Mandagm
Redaktion

MÅNDAG MORGON: Enklast är bäst!

Det surras titt som tätt om det här med publikkrisen på travbanorna. Ska vi ge det en chans är mitt råd att enklast är bäst!

Jag kan givetvis tycka det är fint hur travbanorna försöker göra sig till gourmet-restauranger när det plötsligt vankas travtävlingar.
Förra onsdagen på Solvalla exempelvis var det confiterat gåslår som varmrätt i Bistron. Att rätten kostar 199:- är helt klart ett bra pris för en rätt av lite klass.

  • Frågan är dock; är verkligen "klass" det bästa? Nja, i min värld vore det bättre att föredra enkla valen.
    Under de antalet åren jag nu varit medveten om travresturanger är det sällan jag sett de enkla goda husmanskost-rätterna när det är V75/V64/V86-kvällar.

Då ska det långbakas i ugn, det ska vara lite kostsamma styckdetaljer eller något som klappats medhårs sedan födseln som sedan kostar därefter.
Nu menar jag inte på att maträtterna i restaurangerna är lösningen till att folket kommer tillbaka till restaurangerna - men möjligen är det ett litet steg på vägen?

Är det något den här pågen uppskattar är det enkla rätterna. Pytt i panna, schnitzel, pannbiff i någon god sås eller varför inte ugnsstekt falukorv med smarrig potatismos?!
För mig är det tusen gånger bättre. Jag är knappast någon matexpert eller en översittare som tycker det ena eller det andra. Jag är en simpel travintressent som allt som ofta reagerar kring menyerna. Och visst finns där de som tycker jag är ute och cyklar. Det är jag dock van vid.

Keep it simple, people. Håller ni med, eller ska jag sitta tyst och käka min billys pan-pizza!?
-----

  • I travsporten kan man idag göra helt fel för sig i loppen men ändå uppenbart helt rätt. Dra till med något felaktigt men gå ändå plus på agerandet.
    Förra onsdagen hände det igen.

Claes Sjöström fick 2 800 kronor i böter och två dagars avstängning för han störde konkurrent i lopp 1 på Solvalla 22 februari. Konkurrenten lämnade loppet som oplacerad med 1 500 kronor med sig hem - Sjöström däremot en tredjeplats och 17 000 kronor insprunget.
Jag förstår inte hur vi kan döma någon till felaktigheter i loppen men som samtidigt ändå får behålla placering och gå plus?

Det känns inte rättvist mot varken drabbande ekipage och inte heller för spelsäkerheten om man sitter med en spelad bong som fimpas.

Det ska sägas att detta inte är någon "attack" mot Sjöströms förseelse utan mer en stilla undran kring hur något så här obegripligt kan fortgå? Detta signalerar för var gång att det i slutändan lönar sig att göra fel.
-----
I veckan når vi mars månad och plötsligt en vår-månad. Med det är det åter dags för skor att ryckas och där tränarna själva får bestämma vad som är bäst.

Skotvånget har sin charm så klart men visst föredrar jag den här perioden betydligt mer! 
Sen kan sådana som Nybrink och andra gnälla på att halva startfälten är chanslösa redan efter spårlotten... Brioni begs to differ, för att nämna en.

Ha en fin vecka,
Martin Engström