V75 Bollnäs - Stålmannen fixar biffen?

  V75 satt för två helger sedan och nu satt även en fin åtta på V86 denna onsdag. Där emellan några sexor på V64 och formen känns verkligen på topp för dagen.

  V75 denna vecka går av stapeln på Bollnäs som är en ganska ”vanlig” bana när det kommer till förutsättningar. Underlaget brukar vara bra. Alltså inte mycket att tänka på när det kommer till banan.

  Mina andelar till omgången:

  Missa inte heller min och Niklas Lindstedts gemensamma andel ”Biffen o Bananen”. Vi kombinerar våra tankar till ett gemensamt slagkraftigt system.


  V75 - 1

  Klass 1 försök över 2640 meter voltstart.

  Jag tänkte gå ut hårt och spika mig ur den första avdelningen. 6 Mellby Ironman kan öppna riktigt snabbt och borde med hjälp av springspåret hitta till tät. Därifrån tror jag ingen i fältet plockar ner honom och hamrar in spiken till en härlig spelprocent. Det är en stark och rejäl herre som ofta gör bra lopp och bjuder upp till kamp. Gynnas av den långa distansen och har med många framskjutna placeringar på slutet gjort sig förtjänt av att få sätta nosen först igen.

  Motstånd saknas såklart inte och 2 Final Whistle måste såklart nämnas tidigt där bakom. Också det en stark häst som trivs över längre distanser. Har med över 50% segrar i karriären och 85% bland de tre, visat att man är av rätt virke och har en rejäl vinnarskalle. Här är dock risken stor att man får gå utvändigt om min spik och göra jobbet själv. Då tror jag det blir för tufft.

  9 Your Dreamlove skall köras med ryggresa och smyga in i det längsta för att komma till sin rätt. Lyckas man med det så har man en ruskig speed tillslut och kan fälla många. Gynnas om det skulle bli tempo på tillställningen och då är Mats inte sen med högertömmen i sista sväng. Kan gå om Final Whistle sätter upp tempot utvändigt om min spik, och ett spännande garderingsstreck till rolig procent.

  Vid lite bredare gardering, glöm inte bort 11 Reven Dejavu som vinner lopp när som helst.

  V75 - 2

  Kallblodsdivisionen över 2140 meter voltstart.

  Jag tycker det är ett lurigt kallblodslopp utan några som riktigt sticker ut. Därför kommer jag att spela med lite bredare gardering och försöka gunga in någon skräll.

  8 Nårje är favorit och skall väl vara så. Insatserna på slutet vittnar om en häst som verkligen kommer med form och som har fartresurser nog för att vinna detta. Har dock galopperat en del och spår 4 är såklart inte optimalt. Står han på bena så tror jag han vinner men med galopprisken i bakhuvudet blir gardering givet.

  12 Tangen Frikk som är rejält stark vill helst ha lite längre distans för att komma till sin rätt. Med det sagt är han inte dålig över kortare distanser och kan absolut vinna här. Tål att göra grovjobbet själv och skulle kunna trycka upp tempot utvändigt och ändå vinna.

  11 Månremus skulle verkligen gynnas om det blev lite körning där framme då han har en fin avslutning. Kommer säkerligen smygas med i ryggar in i det längsta och hoppas på sen lucka. Magnus Djuse som verkar trivas med hästen kör igen och nu väljer man att rycka samtliga skor för första gången. Spännande!

  V75 - 3

  Klass 2 försök över 1640 meter autostart.

  ” Klass två, måla på ” brukar vara citatet vi kör på men denna omgång blir det tvärtom. Jag tycker en häst utmärker sig över de andra och med ett bra spår skall vinstchansen vara god. 4 Santos De Castella ser vi för första gången ute över den korta distansen och det tror jag kan bli bra. Han kan öppna snabbt bakom bilen och borde kunna köra sig till tät. Väl där kan man nyttja sin styrka för att sätta upp ett högt jämnt tempo som gör det svårt för de där bakom att komma ikapp. Värsta motbuden kommer få jobbiga resor och de vill säkerligen inte heller göra jobbet åt varandra.

  7 Double O.Seven och 11 Grand Canyon Sisu är två av de som jag håller som värst emot. Double O.Seven kan öppna och trivs bäst i tät. Lär laddas framåt men jag tror inte det går, utan risken är isåfall att man får dödens. Grand Canyon Sisu har en tung avslutning och visst, kommer man igenom bra från start så kanske den räcker. Men risken är stor att man hamnar lite för långt bak och då blir det svårt att hinna fram.

  Slår istället ett slag för bubblaren, 1 Candlestine som en bra dag kan få ryggen på min spik. Det blir isåfall en behaglig resa och skulle luckan sedan uppenbara sig kan det smälla till!

  V75 - 4

  Diamantstoförsök över 2140 meter voltstart.

  Lite skiktat Diamantsto försök kan jag tycka. Man borde ta sig väldigt långt med 4-5 streck här. Jag tänkte däremot chansa lite och gå på 2 streck och hoppas det räcker. Lever vi efter denna avdelningen så ser det riktigt bra ut sedan!

  1 Muzzle The Yakker lär ta hand om ledningen här och därifrån skall hon sedan slås. Det låter verkligen uppåt från stallet där Reijo tycker sig fått ordning på grejerna på slutet och förväntar sig resultat. Hon besitter fin kapacitet men har haft lite bekymmer med travet. Står hon på bena nu så borde det vara en bra chans att leda länge och förhoppningsvis runt om!

  Jag hade kunnat tänka mig att spika men vill ändå ha med en häst från bakspåret. 10 Alfredo Sauce tycker jag förtjänar att vinna mer än man gör. En väldigt kapabel häst som hela tiden bjuder upp till dans. Slutar ofta långt framme och det känns som en häst som är oöm för positioner. Formen känns på topp och hon kommer säkerligen blanda sig i segerstriden här igen!

  Just nu bortglömd men kapabel för klassen är 8 Saga Doc som hade varit nästa häst in på systemet för mig. Antagligen rättar procenten till sig närmare inlämning men att hon just nu står under 10% är för mig ett stort frågetecken.

  V75 - 5

  Försök Silverdivisionen över 2140 meter autostart.

  Återigen en Reijo Liljedahl kuse med chans på ledningen. 1 The Bald Eagle har visat att man kan öppna från start och tar man ledningen relativt enkelt här kan loppet mycket väl vara över. Formen är kanon och läget bra, så taktiken känns given.

  4 Van Gogh Z.S. och 6 Morotai Degato kan även dem röra på sig den första biten och lär testas. De funkar dock även bra bakifrån så troligtvis blir det ingen jätteutdragen spetskörning utan snarare lite krig om positionerna.

  8 Eddy West, 10 Digital Dominance och 12 Fort Knox gynnas alla om det skulle bli körning.

  Jag tar alla nämnda och får på så sätt en billig ”helgardering”. Har svårt att se någon annan blanda sig i.

  V75 - 6

  Försök Silverdivisionen över 2140 meter autostart.

  Ett lopp där jag tycker favoriterna är helt fel spelade. 5 Moses är i skrivande stund stor favorit och visst kan han vinna. När Moses presterar på topp är han riktigt bra. Snabb från start och tål att gå i högt tempo. Däremot så svajar han väldigt i sina prestationer. Givet att gardera enligt mig!

  11 J.J. Stitch funderar jag på att steka rakt av. Känslan är att hästen behöver gå i ledningen eller iallafall utan rygg för att fungera. Man vinner inte detta från dödens och ledningen blir det inte.

  Istället tycker jag det finns många väldigt roliga motbud till dessa två. 2 Speedy Tilly är riktigt spännande. Har i år inte riktigt levt upp till sin fulla potential men det var under denna period han var som bäst förra året. Kan både öppna och avsluta och är oöm för positioner. Skulle kunna vinna oavsett resa om formen är där!

  10 Tale Of Jacks är också det en väldigt kapabel herre som vi har jagat ett tag. Är ofta med där framme när det skall avgöras men inte riktigt kunna sätta nosen först. Jag tror bakspåret kan vara bra för honom, få en fin ryggresa och gå till slut. Då kan det bära långt!

  V75 - 7

  Försök Gulddivisionen över 1640 meter autostart.

  3 Milliondollarrhyme är såklart klar första häst i den avslutande avdelningen. Startsnabb häst som lär ta sig till ledningen och borde ha bra chans att leda runt om. Kommer dessutom med toppform så uppgiften känns väldigt överkomlig. Han kommer dock bli väldigt stor favorit här, kanske omgångens största och då tycker jag ändå det finns värde i garderingen.

  5 Brother Bill slog Elitloppsvinnaren näst senast och såg riktigt fin ut då. Det är en häst med hög kapacitet som kommer tjäna mycket pengar framöver. Distansen är väl kanske snäppet för kort men skulle det strula lite för favoriten så är man en av de som kan vinna, men man får inte hamna för långt bak.

  6 Inti Boko har också han skyhög kapacitet och måste tas på allvar här. Kommer mer och mer för varje start och snart sitter formen där på allvar. Van att möta de bästa och gynnas om det blir fart här.

  7 Click Bait som är ruskigt snabb från start lär laddas rejält. Lyckas man lugga favoriten på ledningen så är det istället han som håller i taktpinnen.

  Dagens Dubbel

  DD1 - 3,4,10
  DD2 - 3 Milliondollarrhyme

  Det var mina tankar inför V75 omgången från Bollnäs. Vill man spela med mig så kan man göra det HÄR

  Nu gungar vi in nästa full pott för och nya fina pengar!

  Bästa spelbolaget för travodds

  GoGo Casino

  • Ny licens från LeoVegas
  • Stort spelutbud
  • Swish som betalningsmetod
  • Minst 200 SEK insättning
  Hemsida: Grundat:
  Ägare:Huvudkontor:

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen
  Följ Travstugan på Youtube