V75 Hagmyren: Två finska pinnar ger oss miljonerna!

Förra veckan så åker vi på låset i första, där jag ratar 6 Dear Friend till förmån för 1 Alegra Gifont och 9 Kali Smart. Dumt med facit i hand eftersom det stod skrivet i sten att Dear Friend skulle få överta spets.. Aja, vi tar nya tag!

Denna vecka är det Hagmyren som ställer ut V75 och det ser på förhand väldigt klurigt ut. Det har varit enormt anmälningsintresse inför omgången. Det är svårt att hitta spikar och det brukar betyda att utdelningen blir bra. Vi håller tummarna för att så är fallet!

Upploppet är 161 meter långt så här letar vi först och främst efter vinnarna i främre träffen.

V75 - 1

Försök Bronsdivisionen över 2140 meter voltstart.

Jämn inledning i mina ögon då de på förhand bästa hästarna dragit sämre spår. Jag streckar på och hoppas det smäller redan i inledningen.

12 Born To Run måste rankas först trots sitt besvärliga utgångsläge. Bästa hästen i fältet kapacitetsmässigt och får dessutom förstärkning i sulkyn i form av formstarke Björn Goop. En rejäl kuse som tål de flesta upplägg och inte räds att göra jobbet. Kan mycket väl runda samtliga om Goop fixar resan!

Samma sak gäller egentligen även 10 Titan Yoda som verkar ha hittat formen direkt efter vila. Känslan är att Jennifer medvetet valde att vila sommarmånaderna för att komma ut igen mot lite enklare höst och vinter hästar, och hämta pengar. Titan Yoda går dessutom alltid med skor så när tvånget faller in så gynnas han lite extra. Adielsson upp är ett plus och med rätt resa kan man absolut runda fältet till slut.

2 Madame Of Djupmyra är oförskämt lite spelad. En kuse som står sig fint i sällskapet och ett okej utgångsläge. Lyckas Tomas lägga av henne från start och de sitter i främre träffen så är inte jag främmande för att man spurtar förbi samtliga sista biten. Spelad till 5% just nu!

1 Special Major siktar man mot spets med och lyckas Dwight dämpa där så skulle man mycket väl kunna leda runt om. Formen sitter där säger man från stallet och kapaciteten duger absolut. Till 4% måste han med på kupongen!

V75 - 2

Försök Diamantstoet över 2140 meter voltstart. Tillägg 20 meter vid vunna 245.001kr och tillägg 40 meter vid vunna 735.001kr.

Inte helt lättlöst Diamantstoförsök men jag tycker mig hitta en rolig spik.

2 Edima avgjorde på fint sätt senast efter en resa långt ner i kön. Jorma var då väldigt optimistisk till hästen och det visade sig vara korrekt. Detta verkar vara en häst som har det där lilla extra som behövs. Spår 2 blev helt okej då det inte handlar om någon snabbstartare utan mer en kämpe och vinnarskalle. Jag tror att Jorma kommer hitta en fin position från spåret och sedan ha en bra möjlighet att brotta ner motståndet sista biten. Hamrar in spiken till 19%!

1 Special Topsecret är startsnabb och fick ett bra utgångsläge. Hästen är sen i utvecklingen men den har verkligen tagit fart på slutet. Skulle kunna leda detta loppet länge!

7 Cash And Carry är rejäl och tål att göra jobbet. Har en vass avslutning om hon får spara sin speed. Skall alltid räknas i denna typ av lopp.

Detsamma gäller Nurmos 9 Queen Ratzeputz.

V75 - 3

Klass 2 försök över 2640 meter autostart.

Favoriten riskerar tung resa så jag streckar på och hoppas på smäll!

6 Fat Rabbit är en stark och rejäl kuse så den långa distansen är ett plus. Utgångsläget kan dock häxa lite då hästen inte öppnar jättesnabbt. Det kan vara så att Örjan kliver på och vinner detta från dödens men då motståndet inte är några duvungar så tror jag det kan bli för tufft, för de släpper väl inte?

2 Return Of Mogens kan öppna och även om spåret är lite långt in på vingen så tror jag han kan spetsa. Jag hoppas och tror att Adielsson då väljer att köra i spets. Hästen besitter kapacitet för att leda runt om men behöver såklart få fuska bort lite längsvägen.

4 Woodcutter galopperade i senaste starten men gjorde en gedigen insats efter det. Formen sitter där och står man på bena hela vägen så slutar man långt fram här. Går från olika positioner men rygg på favoriten i andraspår hade nog varit en dröm.

12 Decathlon känns lite bortlottad men lång distans ger i alla fall möjligheten från spår 12. Det är en rejäl kuse som tål att gå, så skulle Jorma lyckas smyga framåt lite, så skulle man kunna runda fältet i tredje på slutvarvet!

V75 - 4

Försök Kallblodsdivisionen över 2140 meter voltstart.

Jag tror hästarna på framspår blir svårslagna och tror att vi klarar oss galant på tre streck.

5 Kong C.K. vinner i princip allt han ställer upp i och tränaren låter uppåt även här. Detta är en häst som man siktar mot Elitkampen med och matchar därför väldigt sporadiskt. Kapaciteten är onekligen hög och hästen går från alla positioner. Spår 5 är dock inte de bästa och det finns två motbud så vi garderar.

6 Alm Randers fick springspåret och är rejält startsnabb. Härifrån är taktiken given, spets och slut. Det kan absolut gå vägen. Hagmyren är en bana där många lopp vinna från just ledningen och när värsta motbudet fick spår 5 så ligger vägen öppen!

2 Per Viking kan också öppna och det lär laddas även här. Kommer troligtvis inte nå ledningen men kanske dödens för att sedan släppa till Kong C.K. Skulle den manövern lyckas så kan Per Viking mycket väl slå av de båda favoriterna över upploppet. Vinnarskalle och lättflyttad, kan gå vägen!

V75 - 5

Klass 1 försök över 2140 meter autostart.

Två hästar sticker ut på strecken och skall visserligen vara favoriter men det finns frågetecken!

1 Kapten Brodde håller jag som en av de bättre kusarna i fältet. Barfota runt om och jänkarvagn för första gången är två stora plus, dessutom hoppar Örjan upp igen vilket är ytterligare ett plus. Jag tror vi kan vänta oss en riktigt bra prestation men det finns ett stort men. Spår 1 bakom bilen på Hagmyren är inte det bästa och man behöver vara rejält startsnabb för att hålla upp ledningen. Kapten Brodde behöver med andra ord hitta ut och det är inte alls säkert att man gör de!

3 Viva La Vida Face hittade till tidig ledning och drog på i rejält tempo senast. Vann övertygande men motståndet var lite ljummet. Högre klass på motståndet denna gång och även om det är min spetsfavorit så finns det ett frågetecken. Kan Goop pulla upp? Hästen har bestämt tempot själv i nästan varje start hittills och det är alltid ett högt sådant. Att dra på i 12 fart hela vägen skulle kunna fungera men det kan också bli trötta ben till slut. Då finns det många där bakom som kommer skjutande!

5 Mizai har alltid en ruskig avslutning att bjuda på och fick här ett fint utgångsläge för första gången på länge. Trots dåliga spår så har hästen gjort rejäla prestationer och slutat långt fram. I min bok förtjänar man snart en seger och varför inte här? Om Viva La Vida Face drar på i för högt tempo och Kapten Brodde sitter fast så skulle Mizai mycket väl kunna sprinta förbi samtliga över upploppet.

Detsamma gäller för 6 The World Is Mine som just nu spelas till under 1%. Hästen kan avsluta vasst om han får gå med i ryggar in i det längsta. Tomas Pettersson har skrällt förut och skulle mycket väl kunna göra det igen!

V75 - 6

Många fastnar självfallet för 1 Hail Mary i detta Guldloppet men spår 1 har visat sig vara en fälla förr och här är tron och förhoppningen att han blir fast på inneerspåret.
Istället är det 4 Brother Bill som är min vinnare och jag tror Carl Johan Jepson ger allt för att stänga in Hail Mary och det är dags att få lite utdelning nu för sexåringen!

V75 -7

Välbekante 2 Kurri Jari Boko kommer över till Sverige med Veijo Heiskanen och är förstahästen i avslutande Silverdivisionen. Spikförslag på Dagens Dubbel!

Då systemet redan har två spikar klara så garderar jag upp Kurri Jari Boko med framförallt 5 Gooner och 9 Zeudi AMG men två lågprocentare som känns intressanta som värdehöjare är 3 Dwayne Zet och 7 Digital Dominance.

Dagens Dubbel

DD1 - 4 Brother Bill
DD2
- 2 Kurri Jari Boko


Detta var mina tidiga tankar inför V75 från Hagmyren. Jag hoppas de kan vara till hjälp för någon.

Som vanligt önskar jag er lycka till med liret oavsett om ni spelar med mig, själva eller med någon annan.

Vi ses i vinnarcirkeln!


Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Solvalla sätter fart på helgen och på V65 gör Hefner Am intressant debut i monté! V65-1 12 Beethoven Gar föll som jättefavorit senast där han ... Läs travtips

Likt traditionen gör gällande är det dags för SM-dag på Åby. Det är dags på lördag och i huvudnumret Svensk Mästerskap fick bästa hästen det sämsta ... Läs travtips

Analysen uteblev förra helgen då det var mycket annat, och då hittar vi dit med två 10% spikar i inledningen som jag hade kunnat bjuda på. Tyvärr ... Läs travtips

Tidiga V75 tankar SM-lördag från Åby och det ska delas ut många medaljer under dagen. Det är alltid lite extra spänning sådana dagar och det gäller ... Läs travtips

Travstugans tidiga tankar på V75 inför V75-omgången lördagen den 8 Oktober från Åby! Här bjuder jag ( Andreas Stenberg ) på mina tidiga tips ... Läs travtips