V75 Skärtorsdag - Springburst är igång!

  Vi är framme vid Springburst och det innebär V75 varje dag under påskhelgen. Härligheterna inleds med V75 från Gävle och som ställer ut väldigt fina lopp. Jag förväntar mig riktigt trevlig underhållning redan första kvällen och när man kikar igenom listorna så ser det inte direkt lättlöst ut. Skulle kunna bli miljonutdelning redan på torsdagen. Det hade väl varit en perfekt start på ledigheten?

  V75 - 1

  Påskstayern över 3140 meter voltstart. Tillägg 20 meter vid vunna 160.001kr. Tillägg 40 meter vid vunna 320.000kr.

  Svårlöst stayerlopp inleder omgången och redan här kan många behöva riva lapparna. Den kloka tar många och njuter av underhållningen. Jag testar dock att singelstrecka för att ta ett rejält grepp om omgången.

  Mitt singelstreck landar på 7 Gitan De Touchyvon som är en stark och rejäl herre. Han har dokumenterad form till skillnad mot vissa av konkurrenterna och trivs över den långa distansen. Ju längre desto bättre! Vann från dödens på fint sätt senast och även om motståndet hårdnar så tycker jag utgångsläget är betydligt bättre denna gång. Vanlig vagn är ett minus men det behöver å andra sidan konkurrenterna också gå med. Jag tycker segerchansen ligger i paritet med spelprocenten (20%) och kan tycka det är en rolig chansspik att inleda omgången med.

  6 King Cole från Wäjerstens stall vann i sin regidebut och bör ha gått framåt med det loppet. Kommer säkerligen göra en riktigt bra prestation och sluta långt fram även här. Gynnas av distansen och Wäjersten är en favorit kusk/tränare hos mig.

  1 Franklin Zet behöver nog inte lägga speciellt mycket krut för att få överta spets här. Kan leda detta länge trots årsdebut. I långloppen tenderar ledaren att få ”fuska” bort 1,5-2 varv och med Örjan i sulkyn kan Franklin bli svårfångad om det blir så även här!

  V75 - 2

  Kallblodsdivisionen över 2640 meter voltstart. Fördel ston. Tillägg 20 meter för hingstar och valacker vid vunna 1.450.001kr.

  Preliminära lappens andra spik kommer redan i den andra avdelningen. 9 Månlykke A.M. gör andra starten för året och skall ses med toppchans. Första loppet tar nog fram honom en hel del och det är enklare emot nu. Står visserligen med tillägg men fältet är litet och distansen är lång så det är ingen brådska att ta sig framåt. Värsta konkurrenten som jag ser det (10 Bellfaks) drog dessutom ett sämre spår. Nej, spika och bläddra vidare!

  V75 - 3

  Sören Erikssons lopp över 2140 meter autostart.

  Ytterligare en svårlöst avdelning där jag tror den som får bästa resan är starkast till slut.

  En som visat tidigare att han är oöm för positioner och tål att göra jobbet själv är 7 Ego Sisu som jag därför tankar högt här. Det har krånglat lite med skador och galopper men när han är frisk och får tävla på så gör han det alltid bra. Kommer sluta långt fram även är och skulle kunna vinna.

  5 Underbarosåfin går absolut bäst i tät och härifrån kommer Henrik säkerligen göra allt i sin makt för att nå dit. Kan öppna och når man tät så lägger man sig inte i första taget och kan leda länge.

  6 L.A. Boko gynnas om det blir tempo och kan med sin vassa avslutning fälla många. Kan även öppna så även om spåret är en bit ut tror jag Wäjersten kan hitta en fin resa för hästen.

  2 Cuenca kan få resan från ett bra startspår. Tål att göra jobbet själv men kan även gå i ryggar. Andra/tredje ytter och spurta tillslut?

  V75 - 4

  Påskharen över 1640 meter voltstart. Tillägg 20 meter vid vunna 265.001kr.

  1640 meter voltstart är inte ofta vi ser på V75. Här gäller det att hålla tungan rätt i mun för trots att hästarna på framspår inte har riktigt samma farter som bakspåren, så är det svårt att ta in tillägg över den korta distansen.

  5 Weather Chart får mitt första streck här trots årsdebut. Svedberg brukar ha hästarna iordning när de startar och här väljer man dessutom att rycka alla skorna. Har farter som skulle matcha bakspårshästarna i sig och fick yttersta spåret så Claes kan ta ut svängen från start. Jag tror det laddas från start härifrån och blir inte förvånad om det blir tidig ledning och spets runt om.

  3 Sweet And Wild fick inget drömspår men det är en häst som startat på ett tag nu för Hanna. Gör det bra nästan hela tiden och det blir nog inget undantag på torsdag. Fortsätter barfota runt om trots galoppen senast och det tycker jag är riktigt spännande!

  Vill varna för 8 Jareth Boko. Blandar och ger i sina insatser men är alltid ute mot tufft motstånd. Har bra farter för klassen och klaffar det med positionerna så skulle han kunna speeda ner samtliga!

  V75 - 5

  Sven-Erik Landins Ungdomslopp över 2140 meter autostart.

  Även om ungdomsloppen har en tendens att bli lite skrällbetonade så skulle jag eventuellt kunna tänka mig att spika här. Det skulle i så fall handla om Gocciadoros 8 Cobra som gör Sverigedebut.

  Jag tycker Gocciadoros hästar alltid gör de bästa prestationerna i början av sina Sverigeresor och därefter dalar lite allt eftersom. Det är inte alltid det krävs lopp i kroppen utan de brukar kunna vinna direkt. Jag tror inte Cobra är något untantag även om det inte är någon stjärnhäst än. Har dock sprungit fina tider för klassen i Italien och jag tror vi kan förvänta oss en häst som kommer till Sverige för att hämta lite pengar. Lövdahl i sulkyn håller jag dessutom som en av de bättre kuskarna i loppet, vilket såklart är ett plus. Låter det bra från stallet på torsdag så vilar jag nog inte på hanen utan smäller in en fin spik till låg spelprocent.

  Skall man inte spika sig ur detta ungdomslopp så kan det bli dyrt. Spännande utrustningsförändringar blir det tex på 5 Cheval Mon Ami som både får på sig jänkarvagnen och blir av med skorna.

  Även 9 Hankypanky Redbank slipper skorna för första gången. Magnus Djuse upp där igen som nu fått lära känna hästen i ett lopp. Har en vass slutrunda att plocka fram men skulle även kunna trycka sig till ledningen om det klaffar.

  Vill även varna för 10 Herman Hazelaar som gjort det mesta rätt hittills i karriären. Kan få en fin resa härifrån och Linus Lönn är en duktig kusk!

  V75 - 6

  Påskägget - stolopp över 2640 meter voltstart. Tillägg 20 meter vid vunna 450.001kr. Tillägg 40 meter vid vunna 1.000.001kr.

  Omgångens öppnaste lopp i mina ögon och här streckar jag brett i hopp om en rejäl smäll!

  6 Cala Mayor De B. har verkligen gjort ett rejält lyft på barfotabalansen och så fortsätter man åka även här. Springspår här skulle kunna innebära spets och slut. Det kan vara den enkla lösningen i ett vidöppet lopp!

  Jag tycker dock det finns väldigt trevliga lågprocentare som jag bara måste ha med. 3 My Andovra kan spurta riktigt fort om sen lucka skulle uppstå.

  10 Saga Doc fortsätter jag att jaga. En kapabel märr som bara har extremt svårt att sätta nosen först. Kapacitetsmässigt står hon högt i fältet och sitter i rätt spår direkt från start.

  12 Ottilia Fri har en rejält slutrunda att plocka fram. Sitter hon bara inte för långt bak i fältet eller får göra för mycket jobb själv, så spurtar hon förbi de flesta. Gynnas av barfota, missgynnas av vanlig vagn.

  15 Icelands Falls kanske bara är bäst och rundar samtliga? Har gjort det bra i Frankrike och nu tillbaka i Sverige.

  V75 - 7

  Lars Axelssons lopp över 1640 meter autostart.

  Höjdpunkten avslutar omgången och det handlar då om ett sprinterlopp i hög klass. Jag tror man kommer långt med tre streck som borde täcka de flesta loppscenarion.

  4 From The Mine lär laddas vad som går mot spets och även om det kommer svaras invändigt från bland annat 1 Jaguar Dream så tror jag FTM bara är snabbast. Från spets och över kort distans så är uppgiften passande för att leda detta runt om. Tre lopp i kroppen efter längre vila gör att formen borde vara i antågande och skulle den vara nära toppen är det en bra chans här!

  Rygg på de startsnabba kusarna där framme får 9 Bubble Effe som måste räknas tidigt här. Har tävlat i Frankrike och Italien under vintern men har nu kommit tillbaka till Sverige för att visa upp sig inför storloppen. Gynnas om det blir körning här och kan då fälla samtliga den sista biten.

  3 Summit In Sight kommer inte blanda sig i någon tätstrid från start. Däremot skulle Örjan kunna ställa frågan vid ett senare tillfälle eller köra sig fram i dödens. Summit In Sight med ett lopp i kroppen borde gå framåt rejält och jag ser det inte som omöjligt att han vinner detta från dödens, ifall det skulle bli utdragen körning från start.

  Dagens Dubbel

  DD1 - 6,12
  DD2
  - 4,9

  Detta var mina tidiga tankar inför torsdagens V75 omgång från Gävle. Jag hoppas de kan vara till hjälp för någon.

  Som vanligt önskar jag er lycka till med liret oavsett om ni spelar med mig, själva eller med någon annan.

  Vi ses i vinnarcirkeln!


  Bästa spelbolaget för travodds

  GoGo Casino

  • Ny licens från LeoVegas
  • Stort spelutbud
  • Swish som betalningsmetod
  • Minst 200 SEK insättning
  Hemsida: Grundat:
  Ägare:Huvudkontor:

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen
  Följ Travstugan på Youtube