V75 Jackpot Jägersro - Tidiga tankarna inför » 19 nov. | Christian…

V75 Jackpot Jägersro - Tidiga tankarna inför

Vi stannade tillslut på 7 rätt på V86 igen, denna gång var det en nos som avgjorde. Så är det med trav ibland. Vi laddar om inför V75 på Jägersro där Svensk uppfödningslöpning utgör huvudnumret. Omgången kryddas även med en jackpot som väntas ge 55 miljoner till en ensam vinnare.

Mina andelar till omgången:

Christians Hummertina - 255kr / 15 andelar

Christians Fiskelycka - 105kr / 20 andelar

Christians Bottenmete - 55kr / 25 andelar

V75 - 1

Försök bronsdivisionen, 2640 meter voltstart.

4 Rackham är en ung häst som är riktigt stark och rejäl. Har mött riktigt tuffa hästar på slutet och inte alls gjort bort sig. Senast var det Breeders Crown och från bakspåret blev uppgiften övermäktig när hästar som Hail Mary och Power fanns på linjen framför. Rackham har visat att han tål de lite längre distanserna och har presterat bra på dem tidigare. Senast över distansen sprang man en 13.4 tid, vilket skulle räcka långt i detta fält.

6 Exaudio Vici är ruggigt stark och älskar att få trava över långa distanser. Klarar tuffa upplägg så om man inte blir släppt till ledningen så kan man ta fighten utvändigt, men ledningen är såklart att föredra. I senaste starten fick man överta i ett litet fält och därefter var det klart. Jorma satte tempot och sedan var det ingen som kunde utmana. Nu är det springspår vilket bör kunna ge en bra position men då hästen har inte visat prov på någon startsnabbhet så kan spets bli svårt att nå till en början.

7 Rock My Dreams tycker jag är en spännande häst som kommer till start. Vann senast överlägset från ledningen i Tyskland och är nu anmäld här. Jag tror hästen kommer komma riktigt påställd med siktet inställt på seger. Har startat två gånger tidigare i Sverige på just Jägersro och båda gångerna styrde Peter Ingves. Så Ingves känner hästen. Han är snabb ut ur volten och via springspåret laddas det nog direkt mot tät. Väl där så släpper man väl inte till någon utan kör så länge lampan lyser? Litet frågetecken kring distansen men annars en bra häst som skulle kunna leda tåget länge.

En lite skiktad bronsdivision där jag tycker fyra hästar höjer sig (10 Nero Maximus är den fjärde). Plockar man dessa så tror jag man har hängslen och livrem. Utmaningen ligger i att välja bort någon eller några för att spara några kronor. Vill man ha med någon riktig öronvärmare så kan man ta med 2 Eclipse AM som vid full form och en dag han är på humör, har kapacitet att fightas om det.

V75 - 2

Diamantsto försök, voltstart över 2140 meter.

13 Mily kommer med kalasform och har slagit några riktigt tuffa hästar på slutet. Senast avslutade man riktigt snabbt till en andraplats när man var ute i silverdivisionen. Verkar trivas när man får sitta i ryggar inför slutrundan och sedan få utnyttja sin speed tillslut. Från spåret här kommer det nog inte bli något annat upplägg utan Bergh kommer rycka i högertöm med halvvarvet kvar och då har det på slutet bitit bra.

10 Princess S.W. gör allt som oftast bra prestationer när hon startar. Senast spurtade hon förbi fältet på upploppet och såg strålande ut för dagen. Kapabel häst som verkar ha hittat formen igen och måste tas på allvar här. Brukar alltid sluta långt fram i denna klassen.

9 Devs Daffodil slutade trea bakom hästar som Dear Friend och Mellby Free senast och två segrar i raden dess för innan. Van riktigt tufft motstånd och besitter fin kapacitet själv. Har tidigare haft lite problem med att sätta nosen först men nu verkar polletten trillat ner. Sparade hovarna senast men nu åker skorna av igen och med lite hemmaplansfördel kan man räcka långt här. 

Ett jämnt stolopp där många gör upp om det. På framspåret finns det några som skulle kunna rinna ifrån en bra dag och på bakspåret finns några väldigt kapabla hästar. Mellan volten tror jag inte kommer göra så mycket väsen. Miljonskrällen skulle kunna vara 15 Julia Pellini som kan få loppet ifall många där framför vill vinna!

V75 - 3

Klass 2 försök över 1640 meter autostart.

1 Ovation L.A. har hittills i karriären vunnit 8 av sina 12 starter och man fortsätter övertyga start efter start. Nu är det innerspår över kortdistans och hästen som är snabb ut trivs i spets. Ingves får nog order om att ladda för allt vad hästen går för och därifrån behöver övriga vara riktigt bra för att ta ner honom. Väldigt trevlig häst men vi skall komma ihåg att det är trots allt klass 2 det handlar om.

2 Becker var jag lite skeptisk emot senast men hästen överbevisade mig. Då fick man överta ledningen relativt enkelt och kunde sedan styra hem loppet i sitt eget tempo. Fick lite sällskap den sista biten men kunde ändå ganska enkelt spurta hem det. Nu tror jag inte man riktigt lika enkelt får överta någon ledning och risken är stor att man får göra jobbet utvändigt. Därför rankar jag ner hästen som dessutom inte är så snabb ut.

6 Opulent Tile är väl skrällen i loppet. Har fina fartresurser i sig och kan öppna bra bakom bilen. Skulle kanske kunna utmana om ledningen initialt och får man ta hand om den så är mycket vunnet. Har sprungit 11.6 över distansen, dock inte i ledning men skulle man kunna komma ner i en 12.5 tid så är det inte många som hänger på.

Kan bli lite körning här från början då det är ett par hästar som är snabba ut. Ser man att favoriten invändigt hänger på så är det nog dock många som tidigt väljer att backa. Jag tror favoriten har god chans att vinna detta. En så kallad spets och slut för Ingves med Ovation L.A.

V75 - 4

Svensk uppfödningslöpning, 1640 meter autostart.

1 Good Vibes spikade vi senast och det gick ju bra. Då dundrade man till spets och sedan ledde man med enkelhet loppet runt om. Kändes lite smått överlägsen i det fältet. Nu är det tuffare emot och även om hästen var fin senast så måste man steppa upp det en nivå. Han är snabb ut bakom bilen och trivs i spetspositionen vilket jag tror är planen från Per Nordström. Jag tror ändå det är en bra chans igen, utgångsläget är på hästens sida och så även banan.

8 Mellby Jinx som nu är nedstruken ett spår, såg inte som bäst ut senast. Det var med nöd och näppe man tog sig vidare hit och med tanke på prestationen är nog Båth bara glad att hästen är här. Gången före det var man däremot smällfin och slog Good Vibes utvändigt (skall sägas att Good Vibes fick en tuff inledning då). Svårt att säga vart man har hästen när det är så ojämnt i prestationerna. Strykningen är till fördel och hästen som kan öppna okej lär ha bättre chans att hitta en fin position. Avslutar rappt och besitter fin styrka.

2 Islay Mist Sisu kördes på chans av Ingves senast. Man släppte förbi en av de värsta konkurrenterna till ledningen och sedan lade man sig i rygg där och hoppades på luckan. Luckan kom och Islay Mist Sisu smällde till med en ruskig avslutning som räckte hela vägen. Upplägget nu är lite oklart. Hästen är snabb ut men har en snabb häst invändigt i form av stallkamraten. Kanske Ingves chansar på rygg ledaren igen, alternativ släpper man förbi Mellby Jinx och tar andra ytter. Undviker nog dödens till varje pris, för så stark är inte hästen. Skulle kunna bränna förbi övriga om man får sen lucka igen. Avslutningen senast var magisk.

Den kloka tar många här och njuter av sporten. Det är 2-åringar som skall löpa 1640 meter för en prispeng på 700.000kr. Ägare och tränare får dollartecken till ögon och det lär laddas till höger och vänster. Riktigt roligt att titta på!

V75 - 5

Klass 1 försök över 2140 meter autostart.

3 Upper Face kommer från en fin insats där man var tvåa bakom Dwayne Zet. Spurtade bra efter en resa i rygg ledaren. Besitter bra kapacitet för klassen och har en fin spurt att bjuda på ifall läget ges. Fått ett bra spår här och bör kunna hitta ner i en bra position för en fin ryggresa. Öppnar sig luckan vid upploppet så går det då fort och övriga får kämpa för att inte bli omsprungna!

7 Easy Cash är en häst som jag gillar skarpt och som nu gör debut i ny regi, regi Bergh. Det finns ruskig kapacitet i hästen när han bara vill och jag tror att Bergh kan ha gjort gott för hästen. Startsnabb bakom bilen och trivs i spets, här försöks det nog laddas direkt. Når man ledningen utan att det kostar allt för mycket så blir man svårfångad. Skulle kunna leda runt om.

2 Västerbo Imtheman kommer från en seger där man ledde loppet runt om. Är en stark kuse som också kan springa snabbt när det behövs. Visade prov på fin inställning senast när man slog några riktigt namnkunniga hästar över 3140 meter. Kortare distans nu och skulle gynnas av om det blev tempo. Når troligtvis inte ledningen trots bra spår, finns några riktigt vassa utvändigt. Men skulle kunna vara den häst som själv sätter upp tempot utvändigt. Måste med vid gardering.

Tror det kan bli lite fight om ledningen mellan 7 Easy Cash och 4 Frodo S. (Frodo är för övrigt obesegrad från ledningen i Sverige) Körning mellan dessa hästar kan öppna upp loppet för det känns ganska jämnt där bakom. 3 Upper Face och 2 Västerbo Imtheman gynnas båda av högt tempo, och det finns fler än dem.

V75 - 6

Gulddivisionen över 2140 meter autostart.

2 Elian Web har inte riktigt sett sig själv ut på senaste tiden men i senaste starten tyckte jag att man kunde skymta lite Elian Web igen. Voltstart då och man lyckades dundra till ledningen för att sedan leda runt om. Det är de vi är vana att se Elian Web göra. Nu är det autostart och spåret kunde inte blivit bättre. Är Elian Web tillbaka så är det spets och slut här!

8 Harran Boko skulle kunna utmana men nu blev spåret värsta tänkbara. Har dessutom haft lite bekymmer med travet på slutet och kommer från två raka diskningar. Normalt sett är Harran Boko en ruskigt kapabel häst och skulle normalt kunna utmana Elian Web. Vid omvända positioner så hade det varit betydligt jämnare spelat. Måste ändå vara tidig vid gardering trots många minus.

5 Snowstorm Hanover har jag jagat ett tag och det är en bra häst. Har bara haft lite svårt att visa det. Snabb ut bakom bilen och skulle det krångla lite för favoriten så skulle man kunna ta ledningen. Trivs i spets och skulle kunna leda runt om ifall det klaffar. En av många ifall favoriten sviker.

Ett rivigt 1640 meters lopp där det lär köras från början. Den som får ledningen här har vunnit väldigt mycket. Jag tror Elian Web är tillbaka i form och då blir han mycket svårslagen!

V75 - 7

Silverdivisionen över 1640 meter autostart.

3 Azimut som vunnit hela 28 av livets 41 starter öppnar snabbt bakom bilen och kommer med formen på topp. Återigen Ingves på en av Franzels hästar och återigen tror jag man kommer ladda vad det går mot ledningen. Där trivs hästen överlägset bäst och presterar nästan alltid.

6 Night Brodde har en hög högsta nivå när allt fungerar. Har dock haft endel bekymmer igen på slutet. Är snabb ut bakom bilen och skulle kunna ge favoriten en match om ledningen. Marc Elias är dock smart så märker han att det inte går så backar han nog. Hästen är tillräckligt bra för att vinna detta även bakifrån.

Skrällen i loppet skulle kunna vara 7 Ribaude som har gjort flera bra insatser på slutet utan att få utdelning. Ingen startraket och distansen är inget plus men det är en ruskigt kapabel häst. Björn Goop har taktik kört sådana här lopp förut och att smyga med och sedan ta dem på upploppet är inte alls någon omöjlighet. Just nu spelad till 1% är detta en riktigt intressant häst.

Ganska medioker Silverdivision och inga direkta formkort som kommer till start. Azimut är väl en av få som kommer med en etta i raden och han har dessutom dragit drömspår. Mycket talar väl för att det är spets och slut även här men skulle det krångla lite så är de där bakom snabbt förbi.

Dagens dubbel

Rak

DD1 - 2 Elian Web
DD2 - 3 Azimut

Kombinerad

DD1 - 2,6
DD2 - 3,6,7


Observera att detta är tankar skrivna på torsdag kväll. Mycket kan ändras till spelstopp och den bästa informationen kommer oftast sent. Tankarna kan därför ändras.

Andelar till mina andelsspel hittar ni här.

Välkomna att knipa en andel så gungar vi in nästa sjua tillsammans!Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst på fasta odds
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 har ett brett utbud på fasta travodds och fördelarna är att limits är höga och att dom faktiskt sätter sina egna odds. Det här är ett spelbolag man definitivt ska använda sig av när man spelar på trav.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Vi sätter fart på V64-veckan med trav från Mantorp! I V64-5 ser vi bästa spiken i omgången där One Kind of Art hittat sig en toppen-uppgift! ... Läs travtips

Ikväll startar Björn Goop en del hästar och framförallt får vi se Astronascente Zac vars nästa stora uppgift är V75-finaler. Här tror jag han ... Läs travtips