V75 Solvalla - Uppvärmningen inför Elitloppet » 28 maj | Christian -…

V75 Solvalla - Uppvärmningen inför Elitloppet


Årets höjdpunkt är här, Elitloppshelgen. Lördagens V75 från Solvalla innehåller riktigt fina hästar och vi bjuds på högklassig underhållning. Här kommer mina tankar om lördagens lopp.


Mina andelar där mina tankar blir till verklighet hittar ni nedan:

Christians Hummertina 255kr / 10 andelar (exklusiv)

Christians Fiskelycka 105kr / 20 andelar

Christians Bottenmete 55 kr / 25 andelar

V75 - 1

Stoeliten över 1640 meter startar V75 denna omgång och jag ser ingen anledning att gå emot favoriten 4 Double Exposure. 4 Double Exposure inledde i förra starten 2020 på ett strålande vis. Man ledde då loppet runt om och höll Heart of Steel (som dessutom hade fått en fin ryggresa) bakom sig hela vägen in i mål. Formbesked! Jag tror att det är spets och slut även nu på lördagens V75 och inleder med en spik!

Det finns risk att 4 Double Exposure kommer skena i spelprocent och som spelare kommer det ju då börja rycka i garderingstarmen.

Först ut vid en gardering tycker jag 2 Hevin Boko är. 2 Hevin Boko gör alltid bra lopp och är alltid med där framme och gör upp om det och är det någon som förtjänar en seger så är det 2 Hevin Boko.

6 Tessy D'ete visade styrka och en fin spurt senast på Örebro där man spurtade till seger. Fick då en fin resa hela vägen och lyckades tillslut spurta ner nyss nämnda Hevin Boko.

7 Mellby Free är ett riktigt bra sto som kan öppna bra och vinner ofta men spår sju, skor och årsdebut gör att jag håller nere segerchansen denna gång men skall såklart med vid gardering.

V75 - 2

Första häst blir ännu en Redén häst, ännu en Kihlström styrd kuse, 8 Don Fanucci Zet. 8 Don Fanucci Zet var för tre veckor sedan ute i Kungapokalen och var ytterst nära att ta hem den. Man gjorde en extremt fin prestation när man först pressade sig till ledningen i första sväng och gick sedan där hela vägen. Tillslut blev dock man slagen av en smygkörd Aetos Kronos. 8 Don Fanucci Zet ställs här inför en lämplig uppgift, spåret emot men jag tror man tidigt kommer köra framåt igen. Denna gång kan det räcka hela vägen och på något av mina system är detta spik nummer två!

1 Velten Limelight har jag inte superbra koll på men det verkar vara en riktig segermaskin och Rick Ebbinge har jag stor respekt för.

6 Gardner Shaw blir ändå mitt andra streck efter två riktigt fina prestationer i år. Här vill man nog köra till ledningen så tidigt som det går men kan få svar invändigt av Velten Limelight som är snabb ut.

4 Mr Marvelous som gjort fina prestationer hela året skall räknas tidigt. Vi spikade senast och då satt den, nu tror jag som sagt man har en överman utvändigt om sig. Platsspelet är dock väldigt aktuellt.

V75 - 3

6 Very Kronos, sköter han sig så vinner han detta, lite så känns det. När 6 Very Kronos har sina bästa dagar så är han ruggigt bra, borde egentligen ha mer pengar på sig och höra hemma i guld. MEN, ett stort men, detta är inte en häst att lita på. Hästen galopperar ibland och har lite andra fasoner för sig. Travar han som senast så vinner han men jag tycker man skall gardera här.

4 Wild Love kördes lite chans och det blev lite för hårt senast då man försökte ta sig till ledningen. Man förlorade den fighten och det kostade alldeles för mycket, var därefter borta. Kör man lite snällare denna gång så kan man avslutat ruskigt snabbt. 5 Man At Work är en annan häst som kan avsluta riktigt vasst. Hästen galopperade senast vilket sitter lite i bakhuvudet men man skall inte glömma att 5 Man At Work i många lopp dessförinnan gjort bra prestationer. Vinner inte så ofta men oftast med och strider om det, snart smäller det igen!

Sedan får man inte glömma Björn Goop som visade storform på V86 i onsdags. Björn selar ut 11 Vincero'Gar och får man rätt tempo på detta loppet så rundar man många till slut.

V75 - 4

6 Karamel Hill övertygade igen senast när man ledde från start till mål och det fanns egentligen aldrig några hot emot ekipaget. Springspår nu och att man kommer till ledningen här ser jag som en självklarhet och därifrån blir man hästen att slå, helt klart. 10 Anthara Bi som är snabb ur voltstart kan få en fin start från spår 10. Risken är att man hamnar utvändigt stallkamraten. Blir fallet så, så tror jag loppet kan bli ganska låst där. 6 Karamel Hill med 10 Anthara Bi utvändigt om sig, skulle kunna vara ett fint lås?

Första utmanare till Goop-hästarna är Robert Berghs superfina märr 14 Indras Secret. Hästen ger och tar lite, ibland gör hon imponerande prestationer men ibland klappar hon ihop och galopperar oprovocerat. Inte att lita på helt enkelt men skall med på kupongen ifall man garderar vidare. 

Vill även varna för 15 Millie Millionaire som nu fått två lopp i kroppen och har en hög kapacitet. Avslutade hyfsat senast men rådde inte på 6 Karamel Hill, smyglopp här och hon är med och gör upp om det igen.

V75 - 5

Klass 1 final över 2140 meter och jag tycker loppet på förhand ser öppet ut. Första rankingen på min lista får 5 Armour As som gav självaste Ecurie D något att bita i senast. Hade inte Ecurie D varit omänskligt bra så hade 5 Armour As vunnit och det i ganska övertygande stil. Utvändigt om sig har man segermaskinen 6 Van Gogh Z.S. som bara vinner och vinner. 6 Van Gogh Z.S. kommer troligtvis laddas emot spets då man är ruskigt snabb bakom bilen. Tar man ledningen så vill man nog behålla den positionen så länge det går och svarar när 5 Armour As ställer frågan.

Körning mellan de två favoriterna öppnar upp detta loppet och där bakom tycker jag det ser vidöppet ut. 12 Strong Heartbeat är en personlig favorit som sällan gör ett dåligt lopp och till denna start är man anmäld barfota fram. Blir så fallet så kommer det vara första gången utan skor fram, vilket är högst intressant. Jag tror Westholm kommer söka sig fram med ca 1000 meter och blanda sig i segerstriden.

Vill även varna för 10 Valiant Dream som nu rycker skorna igen. Tror man blivit lite bortlottad här då hästen trivs i främre träffen men kapaciteten är hög. Hittar man fram tidigt så kan man vara med och göra upp om det.

V75 - 6

Bronsdivisionen och kvällens höjdpunkt enligt mig. Superfighten mellan, 1 Seismic Wave, 2 Giant Shadow och 6 Vikens High Yield. Jag har supersvårt att skilja dessa tre åt. 

Den enkla vägen är att ta alla tre på kupongen. Jag tror det räcker så.

1 Seismic Wave gjorde årsdebut senast och såg fin ut direkt. Från spår 9 hittade man plats andra utvändigt och fick loppet lite kört i knät. Insatsen kan man ändå inte ta ifrån honom och formen är det absolut inget fel på.

2 Giant Shadow har vunnit 23 av 28 starter, det räcker väl med det? Kom dock "bara" trea i senaste starten och såg inte riktigt hundra ut på upploppet. Men herr Goop lär ha tittat på det och filat på hästen. Att formen skulle vara dålig till denna starten, det tror jag inte ett dugg på..

6 Vikens High Yield bara övertygar start efter start och vinner på alla distanser. Skall vi hitta något emot så är det väl att hästen startade för en vecka sedan. Vann då i överlägsen stil men hästen brukar inte starta så tätt. Per Lennartsson visade även i senaste starten att han inte är något kuskminus som jag skrev i min analys. 1-0 Lennartsson vs Christian.

V75 - 7

15 Moni Viking blir min första häst här trots spåret. Avslutningen i senaste starten var något i hästväg och gör man ett liknande slutvarv nu så kommer man runda alla här. Kan vara ett spikalternativ.

Tidigt emot är 13 Ble Du Gers som efter vila senast gjorde en fin prestation och gick om fältet med varvet kvar, därefter fortsatte man öka ända in i mål. Tror man inte på 15 Moni Viking så skall 13 Ble Du Gers med på lappen.

2 Ivory Di Quattro är en kapabel springare som om han får tag på ledningen här kan leda runt om. Kan absolut bli ett staket i resultatraden för Berghs Love You avkomma.


Länk till mina andelar finns högst upp i inlägget.
Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst på fasta odds
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
100% upp till 100 SEK
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 har ett brett utbud på fasta travodds och fördelarna är att limits är höga och att dom faktiskt sätter sina egna odds. Det här är ett spelbolag man definitivt ska använda sig av när man spelar på trav.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Hej hej Känslan vi går in med inför denna vecka är BRUTAL! Sjuan satt återigen i lördags och denna gång var det Stenbergs A La Carte som levererade ... Läs travtips

Förra veckan V86 slutade med 7 rätt på båda systemen. Det är dags att ta revansch och det tänkte jag göra omgående! V86 ställer ut med riktigt ... Läs travtips

Avdelning 14 Waikiki Silvio var inte speciellt bra i årsdebuten senast. Har hög kapacitet i grunden och bör räcka långt, dock ett frågetecken. 11 ... Läs travtips

En riktigt stjärnkväll väntar, med finbesök av många kanoner när V86 nu ska avgöras på världens bästa travbana Sundbyholm Äntligen dags för en av ... Läs travtips

V86 14 Waikiki Silvio var ganska blek i comebacken men har nu fått vila igen och har ett fint läge. Hästen visade prov på fin styrka ifjol, men ... Läs travtips

V86 1 Här tycker jag att det är rätt favorit, 4 Waikiki Silvio är en mycket fin häst med bra kapacitet. Anmäld barfota runtom nu, dessutom har Björn ... Läs travtips

Onsdag har det blivit innan analysen blivit skriven, snart lite sömn, lite träning. En kortare tripp, lite god mat och sedan förhoppningsvis njuta av ... Läs travtips

V75 1Öppet lopp inleder omgången och här gäller det att strecka på. 1 Tycon Broline är en väldigt kapabel häst som inte riktigt fått till ... Läs travtips