V86 Tankar Åby & Solvalla - Spets och slut, hämta ut?

  V86 förra veckan satt fint och drygt 38.000kr in. Helgens V75 slutade i 6 rätt under lördagen och nära bra betalt igen. Söndagen från däremot så blev jag helt bortfintad och hade inte mycket att hämta. Vi tar nya tag denna vecka, först och främst med V86.

  V86 delas denna vecka mellan min hemmabana Åby och Solvalla. Tyvärr kan jag inte vara på plats men kommer såklart följa mycket noggrant via liven. Det ser på förhand mycket intressant ut med väldigt många svåra lopp. Den som lyckas pricka in åtta rätt kan därför bli rikligt belönad. Vi gör såklart ett försök!

  Mina andelar till omgången:

  Delar även ett system med just nu stekhete Niklas Lindstedt. Biffen o Bananen heter det och där kombinerar vi alltid ihop en slagkraftig lapp.

  V86 - 1

  Åby, 2640 meter autostart.

  Lite lurigt lopp där det egentligen finns några roliga motbud mot mitt spikförslag men där jag efter genomgång av omgången ändå landar i spik.

  Jag hoppas och tror att 3 Vikens High Yield, som kan öppna bra och har fått ett bra spår, kan leda hela vägen in i mål. Distansen är inget bekymmer och årstiden borde gynna honom med lite kyligare luft. Hästen har rejält hög kapacitet men har inte sett som bäst ut på slutet. Därför tvekar jag ändå lite på att spika.

  1 Niky Flax var tillbaka efter längre vila senast och spurtade bra tillslut från ett tråkigt utgångsläge. Bättre utgångsläge denna gången och med loppet i kroppen kommer man säkerligen vara lite bättre. Trivs över lång distans och kan öppna riktigt snabbt. Skulle kunna utmana om tät här och frågan är om inte man kör där ifall man når den.

  9 Emoji blev struken senast men är nu tillbaka och det med ett bra utgångsläge. Kan smyga med och gå tillslut, och att Flemming trivs på Åby, det vet vi!

  10 Vagabond Bi är tillbaka i Sverige efter en liten tur till Frankrike. Har gjort två montéstarter sen återkomsten och sett bländande ut i båda. Nu är det trav igen och det skall bli riktigt spännande att se hur detta kan ha påverkat hästen. Lång distans är ett plus och läget bör inte vara något jätteminus. Har bästa biten tillslut och lär smygas med så länge det går!

  V86 - 2

  Solvalla, 2140 meter autostart.

  Lurigt lopp där många av hästarna kommer utan någon direkt form eller utan att ha startat på ett tag. Svårt att säga hur det kommer presteras här och därför streckar jag för några ekipage.

  3 Giant Shadow har jag följt sedan han kom tillbaka till Sverige och det är en häst jag verkligen gillar. Vi vet vilken kapabel häst detta är i grunden men det har inte sett bländande ut på slutet om man uttrycker sig så. Kan öppna snabbt och är han i form så borde chansen att leda detta fältet runt om vara god.

  8 Algot Zonett är också det en väldigt kapabel häst men som varit borta ett tag. Öppnar som en traktor bakom bilen och från spåret lär man hamna sist från start. Styrkan är bästa vapnet och det kan behövas rejäl styrka för att vinna detta. Riskerar att få göra mycket eller till och med allt jobb själv för att ta sig framåt. Visst, det skulle kunna gå men med stora frågetecken även här så streckar jag vidare.

  7 Phoenix Photo vill jag istället varna för. Har visat fin kapacitet och har nu fått några lopp i kroppen efter längre vila. Formen känns på kommande även om det blev galopp senast. Kan ha gått lite för fort igenom svängen och inget jag tar hårt på. Utgångsläge lite väl långt ut på vingen men med både styrka och snabbhet kan det absolut gå ändå.

  V86 - 3

  Åby, fyraåringslopp över 3140 meter voltstart.

  Lite skiktat lopp över stayerdistansen här där känslan är att 3-4 hästar sticker ut. Jag väljer att chansa lite med ett lås för att spara på mina streck.

  1 Hannibal Face är kanske inte direkt gynnad av distansen här då han är lite svårkontrollerad. Han bestämmer själv tempo och sedan kör han bara på. Däremot tror jag han gynnas rejält av spår 1 här. Kan öppna snabbt och skulle kunna komma till ledningen utan att behöva lägga någon längre speed. Det skulle kunna hålla honom lite lugnare av att slippa runda sig till ledningen och isåfall kan man leda länge. Hög kapacitet och borde ha mer pengar på sig men är som sagt svårkörd.

  Känslan är sedan att bästa hästen för dagen är 5 Hulken Sisu. Såg kanonfin ut senast på Jägersro och formen ser ut att vara där. Stark och rejäl häst som gynnas av distansen. Kan även öppna snabbt och borde hitta ut ganska enkelt. Mycket möjligt att man efter en bit sitter utvändigt om Hannibal Face och då är väl loppet låst där?

  Vill man strecka vidare så är 8 Custom Cheval intressant till låg procent. Har väl inte visat något på slutet men vi vet vilken kapacitet det finns i hästen. Har hästen bara en bra dag så skulle man absolut kunna runda detta fältet.

  V86 - 4

  Solvalla, treåringslopp över 2140 meter autostart.

  Likt de flesta treåringslopp är detta en svårlöst historia. Hästar i så ung ålder kan tävla så upp och ner från start till start vilket gör att det kan vara svårt att läsa vem som kommer vara bäst just denna gång.

  2 Vinci Nice är given på mina lappar efter att ha rykt upp sig rejält i de två senaste starterna. Verkar nu förstå vad tävlandet handlar om och har dessutom visat prov på fin startsnabbhet. Persson lär ladda från start här för ledningen och sedan försöka leda detta runt om. Gjorde det senast i Danmark i överlägsen stil och kan mycket väl upprepa prestationen.

  10 Kentucky River har blandat lite i sina insatser men det är en lovande häst. Har fina farter i kroppen och kan plocka fram en bra avslutning. Har hästen en bra dag så kommer han sluta långt framme.

  11 Marlon Boko är också en häst som kommit rejält på slutet. Kommer med två fina prestationer i bagaget och formen känns som den sitter där. Går dock upp i klass och från spår 11 kan det bli tungt men det är ändå ett spännande skrällstreck!

  V86 - 5

  Åby, stolopp över 1640 meter autostart.

  Här i den femte avdelningen sätter jag dit preliminära systemets andra spik. 3 Kirsi Boko övertygade senast och jag tror man kan göra om prestationen. Hon är ruskigt snabb från start så till ledningen tar man sig även här. Därefter tror jag ingen kommer trycka upp något tempo förens 6-700 meter kvar, och då kan det vara försent. En klassisk spets och slut med andra ord!

  Vill man gardera så tycker jag man skall göra det brett för det är jämnt där bakom. För att nämna några så tycker jag att 9 Platinum Tile som kommer med två raka är intressant. Har en vass avslutning så får hon rätt resa fäller hon många till slut. 6 La Sassicaia har också hon sett fin ut på slutet. Kan öppna och skulle kunna köra lite mot min spik inledningsvis. Tror dock inte hon tar en längd om inte Bergh vinner kusk-kampen.

  Kan även bjuda på två miljonsmällar som är totalt bortglömda nu men som absolut skulle kunna vinna om min spik sviker. 2 Brenda Grif och 5 Endwithastar är båda spelade under 1% i skrivande stund. Det förstår jag inte alls!

  V86 - 6

  Solvalla, treåringslopp för ston över 2140 meter autostart.

  Ytterligare ett ganska stökigt lopp där det kan krävas sina streck för att ta sig förbi.

  5 Felicia Zet måste såklart streckas tidigt efter flera bra prestationer. Har ännu inte vunnit lopp ännu men det är bara en tidsfråga. Kan öppna hyfsat men tror nog inte man tar sig till ledningen initialt. Skulle dock kunna bli släppt dit och då ökar såklart chanserna drastiskt.

  4 Geisha Brick kan öppna riktigt snabbt och skulle kunna ta hand om ledningen här. Når man dit så hoppas jag att man vågar testa där för hästen är bra. Skoryck runt om för första gången anmält och blir det så vid start så är det extra intressant. Kan vara den växel som behövs för att nå ledningen utan krångel.

  11 Island Smart drog nitlott i spårlottningen och det är klart att det kan bli tungt härifrån. Besitter dock fin kapacitet för klassen och har hittills sprungit fortast i fältet. Behöver lite tur från läget och kanske lite körning för att bjudas in i matchen men skulle det klaffa så kommer hon sluta långt fram.

  V86 - 7

  Åby, spårtrappa över 2140 meter autostart.

  Jämn spårtrappa där det kommer vara många om budet. Känslan är att några vinstbud blir bortglömda och därför streckar jag på.

  3 Borups Umami kan öppna snabbt och skulle kunna ta hand om ledningen. Värsta motbudet om den positionen initialt är stallkollegan 4 Nairajah och de lär inte köra mot varandra. Ledningen och rygg ledaren låter inte alls orimligt att Johan Untersteiners två löpare kommer sitta.

  Flemming Jensen kommer även han med två hästar som absolut inte startar utan chans. 7 Dekanen K där Jörgen Sjunnesson sitter upp är mer stark än snabb och skulle gynnas av körning här. 5 Enforalle P. där Flemming själv sitter upp däremot är snabb från början och vill säkerligen försöka för ledningen här. Når man den utan för mycket ödslade krafter så kan man leda länge.

  Vill även varna för 6 Barnacle som kommer med idel fina prestationer i bagaget och formen i zenit. Har inte vunnit på länge men en seger hänger i luften och från ett bra utgångsläge över rätt distans skall man absolut räknas tidigt!

  V86 - 8

  Solvalla, 2140 meter autostart.

  7 Champ Lane är obesegrad i årets två starter och borde ses med bra chans att ta tredje raka. Rejäl häst som har gjort det som krävts för att vinna och besitter riktigt fint löphuvud. Tycker dock man går upp lite i klass här så vill ha med två hästar till.

  5 Sidney Celeber har härdats mot tufft motstånd och är van att möta de bästa. Borde hitta en fin position från utgångsläget och då är man att räkna med varje gång. Går ner lite i klass mot vad han är van vid så borde sluta långt fram.

  8 Global Attention har riktigt fina prestationer i sig de dagar han fungerar. Kan dock krångla till det lite med galopper. Utgångsläget nu är absolut inte det bästa men jag ser det inte som omöjligt att man kan köra sig till ledningen ändå. Snabb från start och trivs bäst i spets så jag förväntar mig ett försök iallafall. Kommer man dit så tror jag man blir svårslagen!

  Detta var lite tidiga tankar inför onsdagens V86 omgång. Vi följer såklart informationen som framkommer under onsdagen noga.

  Vill man spela med mig och jobba in andra raka åttan så kan man göra det HÄR

  Kaffe, kaka, andra raka?!

  Bästa spelbolaget för travodds

  GoGo Casino

  • Ny licens från LeoVegas
  • Stort spelutbud
  • Swish som betalningsmetod
  • Minst 200 SEK insättning
  Hemsida: Grundat:
  Ägare:Huvudkontor:

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen
  Följ Travstugan på Youtube