V86 Tankar inför Bjerke & Solvalla - Spikar i grannlandet

  Lite baksmälla blir det allt efter en så fin travhelg som vi just hade. Ruskigt fina lopp på Åby på lördagen följdes upp av fina lopp på Solvalla på söndagen. Spelet gick sådär men det vägdes upp av de fina hästarna.

  Nya tag denna vecka och onsdagens V86 saxas denna gång mellan Solvalla och Bjerke. Tycka vad man vill om det men så är läget och jag har inte jättemycket emot norskarna. Spelet brukar iallafall gå bra där!

  Mina andelar till omgången:

  Missa inte heller min och Niklas Lindstedts gemensamma andel ”Biffen o Bananen” där vi kombinerar våra tankar till ett gemensamt system

  V86 - 1

  Bjerke, 2100 meter autostart.

  Lite halvskiktad inledning på V86 omgången där jag tycker 4 hästar sticker ut. Jag väljer att gå ut hårt och försöker spika mig ur den första avdelningen.

  2 Hulken Sisu kan öppna hyfsat och från detta läge tror jag att Frode kommer släppa på från start för att nå täten. Väl där blir man hästen att slå. En stark och rejäl häst som är van tufft motstånd. Tål att gå i ett jämnt högt tempo och har inget emot att göra jobb själv om det skulle behövas. Möter här lite enklare motstånd än man gjort på slutet och känslan säger att det är dags för en ny etta i raden. Detta blir mitt spikförslag att inleda omgången med.

  Stallkollegan 4 Global Undefeded håller jag som värst emot. Kan öppna snabbt även han men jag tvivlar på att han tar en längd på Hulken Sisu initialt. De kommer heller inte köra ihjäl varandra. Han kommer med formen på topp och går från de flesta positioner, alltså inte beroende av spets. Vunnit nästan hälften av sina 52 starter vilket är anmärkningsvärt. Anmält barfota runt om vilket är intressant om det blir så.

  Utöver dessa två så har Frode även en tredje intressant kuse till start, 8 Brage Hindø som kan utmana. 5 Goodman B.R. är även han med i matchen. Dessa fyra borde räcka väldigt långt här men jag testar som sagt att spika den jag tror mest på.

  V86 - 2

  Solvalla, 1640 meter autostart.

  Även andra avdelningen känns lite skiktad med 3-4 hästar som har möjlighet att göra upp om det.

  2 Racing Ribb som kan öppna riktigt bra lär laddas mot täten. Får man tag i den relativt enkelt så kan man leda länge. Växlar upp i utrustning till barfota runt om och amerikansk vagn så känslan är att Johan åker till Solvalla för att vinna. Kan vara ett spikbud om inte procenten rusar.

  Trots att det ser bra ut för favoriten finns det som sagt några motbud. 5 Gandhi Boko kan öppna riktigt snabbt och skulle kunna knipa ledningen framför ögonen på Racing Ribb. Tror dock man väljer att släppa då man inte vill ha honom utvändigt.

  En som däremot inte släpper om man kommer till tät är 7 The Bald Eagle. Formen skall vara i antågande igen och Mats lär testa lite från start. Hästen kan öppna riktigt fort så att inte försöka vore tjänstefel. Kommer man till spets så har man fart och styrka nog att leda runt om.

  9 Eddy West gynnas om det blir körning. Har ett rejält sista varv och Claes sitter bara och myser om de andra krigar om spets där framme.

  V86 - 3

  Bjerke, 2600 meter autostart.

  Desto jämnare blir det i tredje avdelningen och här tänkte jag strecka på och försöka gunga in en skräll.

  Klar första häst är dock 4 Force De Flandre som har en rejäl speed i ett andra skede. Kommer säkerligen försöka överta spets och då kanske ingen svarar. Blir så fallet så är det såklart en bra chans att leda runt om och hon blir ett möjligt spikbud.

  Jag är dock inne på att det finns bra emot och att hon inte kommer få en så enkel resa denna gång.

  5 Willy Invalley låter det uppåt på från stallet och man är allt annat än slagna. Hästen har varit ute mot tufft motstånd på slutet och går här ner lite i klass jämfört med det. Har både styrkan att göra jobb utvändigt och en speed att lägga någon gång i loppet. Skulle kunna kuppa sig till tät eller så tar man dödens och försöker jobba ner ledaren. Måste räknas!

  2 Key To Happen kommer med fin form och har fått ett fint läge. Kan öppna och kan hitta en fin resa. Har då en bra speed att lägga tillslut. Blir det tempo på loppet så skulle han kunna lägga samtliga till slut.

  V86 - 4

  Solvalla, 2140 meter autostart.

  6 Caesar Sensation har verkligen blandat och gett i sina prestationer. Besitter dock fina farter för klassen och har man en bra dag är känslan att man brakvinner här. Har en snabb öppning att tillgå och trivs i spets. Taktiken känns därmed given. Plus även att Jepson hoppar upp bakom till denna start.

  8 Make Him Young är nog hästen med högst kapacitet i loppet men utgångsläget däremot blev katastrof. Kan såklart vinna ändå men blir ett streck i mängden pga utgångsläget.

  10 Vincent C.D. tycker jag är intressant trots bakspåret. Spurtade fint in till en tredjeplats efter ett tufft sista varv senast. Formen verkar sitta där och utgångsläget blev nu iallafall lite bättre. Hittar Kai bara fram lite i kön denna gång så kan avslutningen räcka riktigt långt.

  V86 - 5

  Bjerke, 2140 meter autostart.

  I den femte avdelningen har jag preliminära systemets andra spik. En lite mer chansbetonad spik då man inte alltid vet vart man har hästen. Det handlar om 2 Jaipur B.R. som jag tror kan leda detta från start till mål. Hästen galopperade senast men jag tror att det beror på att det gick lite fort in igenom svängen. Spår lite längre in denna gången för att man bör ta hand om ledningen tidigare och då kunna dämpa lite innan svängen. Från stallet säger man att man inte kommer släppa till vem som helst och jag hoppas verkligen man testar i tät. Då tror jag man räcker riktigt långt i detta sällskapet.

  Det skall såklart nämnas att det är låg klass på loppet och hästarna presterar verkligen från dag till dag. Motbud finns det alltså gott om och för att nämna några så är 12 Cuando Bailando och 5 The Normal One tidiga i min bok.

  V86 - 6

  Solvalla, 2640 meter autostart för ston.

  Avdelning 6 tycker jag ser otroligt svårlöst ut på förhand och för mig kostar det streck. Det skulle såklart kunna vara så enkelt att 9 Bon Bini som visat rejäl uppåt form på slutet kommer vara starkast tillslut och bara runda övriga, men jag tycker det finns många roliga motbud.

  11 Bahama Passion har visat att hon duger långt i denna typ av lopp. Har mött tufft motstånd på slutet och gjort det bra. Utgångsläget blev såklart inte det bästa men den längre distansen minskar innebörden av det. Hästen har en vass avslutning att tillgå om hon får en bra resa. Kommer med form!

  6 Crashed Eggs är det bara en tidsfråga för innan man vinner. Har mängder med fina prestationer i sitt bagage men ännu inte lyckats sätta nosen först.

  3 Fossen Walley har både en snabb avslutning och stark avslutning. Magnus kan säkerligen hitta en vettig position från start och då är man inte alls borta!

  V86 - 7

  Bjerke, 1609 meter autostart.

  Ytterligare ett spikförslag hittar vi i den sjunde avdelningen.

  4 A Perfect Dutchess öppnade i 08 fart senast och gör man det igen så glider man enkelt till ledningen här. Väl där så tror jag ingen orkar ta ner henne. Barfota runt om är ett plus och kanske kan ge henne ännu lite mer från start. Borde vara en bra chans för spets och slut och jag spikar.

  Utmanar initialt gör 1 Fidanza som även hon kan öppna. Skulle hon nå tät så tror jag ändå man vill släppa till utvändige då körning mellan dessa inte gynnar någon av dem.

  Skulle det bli körning så bjuder man in bakspåren. Tidig därifrån är 9 Taste Of Diamonds som har fina tider i kroppen. Westergaard brukar ha sina hästar i fin författning så formen sitter nog där nu också.

  V86 - 8

  Solvalla, 2140 meter voltstart för ston.

  6 Himalaya Sisu är och borde förbli stor favorit här och skall så vara. Bästa hästen i loppet och kommer med form. Det finns dock lite frågetecken, dels kan innerspåret bli en fälla. Adielsson måste hitta ut därifrån för att kunna vinna. Sen tycker jag hästen blandar och ger lite för mycket i sina prestationer och därför vill jag gardera.

  5 Primadonna Tile är en väldigt kapabel häst som borde ha en bra chans här. Kan säkerligen ta sig till spets utan större bekymmer och därifrån blir hon svårslagen. Det finns dock ett stort frågetecken även här, starten. Hon har krånglat i voltstart förut och spår 5 är absolut inte optimalt. Galopprisk föreligger alltså och hon blir ett garderingsstreck.

  2 Karisma River tycker jag är lite spännande här till extremt låg procent. Kan få positionen i ryggen på ledaren och därifrån har det skrällt förut. Fart finns i hästen men vart är formen för dagen?

  Detta var lite tankar inför onsdagens V86 omgång. Jag har en sådär skön känsla inför omgången och tror det kan bli riktigt bra betalt på 8 rätt.

  Vill man spela med mig så gör man det HÄR

  Nu gungar vi in en ny åtta!

  Bästa spelbolaget för travodds

  GoGo Casino

  • Ny licens från LeoVegas
  • Stort spelutbud
  • Swish som betalningsmetod
  • Minst 200 SEK insättning
  Hemsida: Grundat:
  Ägare:Huvudkontor:

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen
  Följ Travstugan på Youtube