Elitloppet 2020 » Travtips, Odds, Vinnare, Nyheter » Allt om…

Elitloppet 2020

Här samlar vi all information om elitloppshelgen på Solvalla 29:e till 31:a maj. Vi har listat bästa spelbolaget om man vill spela på förhandsoddsen men du hittar även speltips och reportage inför världens största travfest.

Bästa spelbolaget med odds på Elitloppet

Bet365

Bäst på fasta odds
 • Världens största spelsajt
 • Egna fasta travodds
 • Bra välkomsterbjudande
 • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 har ett brett utbud på fasta travodds och fördelarna är att limits är höga och att dom faktiskt sätter sina egna odds. Det här är ett spelbolag man definitivt ska använda sig av när man spelar på trav.

Läs hela recensionen

Elitloppet 2019 från Redaktionen

Nyhet

Årsvinnaren riskerar sin Elitloppsplats

fredag 30 oktober 2020

På torsdagen bekräftade Svensk Travsport att stjärnhingsten Propulsion stryks på alla sina resultat i Sverige. Därmed ...

Fredagskrönikan

Tröstlös efterfest utan vinnare

torsdag 4 juni 2020

Liksom många andra kände jag en enorm glädje efter Propulsions seger i Elitloppet. Jag knåpade på veckans text tidigt i ...

Eftersnacket

Fantastiskt historiska Propulsion

söndag 31 maj 2020

Ja, var ska man börja? Hur ska man på ett vettigt sätt förklara det här utan att känslorna fullkomligt tar ...

Fredagskrönikan

Helgernas helg - och storheten

torsdag 28 maj 2020

Jag har hållit mig ganska lugn gällande Elitloppsfältet och inte tyckt till så himla mycket. Ja, tänka sig att det går ...

Nyhet

Inför V75 Elitloppssöndagen

tisdag 26 maj 2020

Travstugans V75-andelar hittar ni här!V75-1 - ELITKAMPENVilken fantastisk upplaga av Elitkampen 2020!4 Odd Herakles ...

Vanliga frågor om Elitloppet

Elitloppet 2020 närmar sig med stormsteg! Här har vi samlat frågor och svar inför årets elitlopp. Tanken är dock att uppdatera sidan med återkommande frågor och svaren för att underlätta för dig.

🐴 Vilka hästar är klara för Elitloppet 2020?

Så här långt har sju hästar tilldelats en "rosa biljett". Dessa är: Vivid Wise As, Elian Web, Chief Orlando, Attraversiamo, Tae Kwon Deo, Missle Hill och Looking Superb.

💰 Hur spelar jag till Elitloppet 2020?

Det finns flera spelmöjligheter inför elitloppet 2020. Några spelbolag som har odds på elitloppet redan nu är:

Bet365

Unibet

LeoVegas

Svenska Spel

Det finns flera fördelar med att spela på elitloppet redan nu, har man en häst man tror kommer att vinna eller ha platschans är det större sannolikhet att oddset är betydligt högre nu.

För att spela på förhandsoddsen klickar du på det spelbolaget där du vill lägga ditt spel och följer sedan instruktionerna. Numera kan du använda BankID hos de flesta spelbolagen för att skapa konto/identifiera dig. Vilket gör processen både snabb, enkel och smidig! Vill du lära dig hur man spelar på fasta odds? Klicka här.

⚠️ Körs elitloppet som vanligt i år?

Elitloppet är den största höjdpunkten för dom som gillar trav. Men det är även en folkfest med över 30.000 besökare. Oavsett om du är intresserad av trav eller inte så är elitloppet något för alla. I år ser dock det lite annorlunda ut. Folkhälsomyndgiheten har satt gränsen att max 50 personer får vistas i samma arena/lokal samtidigt. Allt för att stoppa smittspridningen av coronaviruset. Det har medfört att Solvalla har stängt publikplatsen i år och endast aktiva med startande häst har tillträde till banan. Elitloppet 2020 kommer dock att köras som vanligt, men man har valt att skjuta upp loppet till klockan 20:30. Elitloppet 2020 kommer att visas i TV4.

🕣 Vilken tid avgörs elitloppet?

Elitloppsfinalen är i år framflyttad till klockan 20:30 och loppet kommer att visas i Tv4.

📅 Vilket datum äger Elitloppet 2020 rum?

Själva Elitloppet går av stapeln söndagen den 29:e maj. Det är dock väldigt fina lopp under hela helgen – så vi rekommenderar definitivt ett besök under både lördag och söndag.

⏱️ Vad är den bästa segertiden i elitloppet?

Både Timoko och Ringostarr Treb har travat 1.09,0 i finalloppet. Den franske fantomen Bold Eagle travade dock ännu fortare i sitt försök år 2017 och kom i mål på 1.08,4. Vilket även är det officiella rekordet i världens största travlopp över sprinterdistansen 1609 meter. Vem vet, kanske rekordet slås i elitloppet 2020.

Om Elitloppet 2020

Elitloppet är årets travhändelse i Sverige. Det klassiska loppet körs den sista söndagen i maj varje år – alltid på Mors dag – och lockar ca 30 000 besökare från hela världen till Solvalla som ligger i Bromma utanför Stockholm för att se världens bästa travhästar göra upp om tre miljoner kronor. Det är dock inte bara sporten som lockar besökare, elitloppet är en av årets största folkfester i Sverige.

Första upplagan av elitloppet (tidigare Solvallas jubileumslopp) avgjordes 1952 och vanns av Permit och Walter Haitmann. Elitloppet har körts varje år sedan dess. 2019 års upplaga vann av det franska ekipaget Dijon.

I år sträcker sig Elitloppshelgen från 29 till 31 maj. Förutom Elitloppet, körs även många andra anrika lopp under denna helg, som exempelvis Sweden Cup med både försök och final (även kallat Lilla Elitloppet i folkmun), Harper Hanovers lopp, Elitkampen för kallblodiga travare, Montéeliten, Lärlingseliten, Treåringseliten och Fyraåringseliten. Under både lördag och söndag avgörs V75 med 14 högklassiga lopp där världens bästa hästar kommer till Solvalla.

Elitloppet körs över distansen 1.609 meter och startmetoden är autostart. Åtta hästar gör upp i två heat varav dom fyra främsta går vidare till finalen som avgörs lite senare under eftermiddagen.

För att få vara med i elitloppet måste man få en inbjudan av sportchefen Anders Malmrot eller vinna några av dessa lopp: Paralympiatravet, Finlandia Ajo eller H.K.H Prins Daniels lopp.

Nedan hittar du information om biljetter, hålltider och hästar. När hela startfältet är klart, kommer du även att hitta vilka odds respektive spelbolag erbjuder på samtliga Elitlopps-deltagare.

Viktig information om Elitloppet 2020

I år kommer elitloppet köras utan publik med anledning av det rådande coronaviruset. Det innebär att endast aktiva med startande häst och representanter från massmedia kommer in på Solvalla.

Elitloppet kommer att sändas i TV4, TV12 och ATG-live.

TV-TIDER

Lördag:

V75 Direkt: kl 14.00-19.00 - TV4

Söndag:

V75 Direkt med Elitloppet:
kl 14:00-18.00 - TV4

Inför Elitloppet med V4:
kl 18:00-20.00 - TV12

Elitloppet, final:
kl 20:00 - 21.00 -TV4

Elitloppet 2020 - Sveriges största travlopp

Inbjudna hästar till Elitloppet 2020

Så här långt har åtta hästar fått en "rosa biljett" till 2020 års upplaga av Elitloppet;

 • Vivid Wise As
 • Elian Web
 • Chief Orlando
 • Attraversiamo
 • Tae Kwon Deo
 • Missle Hill
 • Looking Superb
 • Makethemark
 • Sorbet
 • Earl Simon

Spela på vinnare av Elitloppet 2020

Här ovan har vi samlat de tio bästa fasta oddsen som erbjuds inför Elitloppet 2020. Travstugan kommer givetvis att bevaka vilka hästar som blir inbjudna, och uppdatera listan allt eftersom.

Vill du enbart spela på vinnare av Elitloppet 2020 rekommenderar vi spel till ett fast odds, vilket populära spelbolag som bland annat Unibet, Svenska Spel och Bet365 erbjuder.

Den stora fördelen är att oddset redan är förutbestämt innan du placerar ditt spel.

Den stora fördelen är att oddset redan är förutbestämt innan du placerar ditt spel, och sedan inte kan förändras i efterhand. Spelbolag som erbjuder fasta odds på vinnarspel erbjuder som regel även fasta odds på populära spel som "Topp tre", där du ska hitta antingen ettan, tvåan eller trean i mål för att få vinst. Samt "Head to head" där det krävs att du hittar den häst som är först i mål av enbart två ekipage i loppet.

Hos spelbolaget ATG hittar du möjligheten att spela vinnare och topp tre (plats) till ett rörligt odds, som uppdateras ända fram tills starten av Elitloppsfinalen – i det här fallet är det dock spelarkårens insatser som bestämmer oddsen. Vilket medför att oddsen kan komma att förändras, både till det positiva eller negativa, beroende på vilken häst just du har spelat på.

Här är dom tio mest spelade hästarna på Bet365 till Elitloppet 2020

 1. Vivid Vise As
 2. Propulsion
 3. Tae Kwon Deo
 4. Cokstile
 5. Missle Hill
 6. Milliondollarrhyme
 7. Elian Web
 8. Looking Superb
 9. Cheif Orlando
 10. Cleangame
 11. Next Direction
 12. Mindyourvalue W.F
 13. Earl Simon
 14. Double Exposure
 15. Disco Volante
 16. Vitruvio
 17. Sorbet
 18. Green Manalishi
 19. Velvet Gio

Fullständiga odds hittar du hos följande spelbolag


Travstugan rekommenderar

Spela på Elitloppet hos Bet365

1250 SEK i spelkrediter

Bet365 erbjuder förhandsodds till elitloppet 2020. Du kan spela både vinnare och plats på vem som står som slutsegrare i elitloppet. Närmare helgen släpps även odds till de övriga loppen på lördag och söndagen.

Klicka här för att spela på Bet365

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.


Odds till elitloppet 2020

Förhandsspela på vem som vinner elitloppet 2020 redan nu

Den stora fördelen med att spela till ett fast odds redan nu, är möjligheten att få ett bättre odds än om du väntar ett tag till, då alla förutsättningarna inte riktigt är klara än.

Många ekipage kvarstår nämligen att bjuda in för Solvallas sportchef, Anders Malmrot. Dessutom ska fyra lopp köras under våren, där vinnaren blir direktkvalificerad till Elitloppet.

Dessa lopp är: Paralympia final (Åbytravet), Finlandia Ajo (Vermo, Finland), Algot Scotts minne (Åbytravet) samt H.K.H. Prins Daniels Lopp (Gävletravet).

Chansen att få ett bra vinnarodds i förhållande till hästens chanser att vinna Elitloppet är helt enkelt större nu, än när hela startfältet till årets upplaga av Elitloppet är presenterat och klart.

Dijonartikelbild 1280

Dijon och Romain Derieux passerar mållinjen som vinnare i Elitloppet 2019.

Elitloppet på ATG tillsammans

Uppladdning inför Elitloppet 2020

Vi är givetvis laddade till tårna inför Sveriges största travhändelse och pratar mer än gärna om Elitloppet i allmänhet. Vi kommer givetvis att dela med oss av all information vi får ta del av, som har ett värde för våra vänner här på Travstugan. Ni hittar oss givetvis även på sociala medier:

 • Travstugans Facebookgrupp - Vi delar tips, arrangerar tävlingar och roliga utmaningar
 • "Travsurr" på Facebook - Vem är bästa spiken och hur vinner jag miljonerna? Här fokuserar vi lite mer på speltips och förhandsinformation inför tävlingar.
 • Travstugan på Twitter - Här delar vår krönikör Martin Engström sina åsikter inom travet, högt som lågt

PROGRAM ELITLOPPET 2020

Elitloppslördag

På lördagen körs Harper Hanovers lopp över 3 000 m, och V75-finaler. Var i god tid för att säkra din plats på E-läktaren.

Hålltider:

Lopp 1: kl 14.30 - V4 -
Speedrace
(flyttas från söndag)

Lopp 2: kl 15.05

Lopp 3: kl 15.30 - Lunch Dubbel

Lopp 4: kl 15.53

Lopp 5: kl 16.20 - V75

Lopp 6: kl 16.42

Lopp 7: kl 17.05

Lopp 8: kl 17.27

Lopp 9: kl 17.50

Lopp 10: kl 18.20 - Dagens Dubbel

Lopp 11: kl 18.42 - Harper Hanovers
lopp

Lopp 12: kl 19.02

TV-TIDER

V75 Direkt: kl 14.00-19.00 - TV4

Elitloppssöndag

Elitloppet körs alltid på Mors dag – sista söndagen i maj – och är den största dagen på året inom svensk travsport. Loppet kördes första gången 1952.

Årets hålltider:

Lopp 1: kl 15.00 V75
Elitkampen

Lopp 2: kl 15.25

Lopp 3: kl 15.50

Lopp 4: kl 16.15

Lopp 5: kl 16.45 – BC final
Treåringseliten

Lopp 6: kl 17.20 - Dagens Dubbel
Elitloppet försök 1

Lopp 7: kl 17.45 - Elitloppet försök 2

Lottning Elitloppet: kl 18.10

Lopp 8: kl 18.30 - V4

Lopp 9: kl 18.55

Lopp 10: kl 19.20 - Dagens Dubbel

Lopp 11: kl 19.45

Lopp 12: kl 20:30 - Elitloppet final

TV-TIDER

V75 Direkt med Elitloppet:
kl 14:00-18.00 - TV4

Inför Elitloppet med V4:
kl 18:00-20.00 - TV12

Elitloppet, final:
kl 20:00 - 21.00 -TV4

  Elitloppet 2020 biljetter

  Eftersom Elitloppet är stängt för publik i år så säljs det inga biljetter.

  Elitloppet 2020 - Karta

  Elitloppet hitta pa banan

  PRESSACKREDITERING

  Sista dagen för att ansöka om Pressackreditering är måndagen den 20 maj. Vid frågor, kontakta: Ann-Marie Nordin via e-mail: ann-marie.nordin@solvalla.travsport.se

  ÖVRIGA FRÅGOR

  Medarbetarna på Solvalla gör sitt bästa för att återkoppla så snart som möjligt via: info@elitloppet.se

  HITTA TILL SOLVALLA

  Kollektivtrafik

  Om du ska resa med kollektivtrafik till Solvalla kan du välja mellan pendeltåg och tunnelbana till Sundbyberg. Från Sundbyberg station tar du buss 113 till station Solvalla. Det går en buss var 15:e minut. Om du ska till stallbackens entré kan du ta buss 112 och hoppa av vid station Ankarstocksvägen. Ett till alternativ är att ta blå linje mot Hjulsta och hoppa av på station Rissne. Från Rissne är det cirka 10 minuters promenad till Solvalla. Ett smidigt alternativ.

  Direktbuss från CityTerminalen

  Under Elitlopps-helgen kan du åka direktbuss från CityTerminalen till Solvalla. Du kan ta bussen mellan 09.00 och 14.00 på lördagen samt 07.30 och 14.00 på söndagen. En enkelresa kostar 60 kronor per person – 100 kronor om du vill ha ett travprogram. Du kan betala med kontanter eller Swish. Observera att bussar endast går till Solvalla – inte tillbaka till CityTerminalen på grund av säkerhetsskäl. Solvalla hänvisar till lokala bussar, pendeltåg och tunnelbana.

  Avgångstider lördag

  Var femte minut mellan 09.00 och 14.00

  Avgångstider söndag

  Var femte minut mellan 07.30 och 14.00.

  Priser: 60:-/100:- inkl. program för enkelresa. Endast kontant betalning.

  Observera att tiderna är preliminära eftersom det är skytteltrafik som gäller.

  Elitloppet 2019

  Elitloppet 2019 var den 69:e upplagan och ägde rum söndagen den 27 maj. Den stora förhandsfavoriten var, Readly Express, som hade imponerat stort föregående år och vunnit Prix d'Amerique. Det skulle bli Readly Express sista start men mycket hände minuterna innan elitloppet skulle avgöras.

  Kvalheat 1 Makethemark tog hand om ledningen och Double Exposure med Erik Adielsson i vagnen fick dom dryga positionen utvändigt om ledaren. Björn Goop och Readly Express kom snett på det och blev hängandes men efter 500 meter i tredjespår fick ekipaget äntligen komma ner i andraspår och senare ta över ledningen. Björn Goop dämpade tempot betydligt i ledningen och sista biten gick Readly Express undan till en enkel seger. Vidare till finalen kom även Makethemark, Looking Superb, Next Direction.

  Kvalheat 2 I det andra kvalheatet blev det en oväntad galopp för startsnabbe Day Or Night in som dom flesta hade gissat på skulle få ledningen. Istället blev det Aubrion Du Gers och Jos Verbeeck som fick den perfekta ledarpostionen. . Heavy Sound fick dödspositionen och favoriten Propulsion tredje utvändigt. Första 1000 metrarna fick Aubrion du Gers vara ifred men ungefär 600 meter kvar skruvade Verbeeck upp tempot betydligt. Allt för att göra det så svårt för Propulsion att hämta in meter långt bak i kön. Heavy Sound såg ut att gå i närkamp i sista sväng men luften tog helt slut när Kenneth Haugstad ryckte det norska huvudlaget. Aubrion du Gers gick undan till en enkel seger men var riktigt nära att gå över i passgång sista metrarna innan mål. Propulsion spurtade helt okej till andrapriset. Med till final gick, förutom Aubrion du Gers, Propulsion, Dijon och Milliondollarrhyme.

  Elitloppsfinalen: 2019 års upplaga av elitloppet skrevs in i historieböckerna. Dock inte för loppet i sig. Försöksvinnaren Readly Express (som även var favorit i finalen) blev i defileringen innan elitloppsfinalen halt och Björn Goop blev uppmanad att göra en till provstart. Klockan stannade och Readly Express fick chansen att göra en till provstart, men det blev inte bättre. Björn Goop tog då beslutet (I samråd med Solvallas banvetrinär) att stryka Readly Express från elitloppet. Men innan ekipaget åkte av Solvallas bana skrittade Björn och Readly Express framför Solvallas e-läkatare där ekipaget blev hyllat till skyarna.

  I Elitloppsfinalen 2019, blev det istället Aubrion du Gers som fick bära favoritskapet. När startbilen släppte fältet var det Dijon som från femtespår som snuvade Aurbion du Gers på ledningen. Next Direction fick dödspositionen. Kihlström gjorde efter 500 metrarna slag i saken och föflyttade Propulsion till postionen utvändigt om ledaren varpå Verbeeck och Aubrion du Gers på ett fult sätt tränger sig ut i andra paret utvändigt vilket stör Next Direction. Trots ett högt tempo var det en pigg Dijon i ledningen när upploppet nalkades, i ryggen fanns Makethemark med krafter kvar och längst ut kom Aubrion du Gers flygandes. Dijon höll dock undan till en överraskande seger till nästan 28 gånger pengarna.

  Det skulle dock ta lång tid innan det officiella resulatet ropade ut över Solvalla. Dijon och Romain Derieux var först i mål men måldomarna kollade om på löpningsfilmen och såg att travet inte riktigt stämde sista biten innan mål. Man bedömde det dock som att han travade och Dijon fick tillslut segern.

  Jos Verbeeck fick kritik för sin träning mot finska Next Direction 900 meter kvar och bestraffades med 10.000 kronor i böter och tre dagars avstängning.