Tidiga tankarna inför V75 Gävle - Gävle Stora Pris » 15 okt. |…
  • Hem
  • Christian
  • Tidiga tankarna inför V75 Gävle - Gävle Stora Pris

Tidiga tankarna inför V75 Gävle - Gävle Stora Pris

V75 från Gävle till helgen med Gävle Stora Pris som huvudnummer. På förhand många jämna kluriga lopp och det resulterar förhoppningsvis i en fin utdelning. Banan är en av de snabbaste i landet och har ett kort upplopp på endast 178 meter så generellt bör man leta efter ledaren eller iallafall ledaren inför sista sväng.

Mina andelar till omgången:

Christians Hummertina - 255kr / 15 andelar

Christians Fiskelycka - 105kr / 20 andelar

Christians Bottenmete - 55kr / 25 andelar

V75 - 1

Klass 1 över 2640 meter voltstart.

Första kritan går till 12 Speedy Tilly som visat fin form en längre tid, eller egentligen sedan man kom till Berghs regi. Hästen är både stark och snabb och kan både öppna och avsluta ruskigt fort. Senast var det spets och slut som stod på schemat och även om motståndet var av lite enklare sort, så visade hästen upp en fin prestation och fick tillslut ta en efterlängtad seger. Här blir det nog ryggar som gäller till en början (om man inte hittar förbi direkt) och beroende på hur loppet utvecklar sig så lägger duktige Lennartsson upp taktiken.

Loppet är dock läskigt jämnt och jag tycker man borde ta många hästar. 8 Global Warrior verkar ha hittat formen rejält efter lite vila. Senast blev man precis slagen av en för dagen omöjlig Dream Kåsgård. Men Global Warrior sprang på rekordtid och såg smällfin ut. Hade upploppet varit 50 meter längre så hade man nog vunnit. Spår 8 är väl inte optimalt men det är en allround häst som besitter fin kapacitet och klarar av de flesta distanser och upplägg. Med rätt resa så startar man inte utan chans här!

9 Royce Rolls är en häst som jag fastnat för på slutet och som verkligen har tagit enorma kliv framåt i regi Björn Goop. Senast fick man ge sig sista metrarna på upploppet efter att ha fått rejält med massage i ledningen under loppet men hästen gjorde en jätteprestation. De bästa loppen har gjorts över kort och medeldistans men man har ändå sprungit en 14.1 tid över 2640 meter och det var i början av tiden hos Goop. Så som hästen gått framåt under sommaren förväntar jag mig att man minst gör en lika bra tid här och då kan det räcka långt!

V75 - 2

Diamantsto försök över 2140 meter voltstart.

Bästa hästarna står (naturligtvis) på 40 meter tillägg här, 14 Mily och 15 Millie Millionaire.

14 Mily har haft lite bekymmer under året men insatsen senast var något utöver de vanliga. Visst, motståndet kanske inte var det bästa i världen men sättet som hästen rundade fältet och vann i överlägsen stil skvallrar lite om en häst påväg upp i form. Motståndet här är inte det blodigaste hästen mött och gör man en insats i närheten av senast så är chansen god att man rundar detta fältet tillslut. Att Nicklas kör istället för Robert ser jag knappt som ett minus, han slog pappa senast igår (onsdag).

15 Millie Millionaire har en hög högsta nivå men jag håller väl hästen kapacitetsmässigt lite bakom Mily. Däremot är hästen jämnare i sina prestationer och bjuder allt som oftast upp till dans när det skall tävlas. Finns väl vissa frågetecken kring formen för dagen då hästen vilat ett par månader och skulle kunna behöva loppet, men man har ändå presterat okej efter vila tidigare. Örjan i sulkyn är ju alltid en parameter att ta i beaktning. Att gubben i lådan dyker upp i segerstriden sätter jag lågt odds på!

På mellanvolten hittar jag en annan intressant häst om man vill fortsätta gardera de stora där bak, 6 Klara Zonett. Hästen kommer med tre raka andraplatser i raden och har väl snart arbetat ihop till en seger. Hästen springer jämna fina tider mest hela tiden och det finns kapacitet i hästen även om hon inte alltid vill sätta nosen först.

V75 - 3

Klass 2 lopp över 2140 meter autostart.

2 Shut Up And Dance har jag nog tjatat om i hästens fyra-fem senaste starter och jag fortsätter. Det är en häst som besitter hög kapacitet för klassen men som haft lite svårt att vinna. Senast spurtade man bra mot tufft motstånd över 3140 meter men slutade ändå bara fyra. Motståndet nu är väl inte av riktigt samma kaliber och man har fått ett fint utgångsläge. Jag tror att Dunder åker ner till Gävle med förhoppningar om vinst och jag tror man har god chanser att man åker hem med en sådan i bagaget.

7 Global Agreement har gjort två bra lopp efter vilan över sommaren. Känslan är att formen börjar närma sig zenit både för hästen som för resten av Peter Untersteiners stall och då är man alltid att räkna med. Senast fick man gå i dödens nästan hela vägen och gjorde det på ett bra sätt men räckte inte riktigt hela vägen fram. Slutade tvåa bakom ledaren som orkade hålla ut hela vägen. Läget är lite annorlunda nu med bilstart men segraren senast 3 Nairajah finns ändå invändigt och risken finns att det blir samma resa igen. Jag håller dock Global Agreement som en lite bättre häst och ger han tippen denna gång mellan de två.

4 Global Above All har också han vilat sig i form över sommaren. Har nu fått två lopp i kroppen varav det senast travade man in på rekordtid. Senast blev det ett lite tråkigt spår från start och man hamnade längst bak i fältet. Den positionen försökte man förbättra med varvet kvar och då blev det en tung slutrunda i tredjespår. Hästen orkade ändå spurta sig till en fin andraplats och visade på rejäl inställning. Nu är utgångsläget bättre och även om det är oklart hur snabb han är bakom bilen och även om motståndet är lite värre så tror jag det är en av hästarna som gör upp om segern.

V75 - 4

Kallblodsdivisionen över 2140 meter voltstart.

15 Spikfaks är just nu favorit här och borde kanske vara det. Bästa hästen i fältet, toppform och radar upp segrar. Går med de flesta upplägg och över de flesta distanser så bakspåret här på tillägg skall inte ställa till några bekymmer. Helt klart en bra chans att runda fältet här och vinna men det finns ändå några motbud.

10 S.T.C.C Faksen stod ett par volter bakom Spikfaks senast de möttes. Blev då trea och Spikfaks vann. Nu är det ett annat läge med 20 meter försprång direkt i starten för S.T.C.C Faksen som besitter fin kapacitet och klarar av ett högt tempo. Hästen såg superfin ut senast när man vann över längre distans och nu hoppar även duktige Ulf Ohlsson upp i sulkyn. Jag tror att Ulf letar sig framåt tidigt och eventuellt försöker överta. Lyckas man med den operationen så kan man bli svårfångad.

11 Nordby Elde är just nu spelad till 1% och det förstår jag inte alls. Visst, hästen har tjänat snabba pengar men det är ändå en kapabel häst med hög högsta nivå. Lite tempo på tillställningen och en rygg att gå i så kommer Nordby Elde vara långt fram när det skall avgöras. Klaffar det då bara lite så skulle man absolut kunna sätta nosen först. Skrällvarning!

V75 - 5

Gävle Stora Pris, gulddivisionen över 2140 meter autostart.

1 Milligan’s School vann för tre starter sedan från samma utgångsläge på distansen mot tuffare motstånd än detta. Hästen är både startsnabb och uthållig och ledde då loppet runt om på imponerande vis. Chansen är god till att man upprepar det loppet här och då motståndet inte är lika blodigt bör hästen ses med god chans.

2 From The Mine gör alltid bra insatser och är snabb ut bakom bilen. Skulle en bra dag kunna utmana invändige om ledningen och får man tag på den positionen så släpper man nog aldrig. Älskar ledningen men har även vunnit från andra positioner, inte minst senast när man vann från dödens. Ställer inte in skorna här utan kommer ge favoriten en match!

9 Floris Baldwin är en häst jag tycker ofta glöms bort. Kapaciteten är skyhög i hästen som oftast gör bra lopp. Nu får man Örjan i sulkyn för första gången i karriären och har ett utgångsläge i rygg på två startsnabba hästar. Skulle kunna vila sig i 1700 meter och sedan avgöra i sista sväng i sann Örjan anda. Livsfarlig att glömma bort!

V75 - 6

Bronsdivisionen över 3140 meter autostart.

3 Indra’s Secret kommer med två raka segrar och formen verkar vara påväg tillbaka. Autostart är till fördel för stoet som har haft lite bekymmer med galopper från start i voltstart. Trivs ypperligt över långdistans och har fått ett bra spår här. Nicklas är som sagt duktig som körsven och vi kommer nog att se Indra’s Secret på målfotot.

En annan häst som mycket väl kommer synas på målfotot är Hans Crebas 7 Lucky Base. Hästen ströks senast men innan dess var man i storform. Hästen älskar att löpa i ledningen och det är nog dit Crebas kommer ladda. Distansen är bara en fördel och spåret är kanske lite långt ut men det kan gå. Blir att räkna med!

Skrällen i loppet (just nu 2%) står på spår 11 Cyrano De B. Har varit ute mot riktigt tuffa hästar och älskar den långa dryga distansen. Optimalt hade väl varit framspår då hästen trivs i täten men hästen har också en rejäl avslutning att tillgå om läge finns. Lennartsson som är en av Sveriges bästa kuskar sitter i sulkyn och jag kan inte förstå procenten på hästen just nu. Rankad 3-4 på min lapp och till denna procenten åker man med på alla lappar!

V75 - 7

Silverdivisionen över 2140 meter autostart.

5 Vagabond Bi får första strecket av mig här. Har varit ute mot riktigt tufft motstånd och senast slog man självaste Ble Du Gers. Kan öppna bra men får nog koncentrera sig på att försöka överta i detta fältet då det finns några startsnabba konkurrenter. Tål att göra jobbet, går alltid hela vägen och avslutar rejält. Har dessutom toppform så det känns som en bra chans att lägga ytterligare en seger till samlingen.

3 Kick Off Classic skrällde senast när man slog riktigt tuffa hästar genom en rejäl avslutning. Det finns gott om kapacitet i hästen men han har ibland svårt att plocka fram det. Behöver en smygresa och en lucka på upploppet för att vinna men klaffar det så är det helt klart en häst att räkna med. Plockas med vid gardering!

1 Dom Perignon som nu har fått ett lopp efter vila är väl den troliga ledaren in i första sväng. Bör ha gått framåt med senaste loppet och skulle kunna leda länge här. Trivs i spets och det är därifrån man tar sina segrar så jag tror inte att Torbjörn kommer släppa positionen i första taget. Har överraskat förr!

Andelar till mina system hittar ni längst upp på sidan.

Knip gärna en andel eller två så gungar vi in nästa storvinst i helgen!

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst på fasta odds
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 har ett brett utbud på fasta travodds och fördelarna är att limits är höga och att dom faktiskt sätter sina egna odds. Det här är ett spelbolag man definitivt ska använda sig av när man spelar på trav.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Otroligt fina tävlingar från Solvalla på söndag, när både tre- och fyraåringar ska göra upp om platserna till de åtråvärda finalerna som körs på min ... Läs travtips

Det är en söndag av yppersta toppen från Solvalla och V75-omgången kryllar av topphästar! V75-7 håller toppklass där vinnaren är Reijo ... Läs travtips

Lördag kväll här och krutröken från dagens V75 har precis lagt sig. Utdelningen idag gick inte att göra så mycket åt, ändock alltid trevligt med 7 ... Läs travtips

Spikförslag 1 (omgångens bankspik)2 Mascate Match avdelning 2 har enorm form. Vunnit 12/13 lopp i år och jag tror att de blir ett 13e nu. Bra ... Läs travtips