Mandagm
Redaktion

MÅNDAG MORGON: Låtsas som det regnar?

Mars månad inleddes förra veckan på ett minst sagt speciellt sätt för oss här nere i Jägersro-hörnandet... Ja, men visst är det inte så att jag bara kan låtsas som det regnar, inte!?

Det började surras redan förra helgen om Conrad Luguaer och Menhammar-tankarna. Det tycks ha blivit ett gott samarbete som startades med Campo Bahia och där senare Luguaer fått ha en del Annemanna-hästar. När väl de nu ska hem till 08-land igen väljer Luguaer-stallet att följa efter.

För ett par månader sedan flyttade sonen Marc Elias till Axevalla och nu väljer Connie själv att vända upp mot Menhammar och Solvalla.
Givetvis är det en stor förlust för Jägersro, men lyckligtvis för banan är de inget Åby och har fortfarande en del färgstarka profiler. När nu en dörr stängs är jag övertygad om att en annan öppnas. 

Nu är det givetvis så att Solvalla redan har femtioelva profiler och landets bästa tränare redan som det är. Jag skulle ändå kalla Luguaer-förvärvet för ett nödvändigt ont. Dags att väcka sovklockorna där uppe.

Det finns en hel del slentrianmässiga band att klippa där uppe och vem är inte bättre att lösa det där än Conrad Luguaer med hans armada?!
Valla-lunken skulle jag säga är nationalbanans främsta "fiende" förutom publikantalet och enda gångerna som det vankas travfest på ovalen är antingen vid Elitloppshelgen eller när tränare utanför Solvalla-klicken är på plats.

  • Jag skulle kunna sitta här nu och låtsas som det regnar och vinka lite glatt och le över att det inte hände mer på Jägersro förra veckan.
    Men äh. Någon sådan är jag ju inte. Sopa under mattan och så. Jag vill som alltid vara rakryggad och skriva vad jag tycker och tänker;

Onsdagen på Jägersro kändes till en början mild och 1 mars inleddes med lite vårkänslor. Att det sedan blev lite för mycket känslor under kvällen vore att underdriva...

Efter lopp 5 blev det full "kalabalik" och givetvis ett oförsvarligt beteende från Lars I Nilsson. Alla de gånger jag dels pratat med Nilsson och även sett och hört honom i tv har han alltid varit väldigt ödmjuk och trevlig. Vad som hände i onsdags var givetvis i total affekt och något han själv förstod var otillåtet. 

Gott så, så klart.
Däremot finns det alltid en del att säga om böteslappar. 3 000 kronor för att handgripligen gå på en kollega är enligt mig alldeles för lite.
-----

Förra veckans ämne tog fart - matpriserna

Förra veckans "Måndag Morgon" skrev jag om att "enklast är bäst!". Enkel husmanskost till rimliga priser som lockar folk till travbanan och restaurangerna istället för att det ska "klyddas till" med fancy rätter för höga priser.
Det är liksom ingen nobelmiddag folk ska gå på...

I veckan tog det sedan onekligen fart när Solvallas V75-finaldag uppmärksammades där Valla Krog tar 315:- för en bratwurst-rätt.
En korvrätt för över trehundra spänn, alltså.

Ja, jo. Det är inte någon topp-mat man får för priset - sedan ska man givetvis väga in att entrépriset ingår och att man sitter bekvämt under en tävlingsdag som håller hög sportslig klass.

Jag reagerade senare även över hur olika travrestaurangerna tar på sina maträtter. Det räckte att jag jämförde lördagen på Örebro med nästa lördagen på Halmstadstravet.

  • V75 Örebro 4 mars tog 425:- för trerättersmeny.
  • V75 Halmstad 11 mars tar 795:- för trerättersmeny.

Maten i sig skiljer inte särskilt och det är ytterligare ett tecken på hur offside det är idag.
-----

Visst, våren är här redan på så sätt att det är mars månad och att åtminstone vi här i Malmö får möta solen lite oftare och fundera kring att möjligen byta till tunnare jacka.

Våren börjar däremot PÅ RIKTIGT nästa lördag.

Då är min favorit Very Kronos tillbaka och han är det på Halmstadstravet mot bland andra Önas Prince.
Nu håller vi alla tummar vi har för en god väderlek i Halland över nästa helg. Då kan vi nog få se en hel del vacker travsport!

Ha en fin vecka,
Martin Engström

Följ Travstugan på Youtube