V75 Tankar Kalmar: Omgångens bästa spik ramar in!

Riktigt trevlig trav-vecka förra veckan. I princip alla dagar gav oss fina pengar (förutom lördagens V75) och formen känns fortsatt riktigt bra, vilket även bekräftades med åtta rätt i onsdags.

I tisdags fick årets första vårtecken och det i form av att barfotaförbudet upphävdes. Många tog tillfället i akt och ryckte samtliga skor och vilket utfall det blev! Nu på lördag blir det därmed årets första V75 där man får köra barfota och det skall bli riktigt intressant.

Kalmar står som värdar och jag kan lova att vi får en fin bana ifall vädergudarna är med oss!

Missa inte att jag öppnat en ny lite större exklusiv andel,Christians Beluga. 499kr för en av 10 andelar och här går vi för riktigt stora pengar!

V75 - 1

Försök Bronsdivisionen över 2640 meter voltstart.

Vad som ser ut att bli omgångens största favorit kommer ut i den första avdelningen. Det handlar om Jörgen Westholms 3 Strong Heartbeat som jag även tycker är en berättigad favorit. Han är snabb från start, han är stark och har även en vass speed. En klasshäst som står i för låg klass sett till sitt kunnande och går framåt för varje start. Här hoppar Örjan upp i sulkyn igen och det finns väl egentligen inga moln på himlen. Kan bli spets och slut!

Jag har dock inte varit helt nöjd med hur Strong Heartbeat sett ut sedan comebacken och blir det alldeles för hög spelprocent så vill jag ändå ha med en häst till. 4 Anchor Man som gör bra prestationer hela tiden, och som trivs över den långa distansen. Tränare Troels hoppar upp bakom sin häst igen denna gång och han känner ju hästen. Får Anchor Man smyga med i ryggar så kommer han bjuda på en rejäl repa till slut. Skulle då Strong Heartbeat ha en dålig dag så skulle han mycket väl kunna bli slagen. Barfota runt om på Anchor Man är dessutom ett stort plus i mina ögon.

V75 - 2

Klass 2 försök över 1640 meter autostart.

Jämnt klass 2 försök där jag tänkte ta en handfull ekipage. I skrivande stund är ingen direkt överspelad utan spelarna är ganska rätt på det.

1 Puycheric Wine skall bli väldigt intressant att se utan skor. Jag tror det kan göra en hel del på denna häst som Johan också verkar hålla högt. Kan öppna hyggligt men spår 1 är dock inte optimalt då det finns snabba hästar utvändigt. Johan behöver hitta ut och gör han det så kommer man sluta långt fram.

3 High Line Pellini gjorde det bra direkt i årsdebuten och med det loppet i kroppen kan vi nog vänta oss än ännu bättre prestation här. Läget blev bra och härifrån lär det laddas vad som går från start. Skulle kunna leda fältet runt om!

7 Denarius kan även han öppna snabbt bakom bilen och trots spår långt ut tror jag man testar. Jänkarvagnen åker på och det skulle kunna ge en liten extra skjuts. Skulle man hitta till tät så kan man leda detta länge. Stallet hälsar dock att det finns viktigare uppgifter framöver och det tolkar jag som att man kanske inte ger sig in i en allt för utdragen körning.

Blir det tempo så gynnas hemmahästen 4 Mamaneedshismoney som har en vass speed. Lyckas Kevin smyga med i ryggar och tempot blir lite för hårt där framme så kan man fälla samtliga över upploppet!

V75 - 3

Försök Gulddivisionen över 2140 meter autostart.

Omgångens första spik kommer i tredje avdelningen. Pasi Aikio selar ut 2 Who’s Who för första gången i år och tongångarna går i dur. Hästen känns finare och spenstigare än någonsin låter det, och även om formen inte är på topp så tycker undertecknad att det skall vara en toppchans.

Who’s Who kan öppna och har dragit ett perfekt spår. Härifrån kan Örjan styra efter hur det blir kört och hästen han sitter bakom har inga problem med någon position. Motståndet är högst medelmåttigt och när bästa kusken sitter upp bakom (blivande Elitloppsdeltagaren?) Who’s Who, så tvekar inte jag trots hög spelprocent.

Motbuden (om några) är 1 Ubiquarian Face, 3 Holy Water och 6 Click Bait.

V75 - 4

Diamantstoförsök över 2140 meter voltstart.

Lurigt som vanligt när det vankas Diamantsto, trots det försöker jag mig på ett litet sparlopp och streckar endast 4 ekipage.

På start tycker jag 4 Dior Lilly och 5 Laferrari Dimanche är intressanta. Skorycket på Wallins Doir Lilly skulle kunna göra henne upp mot en sekund bättre och då kan hon bli svårfångad här. Det skulle också kunna bli helt åt skogen, då det alltid är lite av en chansning med utrustningsändringar. Jag måste dock ha med henne på lappen. Laferrari Dimanche låter det som stallet håller högt och hon har också tagit kliv för varje start. Går hon bara iväg från start så kommer hon sluta långt fram.

På bakspåret plockar jag snabbt fältets bästa häst, 7 Tour Eiffel som har toppform för dagen. Innerspår är såklart inte kul men löser Ingves det så kan det vara så att hon bara rundar övriga.

Fjärdehäst vacklar jag lite på, antingen blir det 8 Caramelle T.T. som har en hög högsta nivå och Fredrik Perssons hästar är alltid att räkna med när det körs på Kalmar, eller så blir det 9 Cheri Cheri Lady. Cheri Cheri Lady har gjort flertalet fina lopp på slutet och kommer med formen på topp. Nu väljer man att rycka skorna och det låter verkligen uppåt från stallet. Har ni råd så tar ni båda!

V75 - 5

Försök Silverdivisionen över 2140 meter autostart.

Här i Silver står det väl först och främst mellan Lars I Nilssons två hästar, 4 A Good Point och 7 Sweetman. Jag håller vanligtvis 7 Sweetman högst av dessa två men då hästen bara fungerar från spets och han nu har fått spår lite väl långt ut så rankas han ner bakom stallkollegan. 4 A Good Point kan öppna riktigt snabbt och lär laddas vad som går mot tät från start. Därefter är frågan vad som händer. Lämnar han över spets till 7 Sweetman så kan loppet mycket väl vara över.

Jag hoppas att de kör lite mot varandra trots att de kommer från samma stall och därför plockar jag med lite fler ekipage. 3 Fire N’Fury som sett fin ut i årets två starter. Bör gått framåt med dem och gynnas av barfota runt om här.

10 The Real Star skulle gynnas om det blev körning, då han alltid har en pollett till slut. Örjan upp gör det ännu mer intressant och till en rolig outsider.

V75 - 6

Diamantstoförsök över 2140 meter voltstart.

Omgångens öppnaste lopp i mina ögon och här streckar jag på så långt pengarna räcker.

5 Donna bara vinner och vinner, och visar fortsatt fin form. Har dock fått väldigt snabba pengar på sig och går nu upp lite i klass. Kan givetsvis fortsätta sin segerstreak här om hon hittar till tidig ledning men jag tror det kan bli tufft från detta utgångsläget.

7 Affinity Face med två lopp i kroppen och springspår tycker jag är intressant. Adrian är inte direkt känd för att köra defensivt och det kan han ha nytta av här. Skulle kunna pressa till sig en tät position och då kan hon leda länge.

Barfota runt om på 4 Jeopardy tycker jag är hyperintressant. Detta är en kapabel märr som inte är beroende av någon speciell position. Hon går från alla lägen men skulle Marc hitta till ledningen så är nog mycket vunnet. Har gått utan skor en gång tidigare och även om det var på Tingsryd så var det en imponerande tid. Kommer man i närheten av den prestationen nu så tror jag man bara vinner.

Se upp för 3 Eyecandy som Morten Melin har varnat för tidigare. Snart sitter segern där och då vill man inte stå vid sidan om.

V75 - 7

Klass 1 försök över 2140 meter autostart.

Omgången avslutas med en spik, kanske omgångens bästa spik sett till streckprocent i nuläget.

Vi hittar just nu 2 Boston Trio i ett perfekt spår till endast 33%. Insatsen senast, som var den första i Sverige, var riktigt vass. Hästen avslutade riktig bra och såg inte alls tom ut över mål. Jag tror dessutom den starten har tagit hästen framåt och att vi kan förvänta oss en ännu bättre prestation. Han kan öppna snabbt och skulle kunna ta sig till en tidig ledning här. Kan då leda fältet runt om. Är dock inte beroende av någon tät utan har också en riktigt vass avslutning om han får gå i ryggar. Spåret blev därmed perfekt då Kim helt kan välja upplägg efter hur det blir kört. Motståndet nu är sämre än senast och hittar vi 2 Boston Trio till under 40% på lördag så är det en bombspik!

Motbuden då, första barfota runt om på Ready Cash avkomman 7 Namur är såklart väldigt intressant. Tråkigt utgångsläge men duktig kusk och kapabel häst!

1 Lorenzo Boko är tillbaka från Frankrike sejour och har vunnit tidigare på Kalmar från samma utgångsläge. Kapabel för klassen men oklart vart han hamnar.

Dagens Dubbel

DD1 - 3,4,7
DD2
- 2 Boston Trio


Detta var mina tidiga tankar inför lördagens V75 omgång från Kalmar. Jag hoppas de kan vara till hjälp för någon.

Som vanligt önskar jag er lycka till med liret oavsett om ni spelar med mig, själva eller med någon annan.

Vi ses i vinnarcirkeln!

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

En smaskig V64-kväll väntar på Åby denna torsdag där det kommer gå undan i supersprintern och vi inleder omgången med en urstark avdelning! V64-5 ... Läs travtips

Helgen är här och med den V64 Express. Det är Gävle och Umåker som delar på kvällen och de två spikarna? De kommer dansa åttor runt ... Läs travtips

Det är finfina tävlingar som väntar nästa lördag från Åbytravet.Storlopp hela dagen lång och därtill är det jackpot på V75! V75-1 Svårstoppad ... Läs travtips

Första tanken V75 Åby stora Semestern börjar närma sig slutet för de flesta, Det märks även på vädret då dagarna är magiska men kvällarna blir ... Läs travtips