Tidiga V86 tankar: raketen leder runt om

  Snett på det förra veckan både vid V86 och V75, och även om GS75 satt så får vi summera veckan som dålig. Hoppas på bättre flyt denna vecka, och vi startar med V86 från Bergsåker och Solvalla.

  Omgången ser riktigt rolig ut med många fina drag, och det finns även ett par spelvärda spikar. Jag tror inte på någon miljonutdelning men ett par hundra tusen kanske vi kan få med lite flyt. Jag tänker bland annat göra ett försök att fälla den mäktiga Don Fanucci Zet för att spetsa till systemet lite. Häng med! 

  V86 - 1

  Bergsäker, 2140 meter autostart.

  Lite halvklurig första avdelning på omgången. Det är inga segerstaplare som ställs ut här, utan snarare hästar som hellre kommer tvåa och trea. Rekommendationen blir att ta några streck. 

  3 Alert Kronos fick äntligen vinna igen senast efter nästan ett och ett halvt år utan seger. Motståndet var enklare då men hästen var inte tom över mål. Hästen besitter fina fartresurser för klassen och är van att tävla med skor. Kan dessutom öppna riktigt snabbt så taktiken känns given här. Kan leda detta runt om.

  11 Amperage Hanover tycker jag är intressant här till lite lägre procent. Hästen är visserligen bara fyra år och har fått ett tråkigt spår, men jag tycker det som jag sett i honom hintar om en bra häst. Kan Mika Forss smyga med in i det längsta här så kan han fälla många till slut och med en mängd ”icke-vinnare” i fältet så kanske det kan bli seger.

  Intressant start gör även 4 Harry Ruda som nu fått två lopp i kroppen efter längre vila. En hemmahäst som tränat i kalla förhållanden likt de vi kommer se på onsdag. Gynnas av att det är skotvång då han nästintill alltid startar så. Det finns fina fartresurser i hästen och formen är i antågande.

  V86 - 2

  Solvalla, 2140 meter autostart.

  Ett jättespännande lopp där vi får se Elitloppsvinnaren 10 Don Fanucci Zet ute på banan igen. Don Fanucci kommer bli stor favorit här, vilket jag förstår. Vanligtvis skall han bara gå ut och slå av detta gäng, trots bakspår. En joggingtur i parken. Men denna gång tycker jag ändå det finns anledning att gardera. Skotvånget tvingar på fyra skor och så har femåringen inte gått sedan mars 2020. Garanterat ett minus, frågan är bara hur stort. Bakspåret är också ett minus, om än inget stort. Don Fanucci går bra bakifrån och brukar kunna avsluta riktigt snabbt men ledningen är såklart bäst. Trots överlägsen kapacitet i fältet så är det inga duvungar han möter, och när motståndarna missgynnas mindre av skotvånget så skulle det kunna skrälla här.

  Jag plockar med de tre som kör om ledningen inledningsvis, 2 Niky Flax, 3 Racing Brodda och 4 Ragazzo Da Sopra, där jag tror den förstnämnde vinner den striden. Niky Flax är van att möta tufft motstånd och går dessutom bra med skor. Kan leda detta länge!

  En annan som också går bra med skor på hovarna är 9 Hazard Boko. Även här hade ledningen varit att föredra men jag tycker Lennartsson brukar styra sina hästar riktigt bra bakifrån också. Kan slå av de flesta ifall han får smyga i ryggar. Rygg på Don Fanucci i dödens och sedan slå av över upploppet?

  V86-3

  Bergsåker, E3 revanschen, ett tre-åringslopp för ston över 2140 meter autostart.

  Här tycker jag vi hittar en bra spik och omgångens första spikförslag.

  2 Imhatra AM körde sig till tidig ledning senast och sedan vann hon säkert. Samma utgångsläge denna gång och jag tror på samma upplägg. Mats väntar ut den initiala spetskörningen och därefter kör han till. Troligtvis får han överta och då borde loppet vara över. Jag håller Imhatra AM som huvudet högre än övriga konkurrenter här och även om de inte skulle få överta spets så är de inte borta. Imhatra AM har varit ute mot kulltopparna och slagit av de flesta bakifrån tidigare!

  Vid gardering blir det lite halvsurt. Då tycker jag man måste plocka med 3 Polar Operation, 4 Cintra, 6 Filippa B.J., 10 Stinaalvina Zonett och 11 Swept Wing som alla kan blanda sig i detta ifall min spik sviker.

  V86 - 4

  Solvalla, över 1640 meter autostart.

  Omgångens andra spikförslag kommer direkt efter första. 4 Rocket Boy tror jag har bra chans att spetsa och därefter leda detta loppet runt om. Skulle Oskar inte spetsa direkt från start så kommer han säkerligen köra till i ett andra skede, och då tror jag ingen svarar. Jänkarvagnen som åker på till denna start borde kunna ge en liten extra skjuts och bara förbättra hästens chanser till tidig ledning.

  Motbuden är de betrodda bakom, 5 Thanator, 6 Ove Palema och 10 Abbe Of Sveden.

  V86 - 5

  Bergsåker, stolopp och spårtrappa över 2140 meter autostart.

  Omgångens öppnaste lopp i mina ögon och helst av allt hade jag tagit samtliga. Jag måste dock banta ner det något för att få ihop systemet.

  3 Navona ser ut att bli stor favorit här och visst är det ett tidigt streck men inte mer än så enligt undertecknad. Hon kan öppna snabbt och skulle med lite flyt kunna hålla ledningen. Isåfall leder hon länge. Jag tycker dock inte hon sett som bäst ut på slutet och det finns frågetecken både kring formen och hur skor och eventuell brodd påverkar. Det finns även startsnabba hästar både invändigt och utvändigt så det kan även blir lite körning. Nej, garderingen är given!

  6 Diones Smaragd kan öppna snabbt och skulle kunna ta ledningen trots spåret lite längre ut. Får Wäjersten tag på spets så lär han köra där och då skulle ekipaget kunna rinna undan. Jag tycker Diones Smaragd känns som en allround häst som klarar alla distanser och hon biter ifrån sig bra i spets. Rolig outsider.

  7 Juliana Rags håller jag som mer stark än snabb och hon skulle gynnas om det blev körning här. Spår lite väl långt ut så lite flyt från start behövs men skulle det lösa sig så är Braekkens en av hästarna som gör upp om det här.

  Även 8 Jamaica Boko fick ett dåligt utgångsläge men är en bra häst. Hon kommer med fin form och måste räknas tidigt mot detta gäng. Det skall såklart lösa sig lite från start för att hon skall blanda sig i tätstriden men då hästen är hyfsad från start tror jag det kan gå vägen. Styrkan är främsta vapnet och ett högt tempo gynnar hästen som även gynnas av skotvånget.

  V86 - 6

  Solvalla, två-åringslopp över 2140 meter autostart.

  Ytterligare ett svårlöst lopp på förhand. Två-åringar skall göra upp om 200.000kr och många av dem har aldrig mötts. Utvecklingen och prestationerna är väldigt olika mellan gång till gång och därför blir de extra svårbedömt. Jag rekommenderar att man tar många och njuter av underhållningen, men jag själv testar ett lås för att försöka få ett litet övertag.

  3 Urban Africa var trea i uttagningsloppet till Svensk Uppfödningslöpning och skulle egentligen sprungit finalen. Stallet var dock sena till stallbacken så man missade inskrivningen och därmed ej fick starta. Jag tror på en revanschsugen häst och tränare här, och från ett bra utgångsläge måste man räknas tidigt. Hästen fungerar från alla positioner och har alltid en rejäl bit till slut. Med den fäller man många här!

  5 Bedazzled Sox kommer med idel segrar till denna start och även om det varit i enklare gäng så är det alltid något man måste ta i beaktning. Segrarna har tagits i fin stil och med full kontroll över mål, och hästen har aldrig behövt ta ut sig. Tuffare nu men ändå en häst jag rankar högt i sällskapet.

  9 Kayla Westwood hade varit näst in på systemet för egen del. Ett löfte som också hon är obesegrad inför denna start. Bakspår är såklart ett litet minus men med få hästar i fältet så kommer Djuses fina sto säkerligen blanda sig i striden.

  V86 - 7

  Bergsåker, försök Bronsdivisionen över 2640 meter autostart.

  8 Chestnut Bojje kommer verkligen med formen i zenit till denna start. Tre raka segrar i bagaget efter lite vila, och dessutom tagna i fin stil. Ut över favoritdistansen igen här och det skall vara en bra chans till fjärde raka. Utgångsläget är dock sämsta tänkbara och härifrån blir man lite utlämnad åt vad de andra gör. En stark och rejäl häst som tål att göra jobbet men det får inte krångla för mycket.

  3 Huddlestone som kan öppna snabbt är en trolig spetskandidat och kan leda loppet länge. Trivs över lång distans och trivs i spets. Taktiken känns därmed given. Formen verkar också sitta där så att hemmahästen slutar långt fram råder inga tvivel om.

  Två roliga outsiders som absolut inte är chanslösa är 6 Xanthis Coktail och 9 Xanthis De Roi. Två starka hästar som har bästa biten till slut. Går det lite för fort för ledaren här så kommer dessa ligga lågt över upploppet. Fäller många!

  V86 - 8

  Solvalla, spårtrappa över 2140 meter autostart.

  Jämnt streckad avslutning och det tycker jag är korrekt. Många om budet och det är svårt att hitta en klar förstahäst.

  4 Victorious Wine tycker jag gör en intressant start här. En häst som går bra med skor och alltid har en fin avslutning att bjuda till. Har gjort fina insatser på slutet utan att sätta nosen först men det är bara en tidsfråga. Skulle kunna få en fin resa här och fäller då många till slut.

  1 Habrik AM skall såklart räknas också och ser ut att bli hårt betrodd. Spår 1 kan dock innebära lite bekymmer då hästen inte öppnar jättesnabbt. Örjan som sitter i sulkyn är skicklig och har löst liknande situationer tusentals gånger tidigare men även om hästen har en snabb avslutning så finns alltid risken att det blir långt fram. Ett streck i mängden för mig från läget.

  En riktig miljonsmäll som inte alls är borta är 3 Inspector Gadget (just nu spelad till 1%). Detta är en häst som alltid gör bra lopp men som sällan får sätta nosen först. Insatsen senast tyckte jag var bra och formen känns som den sitter där. Från ett bra läge måste han med på mina lappar denna gång. Det kan ju vara nu det händer.

  Detta var mina tidiga tankar inför onsdagens V86 omgång från Bergsåker och Solvalla.

  Jag gör som vanligt ett par försök själv med mina andelsspel som ni hittar här nedan.

  Vi ses i vinnarcirkeln!
  Bästa spelbolaget för travodds

  LeoVegas

  • Schysst odds & travbonus
  • Freespins utan omsättningskrav
  • Prisbelönt mobilcasino
  • Helt krångelfritt
  • Dagliga jackpotts i casinot
  • Svårnavigerad hemsida på datorn
  • Aningen lågt bonuserbjudande
  Välkomstbonus
  500 SEK gratisspel
  Till LeoVegas Ta del av bonus

  18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Erbjudandet är giltigt i 60 dagar. Omsättningskrav 1 ggr. Ev. vinster är omsättningsfria. Regler och villkor gäller. Stodlinjen.se, Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.

  Hemsida: leovegas.comGrundat: 2011
  Ägare: LeoVegas ABHuvudkontor: Malta
  Leovegas startsida
  Leovegas sport
  Leovegas Trav

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

  Leo Vegas är kanske inte det första spelbolaget man tänker på när man ska spela på trav, faktum är dock att deras utbud är riktigt bra och man kan räkna med att dom ibland har en del erbjudanden när det kommer till travet. Mobilappen och hemsidan har varit lite rörig för dom som inte är rutinerade av onlinespel, men LeoVegas har förbättrat sig och erbjuder numera en spelupplevelse i riktigt bra klass. Leo Vegas använder sig av Kambi som oddsleverantör och har därmed samma odds som Unibet och MrGreen.

  Det här hittar du i LeoVegas recension:

  Läs hela recensionen
  Följ Travstugan på Youtube