Fredagskronikan Martin Engstrom
Redaktion

Nonchalansen

Det är någonstans intressant hur allting bara blir till vardag igen. Några som gläds åt detta är spelbolaget ATG. När bolaget för hundraelfte gången nonchalerar kunderna är det ändå som att ingenting har hänt ett dygn senare.

Ja, det blev som det blev kring Nyårsafton. Något annat vore väl bara konstigt. 30-40 minuter innan spelstoppet till V75 med multijackpot började ATG alltmer inleda stigen mot en alldeles för tung uppförsbacke. Väl med tjugo minuter kvar innan V75-start var misären ett faktum. För hundraelfte gången. 
Snabbt blev det agerande kring starttiden för V75 och att skjuta fram det en kvart var ärligt talat nog bara onödigt men samtidigt skonsamt för hästarna.

Vi har ju vandrat upp för den här uppförsbacken förr. Det känns rätt poänglöst att skriva vad jag tycker och tänker om haveriet. Efter alla dessa år hade jag istället förvånats ifall allting fungerade som det skulle. Det är så långt det har gått.
Den som fått bära hundhuvudet utåt mot kunderna är Nicklas Jonsson, head of horse betting på ATG. Han kan givetvis inte göra mer än be om ursäkt. Förklara kortfattat vad som gick fel och att det lovas bättring framöver. Samtidigt som ATGs VD, Hasse Skarpen, firade Nyår i någon dyr fjällstuga eller något. Antar jag, i alla fall.

Jag landar alltid i att det blir en slags nonchalans, trots allt. ATG är mycket väl medvetna om kraften de besitter. Det hårda handtaget de har om travspelarna. Annars hade jag aldrig trott att samma haveri skulle uppstå år efter år. 

Det är bara hos ATG man kan spela V75. Spelbolaget styr ST med lillfingret och kan bekymmerslöst senarelägga loppen för att spelbolaget ska kunna få in lite per spelpengar i kassan. Och i sofforna sitter frustrerade spelare och lovar att de aldrig mer ska spela hos ATG, för att dygnet senare ändå logga in och skjuta in hundralappar igen. Allt glöms bort och blir till vardag igen.

Allt går i en loop. ATG vet om detta och kan bete sig därefter. Med nonchalansen i högsta hugg.

Det blev givetvis inte bättre när Hans G Lindskog, spelbolagets vinnarambassadör, som istället för att hålla med om bedrövelsen istället gick ut som en svart riddare och höjde svärdet mot spelarna. Först i tv-sändning och senare i krönika på spelbolagets hemsida. 

Han ställde sig trogen ATG och istället förlöjligade spelarna som inte lämnade in sina spel tidigare;
"Varför väntade så många så länge med att klarmarkera sina system? Måste man verkligen vänta till sista minuten med att ”lämna in” en sådan här omgång. Speciellt som lagledare för ett team så har man ju ett speciellt ansvar.",
skriver han i sin ATG-krönika.

Lindskog är en högt uppskattad profil, inte minst på min hemmabana Jägersro, men hela det här dravlet är förlöjligande på högsta nivå. Eller nonchalans om man så vill. Nu gjorde han visserligen senare en slags avbön i Expressen, men faktum kvarstår;
Är det spelstopp klockan 15:00 ska det gå att lämna in när man vill innan klockan 15:00. Inte minst till ett spel på en sport där man gärna vill ha så mycket information/värmningar som möjligt.

Detta tycks inte ATG-folket begripa. Istället är det vi kunder som är stendumma.

Atg4

Det blev också en väldigt ironisk vecka när jag via gamla Facebook-minnen fick se vad som skedde för fyra år sedan (bilden ovan). 
Jodå, ett ATG som havererat och som på den tiden kunde be om ursäkt med gratis ATG Premium.

-----
På lördag är det V75 från Mantorp. Jag valde att fokusera på tidigare hemmaprofilen Oasis Bi och tog ett litet snack med Stefan P Pettersson. Läs gärna om det här!

Trevlig helg,
Martin Engström