V64: En svårslagen Viking - och strulfantom

Det är Gävle som styr tisdagens V64-tävlingar och redan i inledning ser vi en lovande segerstaplare i form av Per Viking. Den här gången lottades han till utmanande spår 8, är han det till trots svårslagen?!

V64-1

Läget är givetvis utmanande värre för 8 Per Viking, men ser man till hur han sett ut under ett års tid nu så kan inte ens spår 8 stoppa honom.
Sexåringen inledde tävlingskarriären 9 november ifjol och har efter det radat upp segrarna. Senast fick han slutligen se sig slagen med en andraplats efter startat med 20 meters tillägg över kort distans. Nu är det lite lämpligare emot och även 2 140 meter.

Zeb Jonasson sitter upp för första gången och kommer njuta av en trevlig upplevelse. Per Viking går inte att stoppa.

    V64-2

    9 L.L.Labero såg vi så sent som förra onsdagen på V86 där han från samma utgångsläge kunde avgöra. Då liksom nu är det kort distans och visst är han hästen att slå, men favoritskapet är blytungt på honom och så stenklar är han inte, trots allt.

    3 Pretty And Evil är ett treårigt sto som kämpat med bakspår i sina två senaste starter och gjort det klart godkänt. Treåringen är startsnabb vilket gör att läget den här gången är klart fördelaktigt över den här korta distansen. Dwight Pieters fick sitta upp bakom 6 Herr Melin för första gången senast där ekipaget blev fast med allt. Lita på att Pieters inte kommer tillåta detta den här gången.

           V64-3

           • Möjlig stjärna för framtiden besöker Gävle

           Stall Jasmin Ising tar för första gången resan till Gävle med sin 9 Luca Vialli Boko. Om bara alla stjärnor står rätt under karriären och utvecklingen går åt rätt håll så är det här tveklöst en möjlig stjärna för framtiden. Han har ofta varit mot tuffa konkurrenter vilket gör att två segrar på åtta starter inte är jätte-illavarslande. 
           Minuset den här gången? Tveklöst intrycket i hans två senaste insatser. Det har blivit dubbla galopper som resultat så visst är han litet frågetecken för dagen. Skulle han fungera? Ja, då kan det bli uppvisning.

           Från startvolten är det främst 5 Yvapai Point som gäller och snart borde det få lossna på allvar för 11 Hypnotize som ännu står sig segerlös efter tio starter. En som däremot inte är segerlös längre är 12 One More Time som tog karriärens första seger senast.

            V64-4

            Jag tycker det är liten fördel till 3 Adlon Amok på framspåret och så länge han bara sköter sig tror jag Oskar J Andersson tidigt väljer att avancera sig framåt. Zola Boko-sonen kan leda det här väldigt länge och skulle det mot förmodan bli dödens-positionen tror jag han är stark nog att koppla greppet. Han är under rejäl utveckling i sina tre senaste starterna.

            14 Knight Single är möjligen något hårdare för dagen och framförallt mer rutinerad än Adlon Amok. 11 Woogie Broline är annan högkapabel som vunnit 5 av 11 starter vilket säger en hel del. Chapter Seven-sonen är inte helt pålitlig, men felfritt avslutar han långt framme.

            Vid ytterligare gardering för den som har råd vill jag varna för 2 Titan Journey som har en alldeles missvisande rad.

                  V64-5

                  • V64-5 är rena rama veteran-loppet med flera i startfältet som snuddar vid 100 starter och som varit med oss en längre tid. 

                  Emilia Leo fick in 5 Dom Perignon i slutet av september och nu är det dags för regidebut för sjuåringen. Spår 5 bakom bilen är väldigt bra över den här distansen och jag tror ekipaget kan leda det här väldigt länge. 
                  2 Doctor Doxey Zenz
                  återkommer till banan igen efter varit ifrån sedan slutet av augusti. Spår 2 bakom bilen är rena rama drömmen för Mathias Andersson som säkert har sin åttaåring i ordning direkt.

                  6 Colibri des Pins känns lite som "jokern" i sammanhanget. 4 segrar på 114 starter är inget man gör vågen åt precis, men för första gången i sin svensk-karriär för fransmannen blir det barfota bak och jänkarvagn. 8 Importedfromdetroit tycker jag är en av de starkare som jag trots läget inte håller som chanslös! 

                  V64-6

                  • Riktigt fin klass på avslutande kallblodsloppet. Över distansen 2 640 meter förväntar jag mig en härlig strid!

                  9 Guli Fantom håller jag normal högt men dessvärre är han sin värsta motståndare i loppen. Fyraåringen är rejält osäker och galoppen finns runt hörnet. Felfritt däremot håller jag honom högt i det här sällskapet och över distansen 2 640 meter kan han till sist vara starkast. Han är trots allt min förstahäst och vid en sådan här kul omgång som kräver sina streck väljer jag att spika honom till spelvärd procent! Håll i hatten bara.

                  8 Perso är givetvis en tung konkurrent och 1 Rönningsgutten hade ingen lätt uppgift senast, så den starten tar man inte så stort allvar på. Riktigt fin i två raka segrar innan det så han blir spännande igen från det här läget! 

                  Dagens dubbel:

                  1. 2, 5, 6, 8
                  2. 9 Guli Fantom

                  Bästa spelbolaget för travodds

                  Bet365

                  Bäst på fasta odds
                  • Världens största spelsajt
                  • Egna fasta travodds
                  • Bra välkomsterbjudande
                  • Inget poolspel
                  Välkomstbonus
                  1250 SEK i spelkrediter
                  Hämta bonus Besök hemsidan

                  Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

                  Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
                  Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

                  Sammanfattning

                  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

                  Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

                  Läs hela recensionen

                  Fler aktuella travtips

                  Grand Slam 75 avgörs denna söndag från Östersund och i GS75-3 får vi verkligen se fram emot en duell över korta distansen! Häng med på GS75 med ... Läs travtips

                  Hej på er!Återigen skriver vi söndag i kalendern och planenligt har vi en omgång av GS 75 att sätta tänderna i. Denna söndag har vi härliga Östersund ... Läs travtips

                  Prix'd Amerique närmar sig med stormsteg,  men vi har ett kvallopp där ytterligare tre hästar ska försöka knipa någon av dom sista platserna ... Läs travtips

                  DD-1 I första avdelningen gillar jag 2 Tinder Lars. Kort distans och han är inte speciellt startsnabb. Det är möjligen det som kan fälla ... Läs travtips

                  Äntligen är stunden kommen och ett av de loppen vi travälskare ser fram emot mest är äntligen här! Jag syftar såklart på Prix'd ... Läs travtips