Fredrik » Travtips - Travstugan.se

Intervju med Fredrik

Hur väljer du spikar?

Betydelsen av att välja rätt spikar kan inte underskattas, tycker jag, och det medför att man måste analysera sina spikförslag på ett helt annat sätt än de andra loppen. Jag kramar inte favoriter i onödan vilket gör att jag noggrant analyserar dem för att hitta styrkor och svagheter. Detta måste sedan sättas i relation till dess spelprocent. Att inte spika en storfavorit bara för hög spelprocent är helt fel, men man måste välja spikarna på ett sätt som gör att sitt system får ett bra spelvärde för dem som ska betala insatsen. Jag försöker hitta en klar spik med väldigt bra chans, och sedan en chansspik som gör att systemet får en högre höjd. Tränare och kusk till hästen lägger jag stor vikt vid om jag ska spika, beroende på stallform etc.

Travtips efter magkänsla eller statistik?

Jag går till 90 % på min magkänsla när jag bedömer loppen och hästarna, att se tidigare lopp i lopparkivet tycker jag är ett måste för att bedöma varje häst. Hur formstarka de ser ut, om de är på väg in i form eller ur osv. Sen kryddas magkänslan med statistik och stallform

Vilken statistik är mest intressant?

Beror lite på om det är en favorit jag bedömer eller en skräll, men statistik över hur en häst gått över en viss distans eller startmetod är alltid intressant. Sedan måste statstiken prövas mha egen analys, för vissa hästar är statistik över hur de tävlat på en viss bana också av värde. Liksom om en häst går bättre för en viss kusk.

Vilka är dina 3 bästa tips till en travtips-nybörjare?

  1. Läs på och välj en eller några källor som du fokuserar på, men börja titta på loppen i så stor utsträckning som möjligt. Egna uppfattningar är alltid bäst.
  2. Spela inte enbart på de stora favoriterna, chansa på dina idéer så blir du rik i längden.
  3. Spela tillsammans, antingen med vänner eller familj eller med oss på Travstugan. Mitt system är givetvis ett måste.

Gamla travtips av Fredrik

Travtips