V75 Solvalla Trav-kriterium och Oaks - Tidiga tankar » 24 sep. |…
  • Hem
  • Christian
  • V75 Solvalla Trav-kriterium och Oaks - Tidiga tankar

V75 Solvalla Trav-kriterium och Oaks - Tidiga tankar

Svenskt trav-kriterium och trav-oaks från Solvalla som blandas med finaler utgör V75 på lördagen denna veckan. Underhållning i världsklass!

Mina andelar till lördagens V75 finner ni här:

Christians Hummertina - 255kr / 15 andelar

Christians Fiskelycka- 105kr / 20 andelar

Christians Bottenmete - 55kr / 25 andelar

V75 - 1

Final Silverdivisionen, 2140 meter autostart.

Första strecket i loppet får 2 Harran Boko som såg smällfin ut senast när Marc Elias sköt honom till ledningen från spår 5. I ledningen var det ingen som kunde göra något utan man ledde enkelt ända in i mål och gick även ifrån övriga på upploppet. Motståndet här känns likvärdigt, spåret snäppet bättre och skulle man vara i fortsatt samma fina form så är vinstchansen väldigt god!

9 Zap Di Girifalco har sett riktigt fin ut på slutet och kommer med en rad imponerande insatser. Har funkat från olika utgångslägen och olika positioner, vann bland annat från spår 9 för fyra starter sedan. Startar lite sporadiskt och det verkar passa hästen så en månads vila behöver man inte vara orolig över. Spår 9 nu och rygg på startsnabba hästar kan lösa sig perfekt och får denna hästen en fin resa så sänker han många tillslut!

Dessa två tycker jag höjer sig lite ur mängden här och ett tvåhästarslås behöver inte alls vara fel. Vill man fortsätta strecka så får inte 3 Sir Henry P.Hill glömmas bort. Verkar ha hittat formen rejält på slutet och kommer med två raka segrar. Det är en stark och rejäl häst som tål att göra mycket av jobbet själv. Trivs med ett jämnt högt tempo och då brukar det finnas mycket krut kvar i benen den sista biten.

V75 - 2

Klass 2 final över 2140 meter autostart.

4 Bansky trodde vi mycket på näst senast på Jägersro men allt gick väl inte enligt planen för Ingves då. Det blev körning den första biten, en fajt som man tillslut förlorade. Därefter fick man lägga en liten minispurt till för att överta ledningen. Detta måste ha kostat och tillslut blev man omsprungen av en smygkörd Upper Face den sista biten på upploppet. Nu står värsta konkurrenten om ledningen på spår 7, vilken jag heller inte tror kan ta en längd på Bansky. Då blir det nog ledningen relativt enkelt och ett helt annat lopp för hästen denna gång. Spets och slut är inte alls ett omöjligt scenario.

6 Oracle Tile tycker jag är en väldigt spännande häst som har många fina prestationer i raden, senast dock inte en av dem. Hade jag inte sett det senaste loppet så hade detta varit min första häst här. En stark och rejäl häst som klarar tuffa upplägg. Har helt rätt inställning till att tävla och verkar älska att vinna. Senast såg man dock förvånansvärt stum ut den sista biten och utan att ha hört någon förklaring från stallet (där det lät uppåt inför) så börjar jag tvivla lite på formen. Åker med vid gardering men inte en häst jag håller i handen på lördag.

7 Bridge Jumper överraskade mig senast och jag kan därför inte låta bli att nämna hästen nu. Dundrade till ledningen helt enligt Daniel Olssons plan och sedan var loppet över. Väldigt trevlig prestation av både häst och kusk som visste hur loppet skulle köras för att vinnas. Nu blir det dock ingen ledning tror jag och då blir man sårbara. Hästen verkar trivas bäst i spets och även om Daniel Olsson är en duktig kusk så tror jag inte materialet framför sulkyn räcker till för gå bakifrån i detta gäng. En skrällchans skulle det kunna vara men inte mer!

V75 - 3

Final Diamantstoet över 2140 meter voltstart.

7 Lipstick Tooma är klar första häst för mig i detta stolopp. Har totalt krossat allt motstånd sedan man kom till Redéns regi. En rejäl nytändning och springer nu med för lite pengar på sig sett till de senaste prestationerna (även om man nu kanske börjar närma sig korrekt vinstpeng). Har visat att man klarar olika upplägg, både i ledning och bakifrån. Hon är snabb ut ur volten och bör sitta fint på det ganska direkt här, kanske ledning efter första sväng och blir då svårfångad.

14 Unique Juni visade att formen verkar vara tillbaka i senaste starten. Läget då var samma som nu, spår i bakre volten och många hästar att runda, vilket man gjorde med bravur med halvvarvet kvar. Efter fjärdespår i sista sväng spurtade man förbi rubbet och slank undan till en säker seger. Motståndet nu tycker jag är likvärdigt så när som på Lipstick Tooma som blir nöten att knäcka för Westholm. Skulle kunna runda allt igen.

Återigen två hästar som sticker ut på förhand och höjer sig ur mängden. Vill man strecka vidare så kanske 2 Laleh Pellini skulle kunna hålla undan från spets eller om 10 Valborg Marje skulle hitta smygresa och chocka på upploppet. Bakom de två favoriterna är det iallafall väldigt jämnt mellan övriga ekipage.

V75 - 4

Svenskt Trav-Oaks över 2140 meter autostart.

Har håll 4 Barbro Kronos som favorit till att vinna detta från början och ser ingen anledning att sluta med det nu. Hon är fortsatt min första häst till att vinna Oaks. Visade i senaste starten att formen är på topp när man på nytt rekord sprang in som segrare. Fick då överta ledningen efter 500 meter efter en liten resa i tredjespår och därefter var loppet över. Nu ser det värre ut med att få ledningen, det är inget som kommer komma gratis för där vill väl 3 Hoboken AM köra? Får Barbro Kronos ledningen relativt enkelt så luktar det seger, blir det körning eller dödens så tror jag dessvärre att hon blir sårbar och anser därför att gardering är på sin plats.

3 Hoboken AM är såklart värst emot och den häst som kan knipa ledningen framför Barbro Kronos. Hon är obesegrad i alla livets starter och gör det som krävs för att vinna. Nu rycker man dessutom skorna på hästen vilket kan ge den extra växel som behövs för att vinna här. Trivs i spets så får man den positionen så kör man där. Kan leda detta runt om.

En riktig rysare som skulle kunna utnyttja körning och högt tempo är 9 Ester Wibb. Besitter fin kapacitet, är inte så mycket sämre än de två först nämnda och har betydligt mer erfarenhet. Skorna ryker även på Ester Wibb för första gången denna starten och den lättnaden tillsammans med en smygresa kan ge underverk över upploppet.

Glöm heller inte 2 Beauty Kronos vid gardering. Stigande form, fin kapacitet, skoryck för första gången och Örjan i sulkyn på en Redén häst. Jag stannar där!

V75 - 5

Klass 1 final över 2140 meter autostart.

3 Manuzio Hanover lät det väldigt uppåt på senast från ett tråkigt utgångsläge. Det blev galopp på upploppet då när Kenneth ville byta spår. Att man nu väljer att anmäla bakfota tolkar jag som att man tar den galoppen som otur i arbetet och tror på bra chans igen. Läget är bättre denna gången och även om hästen inte är någon startraket så kommer man få en bättre resa. Det brukar bita bra den sista biten och slipper man ett par hästar framför sig så kan det räcka långt.

4 Viscount höll jag högt senast, det blev en andraplats då bakom en tapper Amiral. Det är en stark häst som klarar grovjobbet och jag hade fått för mig att längre distanser passade hästen bäst. Men för fyra starter sedan visade man att man även hanterar medeldistans på ett fint sätt och därför känner jag att jag vågar ranka upp hästen här. Nu anmäld barfota runt om och med jänkarvagn, och från ett bra utgångsläge så blir man att räkna med.

1 Iceland Falls blev totalt bortglömd senast på Hagmyren men det lär man inte bli denna gången. Hästen öppnar snabbt och lär ta hand om ledningen initialt här, frågan är om man sedan väljer att försvara den positionen. Jag tror att Claes kommer köra så länge lampan lyser om hästen känns fortsatt fin, och då kan det räcka långt. Senast släppte man och förlitade sig lite på att luckan skulle uppstå men jag tror det finns kapacitet i hästen att leda runt om. Kör så det ryker Claes!

V75 - 6

Svenskt Trav-kriterium, 2640 meter autostart.

2 San Moteur har jag lite svårt att greppa hur bra hästen faktiskt är. Har vunnit allt hittills men egentligen aldrig behövt ta i. Här har vi nog inte sett botten ännu. Blir lite av ett elddop här när man stöter på de bästa i kullen och det skall bli spännande att se vad Goops springare kan uträtta. En av mina högst rankade här!

5 Önas Prince har imponerat rejält på mig med enorma prestationer på slutet. Hästen har visat att man hanterar alla distanser och har en rejält speed bakom bilen. Skulle kunna ta ledningen härifrån och då kör man nog där till varje pris. Kapacitet finns för att leda detta runt om.

8 Hell Bent For Am var min favorit till att vinna kriteriet sedan jag såg honom första gången i Sverige. Nu blev spåret inte riktigt det bästa och man kan ha blivit lite bortlottad. Tycker hästen besitter en enorm kapacitet och att det är en av de bästa i fältet. Nu rycker Melander skorna för första gången och slänger på biken och jag tror det kan bli åka av. Till just nu spelade 6% måste denna med på alla kuponger!

V75 - 7

Final Bronsdivsionen, 2140 meter autostart.

2 Pleasure For Cash såg strålande ut när man ledde loppet runt om för 3 starter sedan. Har sedan dess brottats med kämpiga utgångslägen men kunde trots spår 12 senast spurta rejält till en andraplats. Formen verkar vara intakt och nu har man fått ett perfekt utgångsläge igen. Startsnabb och kan ta hand om ledningen, och då blir man svårslagen. Stark tipsetta för min del.

1 Merritt går från de flesta positioner, senast fick man en tuff resa i tredjespår innan man hittade ner i dödens. Gick sedan där ända in i mål och kämpade till sig en tredjeplats. Det finns gott om kapacitet i hästen och hittar Daniel en fin resa så finns alltid en rejäl avslutning att tillgå.

Glöm inte heller bort att det extremt fina lopp även på söndagen och en smaskig extra V75 omgång.

Andelarna till söndagens V75:

Christians Hummertina - 255kr / 15 andelar

Christians Bottenmete - 55kr / 25 andelar


Välkomna att knipa en andel eller två till någon eller båda av V75 dagarna så gungar vi in nästa sjua tillsammans!

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst på fasta odds
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 har ett brett utbud på fasta travodds och fördelarna är att limits är höga och att dom faktiskt sätter sina egna odds. Det här är ett spelbolag man definitivt ska använda sig av när man spelar på trav.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Otroligt fina tävlingar från Solvalla på söndag, när både tre- och fyraåringar ska göra upp om platserna till de åtråvärda finalerna som körs på min ... Läs travtips

Det är en söndag av yppersta toppen från Solvalla och V75-omgången kryllar av topphästar! V75-7 håller toppklass där vinnaren är Reijo ... Läs travtips

Lördag kväll här och krutröken från dagens V75 har precis lagt sig. Utdelningen idag gick inte att göra så mycket åt, ändock alltid trevligt med 7 ... Läs travtips

Spikförslag 1 (omgångens bankspik)2 Mascate Match avdelning 2 har enorm form. Vunnit 12/13 lopp i år och jag tror att de blir ett 13e nu. Bra ... Läs travtips