström ett lugnare lopp och när Propulsion la in slutspurten tog han ner alla ekipagen och gick mot en lätt seger.

  Två dagar efter Elitloppet (2 juni 2020) meddelade, den norska travtidningen Trav og Galopp-nytt att det fanns uppgifter som antydde på att Propulsion var nervsnittad i sina hovar. Inga hästar som är nervsnittade får tävla i Sverige. Några dagar senare meddelade Svensk Travsports VD Maria Croon att man på förbudet hade startat en utredning och tagit hjälp av extern jurist för att säkerställa vad som egentligen hade skett.

  Efter långa månader där man från Svensk Travsports sida sköt upp på beslutet, framkom det under i slitet av oktober 2020 att det stod klart att Propulsion har tävlat som nervsnittad i Sverige och att starter i Sverige skulle ogiltigförklaras. Över 27 miljoner har återkrävts och betalats ut till andra ekipage som därmed skulle ha prispengarna istället. Propulsionhärvan har växt och påföljden för både Svensk Travsport och kretsen kring Propulsion är inte klar. Svensk Travsports överdomstol ska ta beslut i frågan, men det har dröjt eftersom material från utredningen mot Daniel Redén har ''gallrats''.


  Vinnare av Elitloppet 2020 blev då istället Cokstile som kördes av Christoffer Eriksson och tränades Rocco Spagnulo.