Tidiga tankar inför V75 Rättvik 1/8 » 30 juli | Christian -…

Tidiga tankar inför V75 Rättvik 1/8


Svår omgång på V86 i onsdags men vi var ändå där och nosade. Har nu laddat om fullständigt för denna V75 omgång och några hästar att hålla koll på har ni nedan.

Mina andelar till omgången finner ni här:

Christians Hummertina - 255kr / 10 andelar (unik

Christians Fiskelycka - 105kr / 20 andelar

Christians Bottenmete - 55kr / 25 andelar (här vågar vi lite mer)


V75 - 1

Bronsdivisionen över 2140 meter autostart.

1 Van Gogh Z.S. är startsnabb och skulle kunna hålla ledningen från innerspåret här. Trivs ypperligt i spets och når man den positionen blir man hästen att slå här. Galopperade i senaste starten men det är inget jag lägger någon större vikt vid utan ser det mer som otur i arbetet. Tvivlar inte på att Bergh ställt i ordning hästen ordentligt till denna starten. Ett spikalternativ för den som vill greppa omgången!

3 Jackpot Vrijthout vann senast efter en resa i spets och såg inte alls tom ut över mål trots ett högt tempo. Hästen är främsta motbudet mot invändiga Van Gogh Z.S. om tätpositionen initialt här och Goop kommer säkerligen göra allt vad han kan för att nå dit. Når man tät så kör man där så länge lampan lyser och det skulle kunna räcka hela vägen.

8 Marvellous Tooma vann senast i Norge över långdistans på ett övertygande sätt. Gick tidigt fram och övertog ledningen och ledde därefter runt om. När det vankades upplopp gled man bara ifrån övriga hästar utan bekymmer. Trivs med tätkänning men kan också gå bakifrån. Spår 8 nu är kanske inte optimalt men man får lite hjälp av den vinklade startvingen och bör hitta en bra position. Skulle gynnas av körning där framme!

Man kan komma långt på ett tre hästars lås här i inledningen men vill man fortsätta gardera så bör man rikta blicken mot 7 Sandsjöns Enzo. Sandsjöns Enzo har en hög kapacitet, är van tufft motstånd och ofta är med där framme när det skall avgöras. Har en bra speed bakom bilen och kan hitta en fin position trots spår 7.

V75 - 2

Klass 1 försök över 2140 meter autostart och det ser ut som det kan bli körning direkt!

5 Jackson Avery öppnar bra bakom bilen och vill säkert till ledningen direkt här. Trivs i spets och når man dit har jag svårt att se att man skall släppa till någon. Har gått bra i Norge med endast 3 av 19 starter utanför pallen och hela 10 segrar. På slutet har en viss Strong Pepper varit den häst som slagit en, vilket man inte alls behöver skämmas över. Blir en tuff konkurrent att nå för övriga om man når ledningen.

3 The Bald Eagle, Bold Eagle sonen, kan öppna bra och kommer utmana Jackson Avery om täten. Vinner sporadiskt men gör nästan alltid bra lopp och är med där framme. Satt fast senast och fick luckan för sent, hann inte riktigt fram då. Nu har man ett bättre spår bakom bilen och jag tror inte Eriksson vill sitta fast när det nalkas upplopp nu. Måste räknas tidigt och vill säkert vinna sista? loppet i klassen.

2 Matadoren Eme tycker jag i skrivande stund är lite bortglömd. Det finns fin kapacitet i hästen och trots att man har lite svårt att sätta nosen först gör man alltid bra insatser. 75% av starterna har man slutat topp 3, vilket talar sitt tydliga språk. Avslutade fint efter bra resa senast, endast slagen av två duktiga 4-åringar. Lite lättare nu emot nu. Öppnar inte superkvickt men kan hitta en fin resa från spår 2 och då blir man direkt att räkna med.

V75 - 3

Gulddivisionen över 1640 meter autostart. Stor favorit i skrivande stund är 1 Heavy Sound.

1 Heavy Sound fick ta över ledningen tidigt i årsdebuten senast. Där fick man sedan styra hem loppet i sitt eget tempo och ingen av de andra direkt utmanade. Jag tror inte det går lika lätt denna gång. 4 Diamanten, 6 Snowstorm Hannover och 7 Elian Web vill nog samtliga till ledning och den som får positionen släpper inte frivilligt. Hästens kapacitet finns det inga frågetecken kring och lite körning i början skulle kanske gynna men med tanke på onsdagens prestationer ställer jag mig också lite frågande till stallformen hos Reden. Intervjun med Reden blir nog veckans mest intressanta.

4 Diamanten var inte som bäst senast. Fick en tråkig start från spåret och hamnade sist utvändigt. Därifrån blev det sedan för långt fram när täten skruvade upp tempot. Bättre spår denna gången och täten finns inom räckhåll. Når man dit så släpper man nog som sagt inte till någon utan kör så det ryker. Det kan räcka hela vägen bara inte tempot blir allt för högt!

7 Elian Web är en riktig startkatapult och kommer säkerligen laddas trots spåret. Vinklade startvingen ger en viss fördel och det är inte alls omöjligt att man sitter i tät in i första sväng. Hästen trivs ypperligt i täten och därifrån är det inte många som slår honom. Haft en liten svacka men ser nu ut att ha hittat formen igen på slutet. Blir att räkna med här!

V75 - 4

Kallblodslopp över 2140 meter voltstart. 20 meter tillägg vid 250.000, 40 meter vid 425.000 och 60 meter vid 650.000kr intjänat.

Generellt tycker jag man brukar underskatta framspåren i liknande lopp men nu är startfältet ganska litet och det blir få hästar att runda för hästarna på bakspåret.

7 Våler Nikolai galopperade senast bakom bilen men upphämtningen efter det var något i hästväg. Nu är det ingen bil denna gång, man får upp lugna herr Goop i sulkyn och man är bästa hästen i fältet. Visst, 60 meter skall hämtas in på hästarna framför men man hämtade in säkert det dubbla senast. Kommer man bara i väg på ett bra sätt så tycker jag att detta ser ut som en bra uppgift för hästen.

6 Lome Storm har vunnit hela 10 av sina 15 starter i livet och besitter en stor vinnarskalle. Motståndet har visserligen varit lite enklare än här men prestationerna har ändå varit bra. Får nu 40 meter tillgodo på sina värsta konkurrenter och över 2140 meter skulle det kunna räcka för att hålla undan. Är snabbt framme och förbi hästarna på start och kan då bli svårfångad.

8 Eld Rask besitter fin kapacitet men har inte vunnit på länge. Galopperade senast men gick därefter bra och fick med sig några kronor hem. Bör ta första årssegern snart och krånglar det bara lite för de två tidigare nämnda så är man en av de som kommer försöka utnyttja det. Bör vara med vid gardering.

V75 - 5

Klass 2 löp över 2640 meter autostart och vi hittar omgångens största favorit i form av 6 Civilion. Just nu spelad till lite över 64%.

6 Civilion skulle testas barfota runt om för första gången i år senast men valde sedan sent att köra med skor. Spännande att se om man fullföljer anmälningen denna gång! Galopperade senast bakom bilen från bakspåret och kördes sedan bara lugnt loppet runt. Nu har man spår 6 bakom bilen och man bör kunna ta över ledningen ganska snart. Därifrån blir man hästen att slå, helt klart. Är en stark häst som bör trivas med lite längre lopp och skall ha en bra chans här.

2 Matteo kan öppna bra och skulle kunna komma till tät här med lite flyt. Gör man det inte är det inte heller hela världen för hästen går även bra bakifrån. Det är en tuffing som trivs över lång distans och som står fint inne på pengarna. Tycker man är lite under spelad här till 6% och måste med vid gardering.

10 Faster Than You vann över distansen senast mot likvärdigt motstånd. Fick överta efter halvvarvet då och därefter rådde ingen på honom. Även om man gynnas av ledningen så går man även bra bakifrån. Vilat till denna starten och nu rycker man troligtvis skorna och vi vet alla vad det kan göra på en Love You avkomma! Får inte glömmas bort.

V75 - 6

Silverdivisionen med autostart över 2140 meter körs denna gång till minne av Jim Frick.

7 Giant Shadow behöver väl knappast någon närmare presentation med sina 24 segrar på 32 försök. Kan gå från de flesta positioner men trivs bäst i täten. Har en bra öppning bakom bilen och kanske kan utnyttja den vinklade vingen för att nå spets relativt tidigt. Från spets kan man bli svårfångad och de övriga behöver vara bra för att slå honom.

3 Macelleria har haft lite tråkiga utgångslägen på slutet. Även om man har en rejäl speed att tillgå sista biten så har det inte riktigt räckt till för att vinna. Nu är utgångsläget bättre och man kan få vara med och köra i täten från start. Vägen till mål blir lite kortare och hästens avslutning blir ännu lite farligare.

5 Flash Håleryd är troliga ledaren in i första sväng. Rejält startsnabb och från spår 5 blir man svårslagen bakom bilen. Känner Ohlsson att hästen är bra för dagen så väljer man nog att köra på där sen. Skulle kunna gå hela vägen med lite tur. Varningen!

V75 - 7

2640 meter voltstart avslutar V75 omgången. 20 meter tillägg ges vid 460.000kr och 40 meter vid över 1.150.000kr intjänat.

1 Mr Marvelous står fint inne på pengarna och gör debut över distansen. Tycker att distansen borde vara ett plus för denna starka häst. Har ofta fått göra grovjobbet tidigare och ändå vunnit, nu kan man få en spetsposition direkt och få styra tempot lite som man vill.

11 Vae Victis Club imponerade på mig för en vecka sedan på Bollnäs när man vann från bakspår på 1640 meter. Nu är det längre distans men hästen har hanterat även det bra i Italien. Hanterar man bara volten väl så kan man runda många direkt och skaffa sig en bra position. Då blir man farlig den sista biten.

4 Vagabond Bi är stark och trivs över lång distans. Vann senast efter att Fort Knox galopperat i ledning. Vagabond Bi pressade dock ledaren till galopp kändes det som och hästen såg ruskigt stark ut. Just nu spelad under 5% så dömer jag detta som omgångens skräll!

Mina andelar till omgången hittar ni längst upp i inlägget.

Knip gärna en andel eller två så gungar vi in dem nu på lördag. Välkomna!

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst på fasta odds
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 har ett brett utbud på fasta travodds och fördelarna är att limits är höga och att dom faktiskt sätter sina egna odds. Det här är ett spelbolag man definitivt ska använda sig av när man spelar på trav.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Bollnäs bjuder upp till fin travfest under torsdag kvällen och vi drar till direkt med högklassigt kallblodslopp!V64-1 Jättefin klass direkt på ... Läs travtips