V64: Dubbelspikat på Gävletravet

Det är en rätt klurig omgång trots allt från Gävle under torsdagen. Spikarna däremot står båda inför vettiga uppgifter och de kommer inte förrän i de två sista avdelningarna. En dubbelspik, alltså!

V64-1

Givetvis är det 11 Stjärnblomster man fastnar allra först på i första avdelningen som stoltserar med sex raka segrar. Senast flög stoet fullkomligt fram över upploppet i Steggbest Minne där hon besegrade Tangen Haap. Hon är ju av hög kapacitet det här stoet och ska räknas väldigt tidigt här.
Dock är det helt annan uppgift nu än vad hon är van vid med 60 meters tillägg till startvolten och dessutom är hon anmäld med skor (sprungit barfota i sex senaste).

Jag har stor respekt för 5 Hauan Mina som har väldigt mycket kvar på banan att visa upp och ska framförallt bli intressant att se Jorma Kontio bakom henne! 12 Sundbo Nova gick väldigt bra på V75 näst senast men var betydligt sämre senast som favoritspelad. Väntar mig uppryckning här igen.
Ska även lyfta fram 7 Sjö Stjerna som stred ner Fräcke Prins över upploppet senast och visade verkligen en stark inställning där. När man väl garderar i loppet så är det ett sunt streck...

V64-2

Efter en blek start i karriärens två första starter har det verkligen lossnat för 2 Ava Modde som sedan radat upp tre raka segrar! Nu hoppar han ut på lite djupare vatten men det ska ändå bli spännande se hur han står sig mot framförallt två rutinerade kämpar som 10 Trö Kasper och 11 Teknograbben och så även startsnabbe 4 Reime Blesen som vid tidig ledning inte blir lätt att kunna strida förbi.

Magnus A Djuse kör åter 8 Holms Herkules som han har tre segrar på fem starter med. Valacken har BARA vunnit när Djuse suttit i sulkyn, så visst verkar de trivas ihop.

  V64-3

  I fullgod form? Ja, då hade jag trott väldigt mycket på 6 Bäcklös Faron som på ren grundkapacitet är av hög kvalité. Nu har han varit ifrån sedan mars månad och gör det längst ut bakom vingen. Det är visserligen litet fält som gör upp, men dagsstatuen är trots allt oviss på honom. Kan vinna på ren klass ska dock sägas...

  4 Solhöjdens Drake är i betydligt bättre författning i ren tävlingstempo vilket han inte minst visade näst senast i Stora Fyraåringsloppet på Bergsåker. Vann även plättlätt senast i enkelt motstånd, men utvecklingen verkar gå på helt rätt håll på honom. 
  2 Langlands Hövding
  ser ut som spetsbudet i loppet och visade upp fin styrka senast på Biri när han stred hem segern.

   V64-4

   Ulf Ohlsson fick sannerligen ha ordning på körhänderna senast bakom 7 Vestpol Loke som var av den riktigt stissiga och pigga sorten större delen av loppet. Han kostade dessutom på sig en kort galopp vid inledningen, men sedan var det en fullt koncentrerad Ohlsson i sulkyn som lät hästen köras framåt och från ledningen blev det till slut en rätt enkel seger. Kommer ekipaget iväg bra här sitter de perfekt till igen och Vestpol Loke kan bli svår att besegra till slut.

   Stallkamraten 15 Tangen Svenn är den som främst ska kunna göra upp mot Vestpol Loke men skrällbudet 3 Rönningsgutten kan vara värd att se upp med som hanterade 2 640 meter perfekt senast och som över upploppsrakan kunde passera ledaren precis innan mållinjen skars. Han har inte haft det lätt under året och sjabblat bort sig en del så visst är det mer av ett skrällbud.

     V64-5

     8 Margaretha Tooma har givetvis inget lätt utgångsläge i den här spårtrappan men det har att göra med att hon är den i mina ögon bästa hästen i fältet och som sprungit in en hel del under året. Stoet har visat en rejäl styrka i loppen och möter här ett klart mycket enklare motstånd än vad hon är van vid.

     3 Bellatrix Club är det självklara motbudet, men som tjänat dubbelt så lite som Margaretha Tooma och som möjligen går bäst över kort distans. Margaretha Tooma har mycket respekt med sig i den här omgivningen och jag tror hon visar vem som är bästa stoet.

      V64-6

      3 Gorm hittar formen mer och mer och har nu fått tre lopp i kroppen efter sitt lilla längre uppehåll. Framförallt senast gav han ett besked om att saker och ting är på topp igen, när han utvändigt om ledande Guli Rubin hela vägen väl över upploppet kunde koppla ett säkert grepp om segern. 
      Jag tror Gorm åter blir mycket svår att ta ner och spikar femåringsmiljonären i avslutningen!

      Bästa spelbolaget för travodds

      Bet365

      Bäst på fasta odds
      • Världens största spelsajt
      • Egna fasta travodds
      • Bra välkomsterbjudande
      • Inget poolspel
      Välkomstbonus
      1250 SEK i spelkrediter
      Hämta bonus Besök hemsidan

      Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

      Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
      Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

      Sammanfattning

      Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

      Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

      Läs hela recensionen

      Fler aktuella travtips

      Grand Slam 75 avgörs denna söndag från Östersund och i GS75-3 får vi verkligen se fram emot en duell över korta distansen! Häng med på GS75 med ... Läs travtips

      Hej på er!Återigen skriver vi söndag i kalendern och planenligt har vi en omgång av GS 75 att sätta tänderna i. Denna söndag har vi härliga Östersund ... Läs travtips

      Prix'd Amerique närmar sig med stormsteg,  men vi har ett kvallopp där ytterligare tre hästar ska försöka knipa någon av dom sista platserna ... Läs travtips

      DD-1 I första avdelningen gillar jag 2 Tinder Lars. Kort distans och han är inte speciellt startsnabb. Det är möjligen det som kan fälla ... Läs travtips

      Skive inleder travveckan och således V4-spelet under måndag lunchen. Spiken tror jag tar en välförtjänt seger och snacka om att skratta bäst som ... Läs travtips

      Äntligen är stunden kommen och ett av de loppen vi travälskare ser fram emot mest är äntligen här! Jag syftar såklart på Prix'd ... Läs travtips