ELITLOPPSRANKEN 2023

  Dagarna innan Elitloppet 2023 är det mängder av spekulationer och framförallt analyser som skiljer sig åt.
  Här är min ranking av de båda heaten och om där finns något oddsmässigt kul att hålla koll på i heaten!

  💫 FÖRSÖK 1

  1. 1  Don Fanucci Zet - Örjan Kihlström
   Det är närmre sensation att Don Fanucci Zet inte fick spår 8. Från innerspåret är han den att slå och är givna ettan på ranken i det här försöket!
  2. 2  Önas Prince - Per Nordström
   Intrycket som Önas Prince givit mig under våren har varit femsjärnigt. Hingsten har aldrig sett finare ut och ekipaget har noggrant förberett sig för Elitloppet. Spår 2 är enligt mig finalgaranti för Önas Prince!
  3. 5  Vernissage Grif - Alessandro Gocciadoro
   Färske Lotterian-vinnaren reser till Solvalla i fantastiskt fin form och är där någon som gärna kan ta positionen utvändigt ledaren så är det Gocciadoro.
   Jag tror Vernissage Grif tar en finalplats och jag får oddset 2.15 hos Bet365.
  4. 4  Etonnant - Anthony Barrier
   Fjolårsvinnaren har matchats över längre distanser under våren och går nu åter ut över sprintern. Jag rankar honom fyra i försöksheatet och har stor respekt för Richard Westerrinks väl genomförda arbeten bakom sina hästar inför Elitloppsstarter.
  5. 6  Go On Boy - Romain Derieux
   Ett för många nordiska ögon oklart bud i årets upplaga. Sjuåringen kommer kunna placera sig i bra slagläge härifrån och är det något som Go On Boy är rysligt bra på så är det spurter...
  6.  8  Brother Bill - Magnus A Djuse
   Ska sägas att jag personligen haft lite svårt att acceptera sjuåringen som någon i toppeliten - presterar man som han gjorde i Meadow Roads lopp? Ja, då är man mer än värd plats i Elitloppsfältet. Från spår 8 tror jag dock det kommer krävas en hel del tur...
  7. 3  Stoletheshow - Dexter Dunn
   Lite samma uppfattning om honom som Brother Bill... Var väldigt bra på Vermo men ska sägas att styrningen av Magnus A Djuse var det som mest utmärkte på mig. Dexter Dunn är skicklig i Staterna och kommer inte göra bort sig här - men sitter dock inte upp bakom en finalhäst.
  8. 7  Just Believe - Gress Ross Sugars
   Alla Elitloppsfält ska ha någon "utskälld" och som "inte har här att göra". Det är givetvis mest för flaggan som man ser fram emot Just Believe. Skulle denne nå topp 5 i försöket vore det överraskning i min bok.

  💫 FÖRSÖK 2

  1. 6  San Moteur - Björn Goop
   Svensk Travsports främste stjärna just nu fick ett perfekt läge i sitt försök. Han bör ha stor respekt med sig från konkurrenterna och övriga kommer tampas om finalplatserna bakom honom här!
   Garanti på att få välja ett bra spår i finalen. Hur ska någon stoppa honom från Elitloppsseger? 4.25 att han vinner försök/final hos Expekt!
  2. 5  Hohneck - Gabriele Gelormini
   En av de jag verkligen ser mest fram emot att kolla in i årets Elitloppet. Högintressant med jänkarvagnen och Gabriele Gelormini kommer knappast vaggas in i något Solvallakompis-lunktempo. Räds knappast någon.
  3. 4  Hail Mary - Åke Svanstedt
   Har fått två perfekta lopp den här säsongen och lottades till spår 4. Ska egentligen mycket till för att han ska missa final härifrån - sedan är jag inte lika övertygad kring kuskvalet... Hail Mary är med det sagt helt perfekt i ordning och kommer vara i ruggig dagsform på söndag!
  4. 7  Vivid Wise As - Matthieu Abrivard
   Inte helst såld på honom efter insatsen i Lotterian, men detta rör sig om en av fältets mest rutinerade på den här nivån. Förväntar mig att han hittar tillbaka till sitt rätta jag igen och då tillhör han topp i det här försöket.
  5. 1  Best ofdream Trio - Kim Eriksson
   Gjorde ett finfint lopp senast i mycket enklare motstånd, men spår 1 för hans del är helt perfekt i ett Elitloppet. Även kul för Kim Eriksson att uppleva världens största sprinterlopp från startposition. Tar rygg på ledaren och hoppas det räcker för finalplats.
  6. 3  Mister Hercules - Santtu Raitala
   Fick verkligen strida hem segern i lördags på Gävletravet. Nu får vi se hur han hanterar detta med Elitloppet-start veckan därpå. Kul kuskval med Santtu Raitala som definitivt hör till på den här nivån. Har däremot lite svårt se Mister Hercules som finalhäst i Elitloppet 2023...
  7. 2  Ultion Face - Adrian Kolgjini
   ÄNTLIGEN har vi stall Kolgjini tillbaka i Elitloppssammanhangen igen. Ständig färgklick med sina hästar och Ultion Face har ju svarat för några otroligt tappra insatser i år. Med det sagt är känslan som med Mister Hercules att han inte riktigt tillhör finalbuden.
  8. 8  Usain Töll - Alexandre Abrivard
   Man är väl inte helt övertygad över hästar som kommer från en galopp och med det i åtanke och att det blev spår 8 så ska det väldigt mycket till i min värld att Usain Töll löser en finalplats. Det ska till att det brinner i huvudet på flera av motekipagen och taktiska val blir helt galna så Usain Töll på något vis lyckas jobba in topp 4 - men nepp...

  Bästa spelbolaget för travodds

  GoGo Casino

  • Ny licens från LeoVegas
  • Stort spelutbud
  • Swish som betalningsmetod
  • Minst 200 SEK insättning
  Hemsida: Grundat:
  Ägare:Huvudkontor:

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen
  Följ Travstugan på Youtube