Elitloppet 2019 » Travtips, Odds, Vinnare » Allt om Elitloppshelgen
 • Hem
 • Elitloppet 2019

Elitloppet 2019

All information om Sveriges största travlopp

Elitloppet 2019 från Redaktionen

Eftersnacket

Tidernas Elitloppet? Jo, tjena...!

söndag 26 maj 2019

Visst kan jag sitta här och börja skriva om Elitloppsvinnaren Dijon. Det är väl ändå det vi var där för? Men, nej. Det ...

Fredagskrönikan

Årets överlägset bästa vecka

fredag 19 april 2019

Lika mycket som jag tycker om att kritisera ditten och datten behövs där även lite positiva och glada vinklar i ...

Sveriges största travlopp

Klara hästar

 1. Readly Express, Sverige
 2. Propulsion, Sverige
 3. Dijon, Frankrike
 4. Aubrion du Gers, Frankrike
 5. Double Exposure, Sverige
 6. Looking Superb, Norge
 7. Uza Josselyn, Schweiz
 8. Makethemark, Sverige
 9. Heavy Sound, Sverige
 10. Bahia Quesnot, Frankrike
 11. Next Direction, Finland
 12. Disco Volante, Sverige
 13. Milliondollarrhyme, Sverige
 14. Sorbet, Sverige
 15. Day or Night In, Sverige
 16. Milligan´s School, Sverige

1. Readly Express

Tränare: Timo Nurmos Skötare: Inga Perk Ägare: Bro Byggnads AB

Först att bjudas in till Elitloppet 2019. Redan ifjol fick han en inbjudan men tackade nej. Äntligen är det dags för hästen som redan har vunnit världens största travlopp Prix d´Amérique, att tävla om titeln världens snabbaste travhäst över sprinterdistansen 1609 meter, innan han lägger skorna på hyllan och fokuserar på avelsarbete. I det första genrepet över distansen vann han storloppet Critérium de Vitesse efter en mycket rapp spurt och inkom på den fantastiska segertiden 1.08,9.

2. Propulsion

Tränare: Daniel Redén Skötare: Ellinor Wennebring Ägare: Stall Zet

En av få hästar som har lyckats besegra Readly Express. Segrade under 2018 bland annat i Åbys Stora Pris, UET Trotting Masters, Hugo Åbergs Memorial , Norrbottens Stora Pris och Årjängs Stora Sprinterlopp. Propulsion laddar inför sitt fjärde raka deltagande i Elitloppet. Tidigare har han slutat tvåa både 2017 och 2018. Kretsen kring Propulsion kommer för att besegra både Readly Express och övriga deltagare i årets upplaga av Elitloppet.

3. Dijon

Tränare: Romain Derieux Skötare: Valentin Goussard Ägare: Mme Mauricette De Sousa

En vansinnigt startsnabb häst som kan skaffa sig en bra start direkt från början över den korta distansen. Dijon höll heroiskt efter ett mycket tufft lopp i årets upplaga av Critérium de Vitesse, där han blev upphunnen precis före mållinjen av ingen mindre än Readly Express. Tidigare har Dijon presterat bra i storlopp som Prix du Luxembourg samt Grand Prix de France. Dijon har även startat en gång tidigare på Solvalla, men galopperade då med krafter sparade. Enligt Solvallas sportchef, Anders Malmrot, ser hästen bättre ut än någonsin för dagen. Kretsen kring Dijon är mycket stolta över inbjudan och ser fram emot att visa upp honom igen på Nordens största travbana.

4. Aubrion du Gers

Tränare: Jean-Michel Bazire Skötare: Julie Grenet Ägare: Ecurie Jean Michel Bazire

Med tolv raka segrar i bagaget kallas han bland annat av många travälskare för "världens bästa valack". Totalt har den segervane nioåringen vunnit 42 lopp, varav ett av dessa finalen i UET Trotting Masters 2017 och bland hans största segrar finns även en seger i det finska storloppet Kymi Grand Prix. Med årsdebuten avklarad och ingen förlust sedan april ifjol, är han nu redo för att mäta sina krafter med världseliten över en för honom, något ovan och kort distans. Samtidigt som han även kommer att besöka Solvalla för första gången. Som kusk har Jean Michel Bazire tidigare segrat i Elitloppet med både L´Amiral Mauzun och Exploit Caf. Nu har han även chansen att vinna sitt första Elitlopp som tränare.

5. Double Exposure

Tränare: Daniel Redén Skötare: Jenny Sundin Ägare: Stall Zet

Det första stoet att få en inbjudan till årets upplaga av Elitloppet. Denna järnlady har uppvisat ett enormt psyke, där hon ofta tvingats göra grovjobbet utvändigt ledaren i rasande tempon och fått väldigt tuffa löpningar – men ändå lyckats avgöra i slutstriderna. Att hon trivs på Solvalla i maj har hon visat tidigare, då hon ifjol segrade i Stoeliten /Lady Snärts lopp) på topptiden 1.09,6. Double Exposure är Daniel Redéns andra ekipage i startfältet och han säger själv att det fortfarande är oklart hur fort hon egentligen kan springa. Med träningskompisar som Propulsion (också klar för Elitloppet) samt Sorbet och andra namnkunniga hästar, kan vi nog räkna med att Daniel har ett ess i rockärmen när han nu äntligen väljer att låta henne tävla mot den absoluta världseliten.

6. Looking Superb

Tränare: Jean Michel Bazire Skötare: Kirsi Manninen Ägare: Kolbjørn Selmer och Ann Kristin Selmer

Stallkamrat med årets vinnare av Prix d´Amérique, Bellina Josselyn. Själv slutade han tvåa i loppet, vilket var en stor överraskning för många. Den sexårige hingsten har visat en enorm utveckling den senaste tiden och på meritlistan finns bland annat att han redan hunnit besegra både Readly Express och Propulsion. Inbjudan till Elitloppet 2019 fick han efter en imponerande vinst i Prix de l´Atlantique där han vann i överlägsen stil. Looking Superb är norskägd, men tränas av Jean Michel Bazire – och är därmed hans andra bidrag av två i årets upplaga av Elitloppet.

7. Uza Josselyn

Tränare: René Aebischer Skötare: Barbara Aebischer Ägare: Ecurie Rythm & Blues

Ytterst nära att kvala in till finalen redan ifjol. Efter att ha etablerat sig i världseliten är det nu dags för det åttaåriga stoet att återvända till Solvalla för att ta revansch. Förra året travade hon supertiden 1.09,0 över distansen 1609m i loppet Prix de Washington som avgjordes på Engien. Senast i lördags spurtade hon virvlande och inkom som tvåa efter Looking Superb i loppet Prix de l´Atlantique. Med sin rykande finish och en formkurva som pekar rakt uppåt, blir detta sannerligen ett mycket spännande ekipage att följa sista söndagen i maj.

8. Makethemark

Tränare: Petri Salmela Skötare: Anne Raatikainen Ägare: Stall NIAN

Hästen som ifjol vann Jubileumspokalen på Solvalla dyker nu upp i det allra största loppet. Den sexårige hingsten imponerade stort när han i årsdebuten på Romme segrade i Gulddivisionen på den fantastiska tiden 1.11,4 över medeldistans. Makethemark har även hunnit utmana den redan Elitloppsinbjudne Propulsion en gång tidigare, då i Norrbottens Stora Pris 2018 - där han slutade tvåa efter en vass avslutning. För att kort därefter kamma hem Jubileumspokalen - vilket är karriärens största triumf hittills. Makethemark har vunnit årsdebuten de senaste tre åren och prestationen i det senaste loppet tyder på att han har utvecklats ytterligare. Det blir därför väldigt spännande att se vad han kan prestera mot den absoluta världseliten. I synnerhet efter den makalösa årsdebuten, som alltså renderade i en Elitloppsbiljett.

9. Heavy Sound

Tränare: Daniel Redén Skötare: Isabell Eriksson Ägare: SRF Stable

Efter att ha tackat nej till Elitloppet ifjol är Heavy Sound nu äntligen redo. Den sjuårige valacken är numera både snabb i starten och stark i spurten - vilket är mycket viktiga egenskaper för att lyckas i loppet. I årsdebuten segrade han på segertiden 1.09,6 med extraväxlarna sparade och förra året var han också strålande bra vid ett flertal tillfällen. Bland annat när han segrade i H.K.H. Prins Daniels lopp över Elitloppsdistansen 1609 meter och autostart på tiden 1.09,2. Redan 2016 tampades Heavy Sound med den redan Elitloppsinbjudne Readly Express i Svenskt Travderby - där han fick se sig slagen men gjorde ett mycket bra lopp som tvåa. Distansen är nu kortare och efter den imponerande årsdebuten finns det mycket som talar för att han kommer springa nytt rekord inom kort, förhoppningsvis i Elitloppet. Kusken Kenneth Haugstad har tidigare sagt att Heavy Sound är den bästa hästen han har kört - det finns många faktorer som talar för succé direkt.

10. Bahia Quesnot

Tränare: Junior Guelpa Skötare: Christophe Ceccareli Ägare: Tahar Ait-Hamoudaahia

För första gången någonsin kommer Bahia Quesnot att tävla på Solvalla. Även om hon är relativt okänd för den svenska publiken, så är det definitivt ingen duvunge som kommer till start. Förutom hennes senaste två starter, där hon övertygat på svensk mark och slutat trea samt tvåa i Olympiatravet 2019 samt Algot Scotts Minne, har hon tidigare i år även slutat trea i Grand Criterium de Vitesse bakom redan Elitloppsinbjudna duon Readly Express och Dijon. Hon var även tvåa i Grand Prix de Belgique. Med uppvisad hårdhet och snabbhet blir det mycket spännande att följa Bahia Quesnot i hennes första start i Elitloppet - toppformen är definitivt på plats.

11. Next Direction

Tränare: Timo Hulkkonen Skötare: Annaleena Peippo Ägare: Team Look The Winners

Den senaste insatsen var mycket övertygande, där Next Direction avslutade fort som tvåa efter redan Elitloppsinbjudne Readly Express i Finlandia Ajo. Något som alltså innebar en rosa biljett. Hästen har varit bra länge och faktum är att han redan 2017 slutade tvåa i det finska Derbyt. Samma år vann han finskt Sprintermästerskap - Kuopio Stakes. Så kunnande finns definitivt hos den mycket startsnabba valacken som nu gör debut på Solvalla - redo för sin största uppgift hittills i karriären.

12. Disco Volante

Tränare: Stefan Melander Skötare: Jenny Gustafsson Ägare: Stall Courant AB

Redan 2018 fanns Disco Volante med i tankarna som en joker till fjolårets Elitlopp.
Efter två fina segrar i rad det här året, valde kretsen kring hästen att satsa på en start i
det italienska storloppet Gran Premio Della Lotteria i Neapel - där den sexårige valacken vann sitt uttagningslopp på ett mycket imponerande vis genom att öppna som en blixt från start och sedan dansa undan på lätt ben tillslut. En prestation som ledde till Elitloppsinbjudan. I den stora finalen slutade han sedan tvåa efter franske Bel Avis och visade då att två heat samma dag inte är några som helst problem. Stefan Melander vet precis vad som krävs av en Elitloppsvinnare, och det blir mycket spännande att se hur långt en Disco Volante i toppform räcker.

13. Milliondollarrhyme

Tränare: Fredrik B Larsson Skötare: Arthur Leportier Ägare: MDR Trotting HB

Svarade för karriärens bästa lopp i den senaste starten, där han slutade tvåa i Meadow Roads lopp och travade det nya rekordet 1.09,2, vilket bara är två tiondelar från segertiden i fjolårets Elitlopp. Hästen har tagit stora kliv framåt i utvecklingen det här året och den femårige valacken ser finare ut än någonsin med en oerhörd kick i steget som kan ta honom riktigt långt i årets upplaga av Elitloppet - hur långt är det nog enbart tränare Fredrik B Larsson som vet. Faktum är hästen kvalat in till Silverdivisionsfinalen under Elitloppslördagen - men nu siktar man alltså mycket högre än så.

14. Sorbet

Tränare: Daniel Redén Skötare: Ellinor Wennebring Ägare: Stall Zet

Den temperamentsfulla hingsten är tränare Daniel Redéns fjärde bidrag i årets upplaga av Elitloppet - vilket gör Daniel till den första tränaren någonsin med fyra hästar i Elitloppets startfält. Sorbet imponerade stort när han vann H.K.H. Prins Daniels lopp på Gävletravet lördagen den 18 maj, som gjorde att han blev direktkvalificerad till Elitloppet. Sorbet är härdad i tuffa gäng och har mognat mycket mentalt under åren - numera gör han inte av med lika mycket energi innan sina lopp och visade senast med eftertryck att han hör hemma i världseliten. Det råder ingen tvekan om att Sorbet kommer till start med absolut toppform inför Elitloppet - med det senaste loppet innanför västen kan han bli en obehaglig överraskning för favoritspelarna.

15. Day or Night In

Tränare: Johan Untersteiner Skötare: Sofie Ericsson Ägare: Invexbo AB

Efter en mycket tuff inledning slutade Day or Night In trea i Algot Scotts Minne. I finalen av Olympiatravet bjöd han på en riktig toppspurt - vilket innebar en inbjudan till årets Elitlopp. Redan som unghäst radade han upp segrar och fina prestationer. Som fyraåring slutade han bland annat trea i Svenskt Travderby efter redan Elitloppsinbjudne Readly Express. Det är dock som sjuåring han visat att han matchar den absoluta världseliten. I årets tre starter har han svarat för mycket starka prestationer och framför allt besitter han en enorm startsnabbhet, vilket brukar vara en stor fördel över den korta sprinterdistansen. Med ett bättre lopp än det han fick senast när han tvingades trava utvändigt om ledaren i ett stenhårt tempo, kommer han att bli svårtuggad tillslut för övriga ekipage. Särskilt om han lyckas sno åt sig ledningen direkt.

16. Milligan´s School

Tränare: Stefan Melander Skötare: Catarina Lundström Ägare: Stall T.Z.

Den sexårige hingsten imponerade stort under fjolåret och sprang in över tre miljoner kronor. På meritlistan finns att han lyckats besegra redan Elitloppsinbjudne Readly Express när han skrällvann Sundsvall Open Trot. Han lyckades även kamma hem andraplatsen i finalen av UET Trotting Masters - där Propulsion vann, som också dyker upp i Elitloppet 2019. Milligan´s School har utvecklats i rask takt och tränare Stefan Melander vet precis hur man prickar toppformen till stora lopp - trots detta hör Milligan inte till förhandsfavoriterna i Elitloppet och han slår alltså ur underläge igen. Att han har både kunnande och form för att vinna Elitloppet råder det dock ingen tvekan om. Överraskar han på nytt och får sitt stora erkännande på hemmaarenan?

Elitloppet heat 1
 1. Makethemark
 2. Disco Volante
 3. Double Exposure
 4. Next Direction
 5. Looking Superb
 6. Uza Josselyn
 7. Readly Express
 8. Sorbet
Elitloppet heat 2
 1. Aubrion Du Gers
 2. Milligan´s School
 3. Bahia Quesnot
 4. Day or Night In
 5. Propulsion
 6. Milliondollarrhyme
 7. Heavy Sound
 8. Dijon

Vinnare av Elitloppet 2019 (Odds från 21 maj -19)

Spela på vinnare av Elitloppet

Här ovan har vi samlat de bästa fasta oddsen som erbjuds inför Elitloppet 2019. Travstugan kommer givetvis att bevaka vilka hästar som blir inbjudna, och uppdatera listan allt eftersom.

Vill du enbart spela på vinnare av Elitloppet 2019 rekommenderar vi spel till ett fast odds, vilket populära spelbolag som bland annat Unibet, Svenska Spel och Bet365 erbjuder.

Den stora fördelen är att oddset redan är förutbestämt innan du placerar ditt spel.

Den stora fördelen är att oddset redan är förutbestämt innan du placerar ditt spel, och sedan inte kan förändras i efterhand. Spelbolag som erbjuder fasta odds på vinnarspel erbjuder som regel även fasta odds på populära spel som "Topp tre", där du ska hitta antingen ettan, tvåan eller trean i mål för att få vinst. Samt "Head to head" där det krävs att du hittar den häst som är först i mål av enbart två ekipage i loppet.

Hos spelbolaget ATG hittar du möjligheten att spela vinnare och topp tre (plats) till ett rörligt odds, som uppdateras ända fram tills starten av Elitloppsfinalen – i det här fallet är det dock spelarkårens insatser som bestämmer oddsen. Vilket medför att oddsen kan komma att förändras, både till det positiva eller negativa, beroende på vilken häst just du har spelat på.

Spela till ett högt odds redan nu

Den stora fördelen med att spela till ett fast odds redan nu, är möjligheten att få ett bättre odds än om du väntar ett tag till, då alla förutsättningarna inte riktigt är klara än.

Många ekipage kvarstår nämligen att bjuda in för Solvallas sportchef, Anders Malmrot. Dessutom ska fyra lopp köras under våren, där vinnaren blir direktkvalificerad till Elitloppet.

Dessa lopp är: Olympiatravets final (Åbytravet), Finlandia Ajo (Vermo, Finland), Algot Scotts minne (Åbytravet) samt H.K.H. Prins Daniels Lopp (Gävletravet).

Chansen att få ett bra vinnarodds i förhållande till hästens chanser att vinna Elitloppet är helt enkelt större nu, än när hela startfältet till årets upplaga av Elitloppet är presenterat och klart.

Om Elitloppet

Elitloppet är årets travhändelse i Sverige. Det klassiska loppet körs den sista söndagen i maj varje år – alltid på Mors dag – och lockar ca 30 000 besökare från hela världen till Solvalla.

I år sträcker sig Elitloppshelgen från 24 till 26 maj. Förutom Elitloppet, körs även många andra anrika lopp under denna helg, så som Sweden Cup med både försök och final (även kallat Lilla Elitloppet i folkmun), Harper Hanovers lopp, Elitkampen för kallblodiga travare, Montéeliten, Lärlingseliten, Treåringseliten och Fyraåringseliten.

Nedan hittar du information om biljetter, hålltider och hästar. När hela startfältet är klart, kommer du även att hitta vilka odds respektive spelbolag erbjuder på samtliga Elitlopps-deltagare.

Nyheter sedan 2018 års upplaga

En kusk får endast köra en häst i ett kvalheat.

Tidigare har samma kusk kunnat köra i båda försöken för att sedan välja häst i finalen.

Den nya regeln innebär alltså att kusken ska köra hästen i både försök och final. Däremot kan ägare, tränare, skötare och uppfödare fortfarande ha fler deltagare.

Till årets upplaga av Elitloppet breddas även finalens prisskala så att alla åtta deltagare får pris. Tidigare har de två sista ekipagen i finalen blivit helt utan.

Förstapriset på 3 miljoner kronor är oförändrat, men sedan gäller följande prissummor:

1 500 000 – 750 000 – 375 000 – 175 000 – 100 000 – 60 000 – 40 000 kronor.

Ringostarr-Treb-vinnare-Elitloppet-2018

Ringostarr Treb vinnare av Elitloppet 2018

Uppladdning inför Elitloppet

Vi är givetvis laddade till tårna inför Sveriges största travhändelse och pratar mer än gärna om Elitloppet i allmänhet. Vi kommer givetvis att dela med oss av all information vi får ta del av, som har ett värde för våra vänner här på Travstugan. Ni hittar oss givetvis även på sociala medier:

 • Travstugans Facebookgrupp - Vi delar tips, arrangerar tävlingar och roliga utmaningar
 • "Travsurr" på Facebook - Vem är bästa spiken och hur vinner jag miljonerna? Här fokuserar vi lite mer på speltips och förhandsinformation inför tävlingar.
 • Travstugan på Twitter - Här delar vår krönikör Martin Engström sina åsikter inom travet, högt som lågt

PROGRAM ELITLOPPET 2019

Elitloppsfredag

Elitloppshelgen börjar redan på fredag med V65 som största spelform och lunchtävlingar av extra hög klass. Vi får bland annat se ASVT Trottex Auktionslopp – ett fint lopp för treåriga hästar.

Hålltider

 • 10.00 – Entréerna öppnar
 • 11.00 – Lunchserveringarna öppnar
 • 12.40 – Start lopp 1 – V65-1

Elitloppslördag

På lördagen körs Harper Hanovers lopp över 3 000 m, Sweden Cup över 1 609 m och V75-finaler. Var i god tid för att säkra din plats på E-läktaren.

Hålltider

 • 10.00 – Entréerna öppnar
 • 12.40 – V4-1. Tre försök till Sweden Cup
 • 14.30 – V75-1
 • 15.18 – Final i Sweden Cup – lopp 7 mellan V75-2 och V75-3
 • 17.21 – Harper Hanovers Lopp – V75-7
 • 18.00 – Tävlingsdagen är slut

Elitloppssöndag

Elitloppet körs alltid på Mors dag – sista söndagen i maj – och är den största dagen på året inom svensk travsport. Loppet kördes första gången 1952.

Hålltider

 • 10.00 – Entréerna öppnar
 • 12.40 – Första start
 • 14.30 – V75-1 startar
 • 14.55 – V75-2 Elitloppet försök 1
 • 15.22 – V75-3 Elitloppet försök 2
 • 17:20 – Final Elitloppet 2019
 • 18.20 – Tävlingsdagen är slut

Elitloppet 2019 biljetter

Det finns många olika biljetter att välja mellan – allt från vanliga entrébiljetter till helg- och restaurangbiljetter. Här ser du priser till Elitloppet 2019.

Biljetter köps på Elitloppet.se.

Entrébiljetter

 • Fredag: 50 kr
 • Lördag: 290 kr
 • Söndag: 350 kr
 • Helgbiljett: 490 kr (säljs endast online)

Helgbiljetter

 • Helgbiljett 24-26 maj 2018 – 490 kronor
 • Sittplats inomhus 24-26 maj 2018 – 895 kronor
 • Sittplats utomhus 24-26 maj 2018 – 795 kronor

Barn under 18 år har fri entré.

Restaurangplatser

Kongressen 24-26 maj 2019

 • lördag 2 195 kronor
 • söndag 2 695 kronor

Kongressen VIP Gourmé 24-26 maj 2019

 • lördag + söndag 8 495 kronor

Kongressen (skymd sikt) 24-26 maj 2019

 • lördag 1 495 kronor
 • söndag 1 995 kronor

Restaurang Festvåningen

 • lördag 1 795 kronor
 • söndag 2 295 kronor

Valla Krog 24-26 maj 2019

 • lördag 1 995 kronor
 • söndag 2 495 kronor

Valla Krog 24-26 maj 2019 skymd sikt

 • 1 495 kronor
 • 2 495 kronor

Målläktaren 24-26 maj 2019

 • lördag 1 195 kronor
 • söndag 1 295 kronor

Målcaféet + Läktare 24-26 maj 2019

 • lördag 995 kronor
 • söndag 1 095 kronor

Första parkett 24-26 maj 2019

 • lördag 945 kronor
 • söndag 995 kronor

BBQ-tält 24-26 maj 2019

 • lördag 1 395 kronor
 • söndag 1 495 kronor

Ströget, Pershing och The Onion 24-26 maj 2019

 • Här gäller drop-in under hela Elitloppshelgen.

Entré

Entrébiljett köps med fördel på elitloppet.se för att undvika mindre kötid. För att passera via huvudentrén behöver alla lösa entrébiljett eller visa upp giltigt frikort.

Samtliga besökare kommer att visiteras av säkerhetsskäl och det är ej tillåtet att ta in medhavd alkohol, pyroteknik av något slag, engångsgrillar, gasoltuber eller dylikt. Ingen försäljning, utan tillstånd, får ske på Solvallas område.

BILJETTPOLICY

Elitloppet 2019PublikplatsStallbacke
Medlem STSJANEJ
Hästägarkort ufärdade av ST: SolvallaJANEJ
Hästägarkort utfärdade av ST: andra banor50%NEJ
ST-kort Guld (max 2 pers/per kort)JANEJ
S-kort Silver (max 2 pers/per kort)JANEJ
ST-kort A-licenser (max 2 pers/per kort)JAJA
ST-GästkortNEJNEJ
ST-kort övrigtNEJNEJ
Årskort hästskötare50%NEJ
ATG:s ombudskortNEJNEJ
Internationella kortNEJNEJ
Press m/ ackrediteringJAJA
 • Endast inbjudna har tillgång till stallbacken
 • Endast kort med giltigt årsmärke gäller
 • Inga rabattkuponger gäller
 • 50%-rabatten erhålles vid köp i entrén vid uppvisande av kort med giltigt årsmärke

MOBILT OCH TRÅDLÖST NÄTVERK (WIFI)

Det kommer att finnas tillgång till trådlöst nätverk på Solvalla. För åtkomst loggar du in på BanGuest och använder lösenordet Zoogin12.

PRESSACKREDITERING

Sista dagen för att ansöka om Pressackreditering är måndagen den 20 maj. Vid frågor, kontakta: Ann-Marie Nordin via e-mail: ann-marie.nordin@solvalla.travsport.se

ÖVRIGA FRÅGOR

Medarbetarna på Solvalla gör sitt bästa för att återkoppla så snart som möjligt via: info@elitloppet.se

Vanliga frågor om Elitloppet 2019

Vilka hästar är klara för Elitloppet 2019?

Hittills har Readly Express (Sverige), Propulsion (Sverige), och Dijon (Frankrike), fått varsin inbjudan till Elitloppet. Samtliga har tackat ja. Det kvarstår därför 9 av 16 ekipage att bjuda in till Sveriges största travlopp. (Under våren körs fyra prestigefyllda lopp där vinnaren blir direktkvalificerad till Elitloppet).

Hur spelar jag till Elitloppet 2019?

Den enklaste sättet är att välja en häst du tror på längst upp på denna sida, klicka sedan på den gröna rutan där det står "Spela" och följ sedan instruktionerna. Numera kan du använda BankID hos de flesta spelbolagen för att skapa konto/identifiera dig. Vilket gör processen både snabb, enkel och smidig!

Bäst odds inför Elitloppet 2019?

Högst upp på vår Elitlopps-sida har vi samlat de bästa oddsen som erbjuds inför Elitloppet. Dessa är vad vi kallar "fasta odds" och gäller vid förhandsspel. Du kan även välja att spela till ett rörligt odds, något som spelbolaget ATG erbjuder sina kunder ända fram till starten av Elitloppsfinalen – när samtliga ekipage är klara och startspåren lottade.

Vilket datum äger Elitloppet 2019 rum?

Själva Elitloppet går av stapeln söndagen den 26:e maj. Det är dock väldigt fina lopp under hela helgen – så vi rekommenderar definitivt ett besök under både lördag och söndag!

Hur tar jag mig enklast till Elitloppet?

Direktbussar går från CityTerminalen under hela Elitlopps-helgen. Det går även bra att ta buss 113 från Sundbyberg station till Solvalla. För att komma till stallbackens entré är det buss 112 som gäller och då hoppar du av vid Ankarstocksvägen. Ytterligare ett alternativ är att åka tunnelbana till Rissne. Därifrån är det ca 10 minuters promenad. Att gå från Sundbybergs station till Solvalla tar ca 10-15 min och är en fin promenad längs Bällstaån.

Bästa segertiden i Elitloppet?

Både Timoko och Ringostarr Treb har travat 1.09,0 i finalloppet. Den franske fantomen Bold Eagle travade dock ännu fortare i sitt försök år 2017 och kom i mål på 1.08,4. Vilket även är det officiella rekordet i världens största travlopp över sprinterdistansen 1609 meter.

HITTA TILL SOLVALLA

Kollektivtrafik

Om du ska resa med kollektivtrafik till Solvalla kan du välja mellan pendeltåg och tunnelbana till Sundbyberg. Från Sundbyberg station tar du buss 113 till station Solvalla. Det går en buss var 15:e minut. Om du ska till stallbackens entré kan du ta buss 112 och hoppa av vid station Ankarstocksvägen. Ett till alternativ är att ta blå linje mot Hjulsta och hoppa av på station Rissne. Från Rissne är det cirka 10 minuters promenad till Solvalla. Ett smidigt alternativ.

Direktbuss från CityTerminalen

Under Elitlopps-helgen kan du åka direktbuss från CityTerminalen till Solvalla. Du kan ta bussen mellan 09.00 och 14.00 på lördagen samt 07.30 och 14.00 på söndagen. En enkelresa kostar 60 kronor per person – 100 kronor om du vill ha ett travprogram. Du kan betala med kontanter eller Swish. Observera att bussar endast går till Solvalla – inte tillbaka till CityTerminalen på grund av säkerhetsskäl. Solvalla hänvisar till lokala bussar, pendeltåg och tunnelbana.

Avgångstider lördag

Var femte minut mellan 09.00 och 14.00

Avgångstider söndag

Var femte minut mellan 07.30 och 14.00.

Priser: 60:-/100:- inkl. program för enkelresa. Endast kontant betalning.

Observera att tiderna är preliminära eftersom det är skytteltrafik som gäller.